Ohjeita tapahtuman järjestäjille

Tapahtuman luonne

Voit pitää JOTA-JOTI-tapahtumasi parin tunnin mittaisena kokouksena lippukuntasi kololla tai koko viikonlopun mittaisena yöretkenä tai jotain siltä väliltä. Tapahtuman voi järjestää myös kokonaan etänä, jolloin osallistujiin pidetään yhteyttä Discordin, Skypen tai WhatsAppin kautta. Nuoremmille ikäkausille lyhyet JOTA-JOTI-tapahtumat ovat parempia, kun taas vanhemmat ikäkaudet haluavat usein viettää koko viikonlopun pitämässä yhteyksiä eri puolille maailmaa.  

JOTA-JOTI:sta voit siis järjestää juuri itselle sopivan tapahtuman!  

JOTA-JOTI:ssa partiolaiset viestivät toistensa kanssa sekä internetin että radion välityksellä, mutta halutessasi voit käyttää tapahtumassasi vain toista näistä viestintämuodoista. Suosittelemme kuitenkin, että mahdollisuuksien rajoissa kumpikin näistä JOTA-JOTI:n puolista olisi edustettuina tapahtumissa.  

Tapahtumapaikka

Tapahtumapaikkaa valitessa on hyvä ottaa huomioon, että siellä on oltava sähköyhteys, jotta tietokoneiden, kännyköiden ja radioiden lataus onnistuu, sekä luotettava nettiyhteys. Jos tapahtumasi kestää yön yli, on paikalla hyvä olla mahdollisuus tehdä ruokaa ja nukkua.  

Monet radioamatöörit ja radioamatöörikerhot tarjoavat mielellään tilojaan partiolaisten käyttöön. Katso kuinka tämä onnistuu osiosta Radioamatööreistä kumppaneita tapahtumaasi? 

JOTA-JOTI:n markkinointi

Tapahtumasi markkinoiminen on tärkeää, jotta se tavoittaa mahdollisimman suuren joukon osallistujia. Näytä, millaista ohjelmaa tapahtumassasi on tiedossa, ja muista viestiä tapahtumastasi myös sen aikana.  

WOSM on koonnut JOTA-JOTI:n visuaalista markkinointimateriaalia osoitteessa https://www.jotajoti.info/media. Sieltä löytyy muun muassa JOTA-JOTI:n logot, merkit, sosiaalisen median sapluunoita ja kansainvälisiä kuvapankkikuvia.  

JOTA-JOTI:lla on sosiaalisen median kanavat Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Youtubessa. Löydät Facebookista myös JOTA-JOTI Suomi Finlandin. Tapahtuman virallinen aihetunniste on #jotajoti. Muista käyttää myös Suomen Partiolaisten aihetunnistetta #partioscout.  

Lippukunnan sisäisestä viestinnästä ja markkinoinnista lisätietoja löydät täältä. 

Radioamatööreistä kumppaneita tapahtumaasi?

Radioamatöörit voivat tarjota JOTA-JOTI tapahtumaanne varten mahdollisuuden käyttää kerhotilojaan ja radiokalustoaan. Oleellisinta kuitenkin on radioamatööreillä oleva laillinen pätevyys käyttää amatöörilaitteita yhteydenpitovälineenä muihin partiolaisiin tapahtumaviikonlopun aikana.   

Monilla radioamatööreillä on oma radioasema kotona tai he käyvät paikallisella radiokerholla, josta löytyy radioasema. Joillain saattaa olla myös liikuteltava asema, jolloin radioamatööri voi tulla luoksenne esimerkiksi kololle tai kämpälle.   

Partiolaiset voivat vastavuoroisesti tarjota radioamatööreille kiitokseksi JOTA-JOTI viikonlopun aikana mahdollisuuden harjoitella partiotaitoja tai kutsua heitä esimerkiksi myöhemmin järjestettävälle kiitosiltanuotiolle. Radioamatöörit esittelevät usein mielellään toimintaa nuorille ja tekevät mieluusti yhteistyötä partiolaisten kanssa.  

Voit olla yhteydessä:  

1) suoraan entuudestaan tuttuun radioamatööriin ja kysyä häntä mahdollistamaan JOTA-osuuteen osallistuminen   

2) olla yhteydessä paikalliseen radiokerhoon 

3) kysyä apua JOTA-JOTI-ryhmältä   

Lippukunnan kumppanuustoiminnasta löydät lisätietoja täältä.

Ilmoittautuminen

WOSM:in kansainvälinen ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://www.jotajoti.info/. Klikkaa oikeasta yläkulmasta “Sign up” ja jatka tunnuksen luomisen kautta ilmoittautumiseen.  

JOTI: Partion Discord-kanavan käyttöön tulee erillinen ohje lähempänä tapahtumaa.
JOTA: Voit ilmoittautua sähköpostilla ryhmän puheenjohtajaan saku.elovaara@partio.fi  tai tulla paalutaajuuksille aikataulun mukaisina aikoina.

Kuva: Jesse Heiskanen