Lippukunnan viestintäkanavat

Tältä sivulta löydät listan ja kuvauksen lippukunnan yleisimmistä viestintäkanavista ja niiden erikoispiirteistä.

Nettisivut

Toimivat nettisivut ovat tärkeä kanava paitsi lippukunnan toiminnasta kiinnostuneille myös nykyisille jäsenille ja heidän kotiväelleen. Lue lisää lippukunnan nettisivuista.

Sähköposti

Sähköposti on pitänyt pintansa virallisena tiedotuskanavana. Jos asiasi on pitkä ja/tai siihen liittyy liitteitä, on sähköposti hyvä väline. Se toimii erityisen hyvin vanhempien johtajien viestintävälineenä ja kotiväen informoinnissa. Kannattaa kuitenkin  muistaa, että nuorempi väki ei välttämättä seuraa sähköpostiaan aktiivisesti.

Sähköpostilistat

Sähköpostilistoja voi luoda eri tarkoituksiin. Omat listat kannattaa olla esimerkiksi johtajiston kesken ja jäsenten kotiväen informointiin. Listoja voi tehdä näppärästi partiorekisteri Kuksassa.

WhatsApp

Whatsapp on kasvattanut suosiotaan myös virallisempana viestintäkanavana erityisesti harrastusporukoiden keskuudessa. Näitä ryhmiä voi olla johtajilla omansa, partiolaisten kotiväellä omansa ja yksittäisillä toimintaryhmillä omansa. Toimintaryhmien kohdalla voi tehdä oman ryhmän myös kyseisen porukan kotiväelle.

Whatsapp soveltuu parhaiten nopeaan tiedotusluonteiseen viestintään. Tärkeitä tietoja voi olla hankalampi kaivaa keskustelun lomasta myöhemmin, joten voi olla hyvä laittaa tärkeimmät tiedot silti vaikkapa verkkosivuille tai sähköpostiin.

Sosiaalinen media

Facebook-ryhmä

Facebook-ryhmä sopii hyvin vaikkapa lippukunnan, ryhmän tai johtajiston sisäiseen viestintään. Facebook-ryhmässä pystyy tiedottamaan isoa massaa kerralla ja siellä pystyy helposti myös kommentoimaan muiden aloittamia keskusteluja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki ryhmään liittyneet eivät välttämättä näe kuitenkaan kaikkia ryhmään laitettuja viestejä, elleivät he huomaa tulla ryhmän sivulle lukemaan. Facebook-ryhmästä on Whatsappia helpompi löytää menneitä keskusteluita ja ne myös ryhmittyvät sinne paremmin.

Facebook-sivu

Facebookin sivu soveltuu paitsi tiedottamiseen, myös toiminnan esittelyyn. Sivulle voi tehdä päivityksiä paitsi muistettavista asioista (kesäleirin ilmoittautuminen päättyy huomenna), myös esimerkiksi leireiltä ja ihan viikkotoiminnastakin. Tämä on mahtava tapa kertoa kotiväelle ja muille kiinnostuneille toiminnastanne. On hyvä kuitenkin muistaa, että sivun julkaisut eivät välttämättä näy kaikille sivun seuraajille. Facebook on yhä enemmän rajoittanut sivujen julkaisujen näkymistä seuraajille.

Instagram

Instagram soveltuu partiosta kertomiseen ulospäin, mutta myös sisäiseen kevyempään viestintään. Perustakaa lippukunnalle oma tili, jossa kerrotte kuvin ja videoin kuulumisianne viikkokokouksista, retkiltä ja leireiltä. Muistakaa käyttää myös partion yhteistä hashtagia #partioscout! Instagram on erityisen visuaalinen kanava. Hyödyntämällä kanavan tuoreempia ominaisuuksia, kuten Reelsiä, saatatte tavoittaa onnistuneesti myös ihan uusia silmäpareja!

Katso lippukunnille suunnattu ohje sosiaalisen median käyttämiseen.