Yhteiskuntasuhde-trainee ohjelma

Yhteiskuntasuhde-trainee koulutus on tarkoitettu vaikuttamisesta kiinnostuneille 16-25-vuotiaille partiolaisille. Koulutuksen jälkeen osallistujat tietävät, miten yhteiskuntamme päätöksiä tehdään sekä osaavat itse vaikuttaa niihin! Ohjelmassa opitaan kansallisesta päätöksenteosta eduskunnassa sekä erilaisista nuoria ja partiota koskevista poliittisista teemoista.

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkästään yhteiskuntaopin peruskurssi, vaan osallistujat oppivat samalla olennaisia vaikuttamisen taitoja kuten esiintymistä, argumentointia ja päättäjien kohtaamista. Tärkeä vaikuttamisen taito on myös se, miten saamme muut mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä kanssamme –siksi osana koulutusta osallistujat järjestävät omalla alueella kaikille nuorille avoimen tilaisuuden. Näissä tilaisuuksissa etsitään keinoja vahvistaa nuorten ääntä heidän omalla kotiseudullaan. Koulutuksen valtakunnallisilla lähijaksoilla saat eväät myös tämän tilaisuuden järjestämiseen.

Koulutukseen kuuluu kaksi koko ryhmän viikonlopputapaamista Helsingissä (7.-9.9.2018 ja 26.-28.10.2018) sekä osallistuminen SuomiAreenalle Porissa heinäkuussa 2019. Lisäksi osallistujat toteuttavat vaikuttamistapahtuman piirinsä alueella keväällä 2019.

Mukaan 2018 syksyllä alkavaan koulutukseen valittiin hakemusten perusteella 30 nuorta. Osallistujille ei aiheudu kustannuksia koulutukseen osallistumisesta, sillä matkat, majoitus ja ruokailut korvataan.

Suomen Partiolaiset on saanut ohjelmalle rahoituksen Erasmus+ -ohjelmasta kahdeksi vuodeksi. Seuraavan kerran kurssille avataan haku toukokuussa 2019.

Seuraa somessa #ytrainee #partiolainenvaikuttaa #ErasmusPlus

Lisätietoja:

Y-traineekoulutuksen johtaja Annakaisa Tikkinen, annakaisa.tikkinen@partio.fi
Edunvalvontakoordinaattori Helka Otsolampi, helka.otsolampi@partio.fi

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta ja toteutetaan yhteistyössä eduskunnan partioparlamentaarikkojen kanssa. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Kuvassa Erasmus+ logo

Kuva: Aleksi Murtojärvi