Yhteiskuntasuhde-trainee koulutus

Yhteiskuntasuhde-trainee eli y-trainee koulutus on tarkoitettu vaikuttamisesta kiinnostuneille 16–25-vuotiaille partiolaisille. Koulutuksen jälkeen osallistujat tietävät, miten yhteiskuntamme päätöksiä tehdään sekä osaavat itse vaikuttaa niihin! Ohjelmassa opitaan kansallisesta päätöksenteosta eduskunnassa sekä erilaisista nuoria ja partiota koskevista poliittisista teemoista. Seuraava koulutus järjestetään syksyllä ja haku kurssille on nyt auki 31.5. asti! Löydät linkin Kuksaan alta!

”Koulutus on ollut mielenkiintoinen ja erittäin opettavainen. Erityisesti olen oppinut lisää päätöksenteosta, siitä millä tasoilla se tapahtuu ja miten partiolainen voi vaikuttaa” kertoo Meri. Valtterin mukaan kurssi on vastannut omia odotuksia oppia uutta, tutustua uusiin ihmisiin ja lisätä omaa mielenkiintoa vaikuttamiseen. “Kurssi on ollut mahtava” kuittaa Valtteri. Molemmille erityisesti mieleen on jäänyt uudet ystävät ja hyvä yhteishenki. “Kannustan kyllä ehdottomasti hakemaan kurssille. Myös kokeneempi vaikuttaja voi oppia uutta!” toteaa Meri. Valtteri komppaa ja suosittelee kurssi kaikille peukku pystyssä.

Lue lisää vuoden 2019 kurssista tästä jutusta.

Koulutuksen sisältö

Kyseessä ei ole pelkästään yhteiskuntaopin peruskurssi, vaan osallistujat oppivat samalla olennaisia vaikuttamisen taitoja kuten esiintymistä, argumentointia ja päättäjien kohtaamista.

Tärkeä vaikuttamisen taito on myös se, miten saamme muut mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä kanssamme –siksi osana koulutusta osallistujat järjestävät omalla alueella kaikille nuorille avoimen tilaisuuden. Näissä tilaisuuksissa etsitään keinoja vahvistaa nuorten ääntä heidän omalla kotiseudullaan. Koulutuksen valtakunnallisilla lähijaksoilla saat eväät myös tämän tilaisuuden järjestämiseen.

Koulutukseen kuuluu kaksi koko ryhmän viikonlopputapaamista Helsingissä. Lisäksi osallistujat toteuttavat vaikuttamistapahtuman piirinsä alueella keväällä. Koulutuksen suoritettuasi saat mahdollisuuden osallistua erilaisiin partion vaikuttamistapaamisiin ja tapahtumiin. Saat myös uusia ystäviä ja verkoston yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneista nuorista eri puolilta Suomea.

Opintopisteitä kurssista

Y-trainee kurssi on validoitu koulutus ja kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat opintopisteytetyn todistuksen Opintokeskus Siviksen kautta. Koulutuksen EQF-taso on 4 ja se vastaa 3 opintopistettä.

Osallistumismaksu

Osallistujamaksu kurssille on 50 €/ henkilö, mutta se kattaa matkat, majoituksen ja ruokailut kurssiviikonloppujen aikana.

Hakuohjeet

Haku vuoden 2024 kurssille on nyt auki!. Hakemusten perusteella koulutukseen valitaan 30 osallistujaa. Nuoret ovat moninainen joukko, joten myös me painotamme valinnoissa moninaisuutta. Tästä syystä toivomme hakijoiksi eritaustaisia partiolaisia ympäri Suomen ja pyrimme varmistamaan edustuksen jokaisesta piiristä. Hakuohjeisiin ja hakemuslomakkeelle pääset tästä.

Kurssiviikonloput vuonna 2024 ovat 20.–22.9. ja 8.–10.11. Kurssin suorittamiseen kahden koulutusviikonlopun ohella kuuluu oman kurssivartion kanssa lopputyön, vaikuttamisaiheisen tapahtuman, järjestäminen yhteistyössä oman piirin kanssa keväällä 2025.

Seuraa somessa #ytrainee #partiolainenvaikuttaa

Lisätietoja:

Y-trainee kurssinjohtajat 2024 Tea Rosilainen, tea.rosilainen@partio.fi ja Okko Lausmaa, okko.lausmaa@partio.fi.

Kuva: Aleksi Murtojärvi