Yhteiskuntasuhde-trainee koulutus

Yhteiskuntasuhde-trainee eli y-trainee koulutus on tarkoitettu vaikuttamisesta kiinnostuneille 16-25-vuotiaille partiolaisille. Koulutuksen jälkeen osallistujat tietävät, miten yhteiskuntamme päätöksiä tehdään sekä osaavat itse vaikuttaa niihin! Ohjelmassa opitaan kansallisesta päätöksenteosta eduskunnassa sekä erilaisista nuoria ja partiota koskevista poliittisista teemoista.

“Koulutus on ollut mielenkiintoinen ja erittäin opettavainen. Erityisesti olen oppinut lisää päätöksenteosta, siitä millä tasoilla se tapahtuu ja miten partiolainen voi vaikuttaa” kertoo Meri. Valtterin mukaan kurssi on vastannut omia odotuksia oppia uutta, tutustua uusiin ihmisiin ja lisätä omaa mielenkiintoa vaikuttamiseen. “Kurssi on ollut mahtava” kuittaa Valtteri. Molemmille erityisesti mieleen on jäänyt uudet ystävät ja hyvä yhteishenki. “Kannustan kyllä ehdottomasti hakemaan kurssille. Myös kokeneempi vaikuttaja voi oppia uutta!” toteaa Meri. Valtteri komppaa ja suosittelee kurssi kaikille peukku pystyssä.

Lue lisää vuoden 2019 kurssista tästä jutusta

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkästään yhteiskuntaopin peruskurssi, vaan osallistujat oppivat samalla olennaisia vaikuttamisen taitoja kuten esiintymistä, argumentointia ja päättäjien kohtaamista. Tärkeä vaikuttamisen taito on myös se, miten saamme muut mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä kanssamme –siksi osana koulutusta osallistujat järjestävät omalla alueella kaikille nuorille avoimen tilaisuuden. Näissä tilaisuuksissa etsitään keinoja vahvistaa nuorten ääntä heidän omalla kotiseudullaan. Koulutuksen valtakunnallisilla lähijaksoilla saat eväät myös tämän tilaisuuden järjestämiseen.

Koulutukseen kuuluu kaksi koko ryhmän viikonlopputapaamista Helsingissä. Lisäksi osallistujat toteuttavat vaikuttamistapahtuman piirinsä alueella keväällä. Koulutuksen suoritettuasi saat mahdollisuuden osallistua erilaisiin partion vaikuttamistapaamisiin ja tapahtumiin. Saat myös uusia ystäviä ja verkoston yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneista nuorista eri puolilta Suomea.

Osallistujille ei aiheudu kustannuksia koulutukseen osallistumisesta, sillä matkat, majoitus ja ruokailut korvataan.

Suomen Partiolaiset on saanut ohjelmalle rahoituksen Erasmus+ -ohjelmasta kahdeksi vuodeksi. Syksyllä 2019 alkavalle kurssille on valittu kurssilaiset kesäkuussa 2019. Koulutukseen valittiin yhteensä kahtena vuonna n. 60 nuorta. Koronatilanteen takia rahoitusta on jatkettu myös syksylle 2020.

Seuraavan kerran kurssille avautuu haku toukokuussa 2021

Seuraa somessa #ytrainee #partiolainenvaikuttaa #ErasmusPlus

Lisätietoja:

Edunvalvontakoordinaattori Helka Otsolampi, helka.otsolampi@partio.fi

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta ja toteutetaan yhteistyössä eduskunnan partioparlamentaarikkojen kanssa. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Kuvassa Erasmus+ logo

Kuva: Aleksi Murtojärvi