Lippukunnan hyvinvointi

Lippukunnan hyvinvoinnilla tarkoitetaan sitä, että lippukunnassa on kaikkien hyvä toimia, sinne tulee uusia jäseniä säännöllisesti kaikkiin ikäkausiin ja partio-ohjelmaa toteutetaan ilolla ja laadukkaasti. Hyvinvoinnin kaava on siis yksinkertainen: kasvu +laatu = hyvinvointi.

Hyvinvoivan toiminnan rakentamisessa ja ylläpidossa kannattaa huomioida seuraavia:

1. Sujuva arki

2. Yhdessä olette enemmän

3. Isommalla jengillä on paremmat bileet: kasvu ja jäsenhankinta

  • Miksi kasvu on tärkeää
  • Sopiva määrä käsipareja – hengailijat, tukiverkosto, vanhemmat ja pikkusormen antajat
  • Jäsenhankinnan perusasiat kuntoon ja erilaisten tempausten järjestäminen
  • Ryhmien koon mielekkäänä pitäminen
  • Lue lisää kasvu ja jäsenhankinta – osiosta.

4. Avoin partio

Partioon ovat tervetulleita kaikki, jotka sitoutuvat sen arvoihin. Välillä meidän on nähtävä hieman enemmän vaivaa, jotta kaikki ryhmät kokevat itsensä tervetulleiksi. Avoimesta toiminnasta ja siitä, miten kaikki otetaan huomioon tässä osiossa. Lue lisää moninaisuudesta partiossa.

5. Lippukunnan tilanteesta tilastojen valossa kertoo lippukuntaviisari

Jokainen vuosiselosteen täyttänyt lippukunta saa lippukuntaviisarin, johon on koottu tietoa lippukunnan jäsenistöstä ja toiminnan toteutumisesta. Lukuohjeet lippukuntaviisarin käkkyröihin löytyvät tästä:

6. Vuosiseloste

Vuosiseloste on partion tärkein vuosittainen datankeruutyökalu, jonka tulosten avulla partiotoimintaa ja lippukuntien palveluja kehitetään niin piireissä kuin keskusjärjestössäkin. Kannattaa siis olla vaikuttamassa ja vastata kyselyyn vuosittain. Samalla datalla tehdään myös monet tietotuotteet, kuten lippukuntaviisarit. Lue lisää vuosiselosteesta.

7. Lippukunta muutoksessa

Joskus tulee sekin hetki, kun toimintaa kannattaa muuttaa isommin. Löydät vinkit kolon hankintaan, lippukunnan muuttoon ja lippukuntien yhdistämiseen täältä.

Kuva: Petri Nieminen/Lounais-Suomen Partiopiiri