Lippukunnassamme jaetaan riittävästi tietoa kaikille tärkeistä asioista ja muutoksista

Toimiva sisäinen viestintä tarkoittaa sitä, että jokainen saa olennaisen tiedon siitä, mitä tapahtuu, mitä suunnitellaan, mitä on ehkä seuraavaksi tulossa, ja miten jo tehdyissä jutuissa kävi.

Kun tietää, mitä tapahtuu, tuntee olevansa osa porukkaa. Toisinpäin, jos kokee, ettei tiedä tärkeistä ja olennaisista jutuista, ei tunne itseään kovin arvostetuksi, tärkeäksi tai koe, että omilla tekemisillä olisi paljonkaan väliä.

On aivan valtavan tärkeää miettiä, miten ja millä välineillä lippukunnan johtajisto viestii keskenään. Miten kaikki saavat tarvittavat tiedot, miten kaikki pysyvät kärryillä myös siitä, mitä on tulossa? Kannattaa huomioida, että kaikki eivät käytä kaikkia (some)kanavia, silti kaikkien pitäisi päästä tiedon äärelle. Huomatkaa myös se, että usein tarvitaan sekä jonkinlainen tiedotuskanava että paikka keskustelulle.

Paitsi aktiivijohtajat, kannattaa myös huomioida ne, jotka eivät juuri nyt ole lippukunnan toiminnassa mukana. Muualla opiskelevat, äippälomailijat, taukotuvalla olijat. Jos pidätte heidät kartalla siitä, mitä lippukunnassa on meneillään, on takaisinpaluu aina tuhat kertaa helpompaa! Lähetä lippukuntalehti, uutiskirje, pyydä mukaan silloin tällöin. Ehkä joku lähteekin, ja voi mikä apu on ylimääräisestä käsiparista!

Ryhmään kuulumisen tunne on usein pienestä kiinni. Ovatko teidän toimintatavat sellaisia, että kaikille syntyy tunne siitä, että he ovat mukana? Ovatko käytössä olevat kanavat sellaisia, että myös vähemmän mukana oleva voi seurata keskustelua?

Lippukunnilla on käytössään esimerkiksi näitä, mikä teillä toimii?

  • Johtajiston Teams-, Whatsapp- tai Facebook-ryhmä yhteiseen keskusteluun
  • Office365 -järjestelmä yhteisten dokkarien säilömiseen ja tekemiseen. Lippukunnille tarjotaan mahdollisuutta käyttää O365-ympäristöä, tarkista lisätiedot digitaalisista palveluista täältä.
  • Facebook-sivu, Instagram-tili, Twitter-tili, Snapchat tai muu vastaava somekanava toiminnasta kertomiseen muille. Vanha kunnon sähköposti toimii erittäin hyvin esimerkiksi vanhempien kanssa viestintään.
  • Paperinen kirje, klassikko! Tämä voi olla hyvin tehokas tapa kertoa asioista. Mitä jos laittaisit vaikka kerran vuodessa kirjeen?
  • Ohjeita lippukunnan viestintään on koottu myös verkkosivuille.