Materiaalipaketit lippukuntien aikuisrekrytapahtumiin

Lippukunnat voivat tilata uusille aikuisille suunnattuihin tutustumistapahtumiinsa maksuttomia materiaalipaketteja. Markkinointi- ja perehdytysmateriaaleja voi käyttää lippukunnan tapahtumissa ympäri vuoden.

Materiaalipaketteja postitetaan Partioasemalta lippukunnille kerran kuussa. Jos lippukunta esimerkiksi täyttää tilauslomakkeen toukokuussa, lähetetään heille materiaalipaketti postilla kesäkuussa. Heinäkuussa postituksista pidetään takoa, joten heinä-, elo- ja syyskuun tututumistapahtumia varten materiaalit kannattaa tilata jo toukokuussa.

Lippukunnille postitettava materiaalipaketti sisältää:

Partiosta kiinnostuneille aikuisille jaettavat materiaalit
Valokuva kolmesta esitteestä ja kuivattujen marjojen pussukoista.

Muistathan tilata materiaalit hyvissä ajoin ennen lippukuntanne tutustumistapahtumia. Huomioi myös, että heinäkuussa materiaaleja ei postiteta.

Markkinointi- ja perehdytysmateriaalien painatus ja postituskuluista vastaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset, eli lippukunnille ei koidu kustannuksia kampanjaan ilmoittautumisesta. Poikkeuksena tilanteet, joissa lippukunta päättää tilata materiaalipaketteja useammin kuin kerran vuodessa. Kampanjaan osallistuvien lippukuntien määrää ei rajata, mutta materiaalipaketteja toimitetaan kerran vuodessa per lippukunta.

Siirry tilauslomakkeelle 

OBS! FiSSc:s kårer anmäler sig och beställer material via blanketten: https://forms.office.com/r/bsNdV7mtLY

Aikuisrekrymateriaalit sähköisinä löytyvät partion materiaalipankista, josta niitä voi myös printata itsenäisesti.

Käyttöohjeet: Miten materiaaleja käytetään?

Ojenna uudelle aikuiselle tutustumistapahtumassa. Aikuinen voi ottaa nämä mukaansa:

Markkinointiesite uusille partiosta kiinnostuneille aikuisille

 1. Anna tämä flyer tutustumistapahtumassanne vieraileville aikuisille ja juttele heidän kanssaan siinä mainituista aiheista. Aikuinen voi ottaa tämän mukaansa kotiin vietäväksi.
 2. Näihin flyereihin voitte myös kirjoittaa lippukuntanne yhteystiedot ja nettisivun osoitteen kääntöpuolelle. 
 3. Voitte kysyä paikallisilta kirjastoilta ja kauppiailta saisitteko viedä flyerin heidän ilmoitustaululleen. Sen seuraksi voitte myös tehdä oman julisteen omilla tiedoillanne. Tyhjän, mutta partio-brändätyn julistepohjan löydät partion materiaalipankista.
 4.  

Markkinointilahjoiksi kuivattuja kotimaisia villimarjoja partiobrändätyssä pakkauksessa

 1. Näitä jakotuoteita voit ojentaa tutustumistapahtumassanne ohikulkijoille ja tarjota heille maukasta evästä.
 2. Pienen markkinointilahjan ojentaminen voi helpottaa keskustelun aloittamista!
  1. "Hei, haluaisitko tästä maukkaita kotimaisia kuivattuja villimarjoja? Meillä on täällä tänään partioon tutustumistapahtuma. Etsimme uusia aikuisia mukaan toimintaamme. Kiinnostaisiko sinua? Tarvitsemme uusia vapaaehtoisia, jotta voimme mahdollistaa harrastamisen lapsille ja nuorille.
 3. Huomaathan tarkastaa parasta ennen päiväyksen.

Ojenna aikuiselle ja pyydä häntä antamaan täytetty lomake takaisin:

Yhteystietojenkeräyslomake (Huom! jää lippukunnalle)

 1. Ojenna tämä pieni lomake kiinnostuneelle aikuiselle täytettäväksi.
 2. Pyydä häntä antamaan lomake takaisin sinulle täytettynä.
 3. Huolehdi, että sinä tai lippukuntanne aikuisrekrystä vastaava henkilö on yhteydessä yhteystietonsa jättäneeseen henkilöön 3 päivän sisällä.

Täydennä lippukunnan tiedoilla ja vuoden mittaan yhdessä uuden aikuisen kanssa:

Perehdytyspassi uusille mukaan lähteneille/ilmoittautuneille aikuisille
= perehdytyspassi (A5 vihkonen)

 1. Täytä lippukuntanne nettisivun osoite, yhteystiedot ja yhteyshenkilön nimi vihkosen takasivulle ennen kuin annatte oppaan uudelle aikuiselle.
 2. Ohjeista uutta aikuista kirjoittamaan nimensä etusivulle sekä omaa uutta pestiä koskevat tiedot sisäsivulle.
 3. Täydentäkää partiopolun varrelta löytyviä valintaruutuja ja ruksikaa ruutuja sitä mukaa kun aikuinen on niitä tehnyt vuoden varrella. Kaikkia ruutuja ei suinkaan ole pakko täyttää,  mutta ne auttavat muistamaan minkälaisia mahdollisuuksia partioon prehtymisessä on tarjolla uusille tulokkaille.
 4.  

Somistakaa tapahtumapaikka ohikulkijoita houkuttelevaksi

 1. Mikäli teiltä löytyy partio-banderolli, niin ripustakaa se tapahtumassanne näkyvälle paikalle. Se kiinnittää ohikulkijoiden huomion, jolloin partiosta kiinnostuneiden on helpompi lähestyä teitä ja tulla juttusille.
 2. Jos haluatte hankkia tapahtumaanne banderolleja, roll-upeja tai julisteita, niin kyselkää piiritoimistolta lainaan tai lukekaa lisää täältä: partio.fi/lippukunnille/lippukunnan-johtaminen/viestinta-ja-markkinointi/materiaalit-ja-ohjeet/banderollit-ja-messumateriaalit/ 
 3.  

Partion materiaalipankista löydät myös digitaaliset materiaalit aikuisrekryn tueksi

Partion materiaalipankista löytyy paljon valmista materiaalia, jota lippukuntanne voi hyödyntää markkinoinnissa ja perehdytyksessä kun etsitte joukkoonne uusia aikuisia. Kaikkia ei suinkaan tarvitse käyttää, vaan voitte poimia käyttöönne teille sopivimmat valmiit materiaalit.