Vuoden 2025 Ko-Gi-kurssit

Ko-Gi tarjoaa partiojohtajalle uutta puhtia johtajuuteen, vertaistukea, naurua ja monipuolisia keskusteluhetkiä vertaisten kanssa. Tarjoamme ajankohdan ja paikan, jossa jokaisen on turvallista kouluttautua omana itsenään ja kehittyä partiojohtajana uusista näkökulmista käsin.

Miltä kuulostaa talviloma kaamoksen keskellä elämyksellisten koulutushetkien ja yhdessä oivaltamisen parissa? Tai joustavammin suoritettava monimuotoinen toteutus, jossa kokoonnutaan yhteen lyhyempinä viikonloppupätkinä? Jokainen Ko-Gi tarjoaa osallistujalle mahdollisuuden kehittää sekä itseään että valitsemaansa toimintakenttää. Tukenasi Ko-Gi-matkalla ovat henkilökohtainen Ko-Gi-ohjaaja, staabi sekä muut kouluttautujat.

Ilmoittautuminen vuoden 2025 koulutuksiin siintää jo horisontissa! ✉ Päivitämme tälle sivulle tietoa eri toteutusten yksityiskohdista sekä tärkeimmästä, eli koulutukseen ilmoittautumisesta. Koulutuksen alkamisajankohta määrittelee ilmoittautumisajankohdan. Ensimmäinen ilmoittautuminen toteutetaan loppukesästä (heinä-elokuu), seuraava vuoden vaihteessa (joulu-tammikuu). Jos siis halajat paikkaa johtamiskoulutukseen vuodelle 2025, kannattaa tämä sivu kiinnittää kirjanmerkkeihin.

Ilmoittautumislinkit julkaistaan tapahtumakalenterin lisäksi myös tällä sivulla.

Kurssikohtaisissa kysymyksissä voit ottaa suoraan yhteyttä kurssinjohtajiin etunimi.sukunimi[a]partio.fi tai koulutus[a]partio.fi.

🦉

Scoutledarfortsättningsutbildningen, Treklöver-Gilwell alltså TG, är ämnad för dig som fungerar som vuxen inom scouterna och som önskar förkovra dig i scoutverksamhetens målsättningar och metoder, utveckla dig själv som ledare samt föra vidare den finska scoutverksamheten. År 2025 ordnas det fyra finskspråkiga kurser samt en svenskspråkig kurs med Scouterna. Kom med!

I frågor gällande en specifik kurs kan du vara i kontakt med kursledaren (förnamn.efternamn@partio.fi)


153: Kaamos

 • 1. Lähiosa: 30.12.2024 – 5.1.2025 (Lapinhäme, Sodankylä)
 • 2. Lähiosa: 18.-21.4.2025 (TBA)
 • Ilmoittautuminen: Heinä-elokuu 2024
 • Hinta: 440€
 • Kurssinjohtaja: Anni Silvola & Pekka Hankela

Ko-Gi 153, ”kaamos”, tarjoaa elämyksellisen kokonaisuuden, jossa pääset kehittämään johtajuuttasi seikkailemalla lumisilla tuntureilla, keväisessä saaristossa ja hybridioppimisympäristössä. Kurssin toteutuksessa ei tingitä timanttisesta osaamisesta, eikä luonnossa oppimisen mahdollisuuksista: kurssilla oppimista tukevat verkkoympäristön tehtävät ja materiaalit sekä partiojohtajan jatkokoulutuksen perinteisemmät elementit, kuten toiminta vartioissa.

Toivomme osallistujiksi uteliaita ja motivoituneita partiojohtajia, jotka ovat valmiita haastamaan omaa ajatteluaan, hyppäämään puuterilumelle, saariston kevääseen ja uutta oppimaan. Tällä kurssilla on mahdollisuus ottaa haltuun juuri sinulle uusia partiojohtamisen kysymyksiä!

154: Monimuotoinen

 • Lähiosat: 14.-16.3. ja 29.5-1.6. ja 15.-17.8.2025 (paikat vahvistuvat)
 • Ilmoittautuminen: Heinä-elokuu 2024
 • Hinta: 440€
 • Kurssinjohtajat: Tarja ”Tarzan” Mäkinen & Elina ”Elmeri” Norros

Ko-Gi 154 tarjoaa tutun paketin kovatasoista jatkotason partiojohtajakoulutusta monimuotoisempaan kaareen pakattuna.

Kurssilla tuttua ovat mm. samat tavoitteet ja sisällöt kuin muillakin Ko-Geilla, elämyksellisyys sekä vartiojärjestelmä, mutta elämme ne läpi monimuotoisesti, ruuhkavuosiystävällisemmällä muodolla, jossa kannat paljon vastuuta oppimisestasi ja sen aikatauluttamisesta itse.

Tällä kurssilla emme leireile reilua viikkoa metsässä, vaan keskitymme johtajuuteen ja siinä kehittymiseen tavaten toisiamme välillä kasvokkain ja välillä digitaalisilla alustoilla (mm. Teams ja Moodle). Työskentelette ja tapaatte vartionne kanssa välillä digitaalisesti, välillä lähiosilla. Lähiosilla on sekä kurssikeskusaikaa että toimintaa luonnossa. Jos haluat leikkiä ponileikkiä, vedät sen itse.

🍀

155: Gränslös

Samarbetskurs med Scouterna (Sverige)

 • Kursens lägerdel: 29.6-5.7.2025, Sverige
 • Kursens seminariedel: 29.1-1.2.2026, Finland
 • Inskrivning: december-januari
 • Pris: 6000 kronor (~ 520 euro)
 • Kursledare: Nina “Ninni” Waaramäki, Mikaela “Mixo” Korin-Niemi och Jonas Sandberg

Kursen TG 155 – Gränslös är den tredje kursen som ordnas som ett samarbete mellan Finlands Scouter och Scouterna i Sverige. Utbildningsspråket är svenska och kursen omfattar både kursinnehåll och traditioner från båda länderna. Som namnet säger ger kursen dig möjligheten att främja vänskap över landsgränserna, göra en djupdykning i scoutingen i båda länderna och få vara med och uppleva kursdelar både i Sverige och i Finland.

På denna TG satsar vi mycket på upplevelser, verksamhet i naturen, reflektion och på att hitta kärnan i scoutrörelsen. Allt detta får du uppleva tillsammans med din patrull, din lots och ett ivrigt kursteam.

Kom med du också!

🍀

156: Vaellus

 • Kesä 2025
 • Ilmoittautuminen: Vuodenvaihde (joulu-tammikuu)
 • Kurssinjohtajat: Sanukka Lehtiö & Tero Arvonen

Lisätietoja tulossa.

157: Projektikurssi

 • Kesä 2025
 • Ilmoittautuminen: Vuodenvaihde (joulu-tammikuu)
 • Projektikurssi tukee piirileirien tai muiden suurien projektien tekijöitä sekä suurissa SP:n tai piirien/Fissc pesteissä toimivia luottiksia
 • Kurssinjohtaja: Timo Hupponen

Lisätietoja tulossa.


Ko-Gi -koulutukset toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Opintokeskus Sivis myöntää opintopisteytetyt todistukset.


Ko-Gi kurssien saavutettavuus

Ko-Gi-kurssit ovat helposti saavutettavia monin tavoin. Kursseilla kaikki kuuluvat joukkoon ja kiusaamiseen on nollatoleranssi. Ruoka on meille tärkeä viihtyvyyttä luova elementti ja erilaisten allergioiden yms. rajoitteiden huomioiminen on osa tätä. Muiden allergioiden suhteen kannattaa huomata, että samassa tilassa yöpyvillä voi olla varusteissaan esim. untuvamakuupusseja yms. allergiaa aiheuttavia. Jos tarvitset sähköä esim. uniapnealaitteeseen, pystymme sitä järjestämään sisätiloissa ja Evolla myös telttamajoitukseen. Tarkempia kurssikohtaisia tietoja esim. luonnossa liikkumisen suhteen saat kurssinjohtajilta. Turvallisuudesta huolehdimme kaikin tavoin ja useimmilla lähijaksoilla on saatavilla jääkaappitilaa lääkkeiden säilytykseen. Jos sinulla on näkö- tai kuulo-ongelmia, ota yhteyttä kurssinjohtajiin mahdollisuuksista selviytyä eri tilanteissa. Toistaiseksi emme pysty tarjoamaan maksuvapautuksia kurssimaksuista. Ko-Gi-kurssien esteettömyyttä kehitetään jatkuvasti.

Lisätietoja koulutuksien saavutettavuudesta yleensä https://www.partio.fi/partiolaiselle/tekemista-ja-kokemuksia/helppo-tulla-tunnus/

Yläkuva: Eeva Helle