Ko-Gista usein kysyttyä

Minulla on useampi partiopesti, enkä ole varma, onko minulla aikaa sitoutua Ko-Gi-kurssiin ja kehittämistehtävän tekemiseen. Viekö kurssi hirvittävän paljon aikaa?

Kursseja järjestetään ympäri vuoden, ja niiden luonto-osien pituudet vaihtelevat reilusta viikosta muutamiin päiviin. Tarkoituksena on, että jokaiselle osallistujalle ja jokaiseen tilanteeseen löytyy sopivan muotoinen kurssi.

Kurssiin liittyvä kehittämistehtävä tehdään omassa pestissä, ja sen tarkoituksena on tukea nimenomaan pestissä kehittymistä. Sitä ei siis kannata ajatella taakkana vaan mahdollisuutena kehittyä juuri siinä, mitä jo tekee.

Kurssin hinta on aika korkea. Voiko siihen saada jostain tukea?

Ko-Gi on sisällöllisesti ja menetelmällisesti monipuolinen ja pitkä kurssi, mikä näkyy myös kurssin hinnassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että moni piiri tukee Ko-Gille osallistumista. Myös omasta lippukunnasta kannattaa kysyä stipendiä, sillä jatkokoulutettu partiojohtaja on lippukunnallekin arvokas. Tukea voi tiedustella myös oman lippukunnan taustayhteisöstä tai kotikunnasta. Lisäksi Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat myöntää stipendejä, lisätiedot sen hakemisesta.

Olen toiminut jo monissa piiripesteissä, enkä usko, että oppisin Ko-Gi-kurssilla mitään uutta. Kannattaako kurssille silti lähteä?

Ko-Gi-kurssien sisällöt suunnitellaan aina kurssikohtaisesti niin, että jokaisen kurssille osallistuvan tarpeet ja toisaalta jo olemassa oleva tietämys kartoitetaan etukäteen. Sisältö siis mukautuu kurssilaisten mukaan, eikä ole olemassa kahta samanlaista Ko-Gi-kurssia.

Ko-Gi-kursseilla pyritään toki käymään läpi erilaisia näkökulmia partioon ja johtamiseen, mutta lisäksi kurssi on myös matka omaan itseensä, omiin arvoihin, partion arvoihin ja ryhmässä toimimiseen käytännön tasolla. Vaikka teoria siis olisikin jo monella tasolla hanskassa, antaa Ko-Gi silti varmasti unohtumattoman kokemuksen ja uusia oivalluksia.

Lähtisin mielelläni Ko-Gille, mutta olen opiskelija ja kesät töissä. Miksei Ko-Geja järjestetä muulloin?

Ko-Geja järjestetään nykyään ympäri vuoden. Tutustu vuoden 2018 kurssien aikatauluihin. Ko-Gi-kurssi katsotaan alkaneeksi, kun osallistuja saa tiedon hyväksymisestään kurssille (paperikirjeen postileima tai sähköpostin lähetyspäivämäärä). Jos kurssilainen keskeyttää kurssin, hän on velvollinen maksamaan koko kurssin hinnan. Katso tarkemmat peruutusehdot.

Olen palannut partioon aikuisiällä pitkän tauon jälkeen, ja moni ikätoverini tuntuu käyneen jo Ko-Gin. Voiko kursseille olla “liian vanha”?

Ko-Gi-kursseille ovat tervetulleita kaikki yli 22-vuotiaat partiolaiset. Ei ole lainkaan epätavallista, että kurssivartiosta löytyy niin parikymppisiä kuin kuusikymppisiäkin.

Kannattaa myös pitää mielessä, että Ko-Gi on oiva mahdollisuus partioonpalaajille perehtyä siihen, mitä partio on tänä päivänä ja millaisia muutoksia partiossa on nähty viime vuosina. Lyhyen tai pidemmänkin tauon jälkeen Ko-Gi voi toimia siis hyödyllisenä kertauskurssinakin!

Olen kuullut monista tapauksista, joissa kurssi on jäänyt kesken kehittämistehtävän raportin takia. Haluaisin lähteä kurssille, mutta pelkään, että myös oma kurssini kaatuu raporttiin. Onko raportin pakko olla kovin laaja?

Raportti ei ole lopputyö eikä edes kurssiessee – se on sananmukaisesti raportti kehittämistehtävästä eli siitä, mitä tehtiin, miten onnistuttiin ja mitä oivalsit. Raportti on melko vapaamuotoinen, eikä sitä ole pakko tehdä kirjallisena. Voit raportoida oman kehittämistehtäväsi myös suullisesti. Tärkeintä on, että opit omassa kehittämistehtävässäsi.

Asun pohjoisessa, eikä minulla ole mahdollisuutta lähteä Ko-Gille Evolle asti. Miksei kursseja järjestetä Lapissa?

Kursseja pyritään toteuttamaan eri puolilla Suomea, ja tänä vuonna kurssin 130 luonto-osa on Lapissa. Katso kesän 2018 kurssien paikat.