Toiminnallamme on yhteiskunnallista vaikutusta

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen tarkoittaa ihan yksinkertaisesti sitä, että partiolaisina te muutatte maailmaa vähän paremmaksi, ihan tuttu juttu partiolaiselle.

Päivän hyvä työ ja palveluaate sykkii jokaisen partiolaisen sydämessä.

Mitä teidän lippukunnan alueella voisi tai pitäisi tehdä? Onko joku risteys niin vaarallinen, että se tarvitsisi suojatien? Piristäisittekö paikallisen vanhainkodin tunnelmaa vierailulla? järjestäkää palvelutempaus epäkohdan parantamiseksi! Mitä seuraavaksi? Otetaanko tavaksi?

Partiossa haluamme näyttää hyvää esimerkkiä ja kannustaa aktiiviseen kansalaisuuteen. Puuttukaa epäkohtiin ja muuttakaa maailmaa ympärillänne. Vaikka näin:

  • Osallistukaa ja kannustakaa kaikkia äänestämään vaaleissa (jokainen saa toki itse päättää, ketä äänestää, eikä sitä tarvitse kertoa), esimerkiksi oman seurakunnan kirkkoherranvaalit ovat mahtava demokratiaharjoitus lippukunnalle! Ja äänestyksen jälkeen tietysti vaalikahvit ja -pullat. Vaalipöllö-sivulta löydätte vinkkejä siihen, miten voitte käsitellä vaaleja osana partio-ohjelmaa.
  • Ottakaa yhteys lähimpään vastaanottokeskukseen ja kysykää mitä voisitte tehdä. Olisiko mahdollista järjestää vaikka futisottelu nuorille, sadepäivän toiminnallinen askerteluhetki lapsille tai metsäretki perheille?
  • Onko lähiympäristössä vaarallinen risteys, joka kaipaisi suojatietä, tai muu epäkohta? Selvittäkää miten omassa kunnassa asoihin voi vaikuttaa ja sitten vaikuttakaa.
  • Tutustukaa verkkosivuille koottuihin vaikuttamisvinkkeihin!

Huomioikaa myös se, että lippukunnan toiminta mahdollistaa kaikille mukana oleville lapsille, nuorille ja aikuisillekin mahtavan, mielekkään harrastuksen ja porukan, johon kuulua. Se on paljon, se on huippuarvokasta ja se on teidän ansiotanne.