Jonossa olevien kontaktointi

Ydinviesti: 

Viesti rohkeasti lippukuntaasi jonottavien lasten huoltajille. Kerro heille mahdollisuudesta harrastaa partiota aikuisenakin ja avaa kivalla tavalla lippukuntasi tilanne, mihin juuri te tarvitsette aikuisia. 

 Valmistaudu näillä vinkeillä: 

 1. Tee pestikuvaukset niihin pesteihin, joihin olet rekryämässä. Älä oleta, että kaikki lähtevät suoraan akeloiksi, tarjoa myös pienempiä tehtäviä.
 2. Huomioi, että aikuista kiinnostaa oma ajankäyttö. Pyri kertomaan avoimesti ja tiiviisti mitä odotetaan. Esimerkkejä pestikuvauksista löydät täältä. 
 3. Luo avoimet pestit -sivusto tai mieti, missä voisitte helposti saada näkyville lippukunnan pienetkin pestit myös ulkopuolisille. Malleja lippukuntien pestikuvusiin löydät mm. näiltä sivuilta.  
 4. Kerro lippukuntaan tulleiden aikuisten menestystarinoita ja se mitä partio tarjoaa aikuiselle harrastajalle. Jaa näitä innostavia kokemuksia somessa ja lippukunnan verkkosivuilla. Voit myös etsiä ja linkittää niitä muiden lippukuntien sivuilta, piirin tai SP:n verkkosivuilta. Esimerkkejä hyvien kokemusten jakamisesta löydät täältä. 
 5. TEE AINAKIN TÄMÄ: Lähetä kirje tai sähköposti jonossa olevien lasten huoltajille. Voit kopioida halutessasi mallikirjeen tästä. 

Esimerkkejä pestikuvauksista:

Esimerkkejä aikuisen partiossa aloittaneiden kokemuksista:

 

Mallikirje jonossa olevien lasten huoltajille:

Hei!  

Lippukuntamme jonossa on tällä hetkellä useita halukkaita tulevia sudenpentuja ja seikkailijoita. Jotta voimme tarjota halukkaille uusille lapsille partiota, tarvitsemme mukaan uusia aikuisia. Tulisitko sinä sudenpentulauman akelaksi (=ryhmänvetäjä) tai apuohjaajaksi tai löytyykö lähipiiristäsi joku, jota tehtävä kiinnostaisi?  

Sudenpentulauman akelan tehtävä on vastapainoa arjelle, hauskaa ja palkitsevaa tekemistä. Kenenkään ei tarvitse olla seppä syntyessään vaan tehtävään on tarjolla koulutusta, tukea ja helposti toteutettava ohjelma. Jos asia yhtään kiinnostaa, toivon, että otatte meihin pikaisesti yhteyttä, niin voimme keskustella asiasta lisää ja pohtia millaine rooli sinulle voisi sopisi parhaimmin.  

Aikaisempaa partiokokemusta et tarvitse. Aikaa kuluu sudenpentulauman tehtäviin pari tuntia viikossa ryhmän johtamiseen ja iltojen suunnitteluun sekä pari kertaa kaudessa retkeilyyn viikonloppuisin. Tärkeintä on oma innostuminen ja halu toimia lapsiryhmän kanssa sekä kiinnostus uuden oppimiseen. 

Sen lisäksi, että partio voi olla aikuiselle hieno vapaaehtoistyö (mahdollistaa usean lapsen viikoittaisen harrastuksen), partio on myös upea harrastus itselle!  

Harrastuksen lisäksi partiosta saa mm. myös:  

 1. Uusia taitoja  
 2. Uusia kavereita  
 3. Irtiottoja arjesta ja uusia kokemuksia 
 4. Yhteisen harrastuksen lapsesi kanssa  
 5. Mahdollisuuden hullutella, leikkiä ja toteuttaa hauskoja asioita   
 6. Retkeily-, luonto- ja metsäkokemuksia  

Koska lippukuntaamme on enemmän tulijoita kuin pystymme ottamaan mukaan toimintaan, mukaan lähtevän aikuisen lapsella on tietysti varma paikka ryhmästä!  

Yhteydenottoanne innolla odottaen, 

Laita tähän yhteystiedot, joista tavoittaa varmasti ja vastaanotto on mukava. Jos olet itse tuppisuu – kysy tähän hommaan lippukunnasta apua. (Minimissään nimi, sähköposti. Puhelinnumero on suositeltava.) 

Voit tarjota lisäksi myös valmista tapahtumaa lähituntumalle, mihin on helppo osallistua matalalla kynnyksellä. LPK:n iltanuotio, kynttiläpolku tai muu mukava. Aikuisille tärkeää on saada ajankohta tietoon etukäteen. Esimerkiksi näin: 

Voit myös tulla tapaamaan meitä kokoontumispaikallemme, eli kololle (osoite) kahden viikon kuluttua, tiistaina xx.xx. klo 18:30. Tuolloin paikalla on lippukuntamme muutkin aikuiset, pidämme oman kokkisodan ja grillin kuumana. Lämpimästi tervetuloa!  

Lisävinkki:

Tässä vielä Suomen Partiolaisten ohje jonon käsittelyyn