Partion iltateet

Kokoonnumme maanantaisin klo 20 ajankohtaisten partioaiheiden pariin. Tältä sivulta löydät iltateekuvaukset, osallistumislinkit ja tallenteet uusimmista iltateistä. Kaikki iltateetallenteet löytyvät YouTubesta.

Tule kanssamme iltateelle!

Voit osallistua haluamastasi paikasta, koska teehetkemme on virtuaalinen. Tarvitset vain nettiyhteyden ja älylaitteen, jolla saat klikattua nettineuvottelulinkin auki. Kuulokkeet voivat olla hyödylliset etenkin jos osallistut meluisasta paikasta.

 

 

Syksyn 2021 iltateet

Perhepartio on alle kouluikäisille lapsille ja heidän aikuisilleen suunnattua toimintaa, jossa perheeksi kutsuttu yksikkö tekee yhdessä, kokee yhdessä ja pääsee osaksi lippukunnan toimintaa. Perhepartiossa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen.

Tule kuulemaan, miten käynnistät suositun toimintamuodon omassa lippukunnassasi ja teet siitä luontevan osan lippukunnan toimintaa.

Lisätietoja: Kaisa Johto, kaisa.johto@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Iltateellä käsitellään mm. aatemerkkien myöntämisperusteiden tarkennukset ja kerrotaan huomioita tehtäväkohtaisten merkkien myöntämisperusteiden muutosten vaikutuksista. Tule kuulolle tutustumaan myös ansiomerkkipolun kuvaukseen!

Lisätietoja: Timo Seppälä, timo.seppala@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Yksi erinomainen keino johtajien hyvinvoinnin lisäämiseen on johtajahuolto, mutta välillä ideat sen järjestämiseen tuntuvat olevan vähissä. Tästä toiminnallisesta iltateestä saat eniten irti, jos osallistut teelle yhdessä johtajakaverin kanssa (joko samassa tilassa tai niin, että voitte olla yhteyksissä esim. puhelimella) ja ehdit paikalle heti iltateehetken alkaessa. Iltateetä ei nauhoiteta, mutta materiaalit tulevat jakoon iltateen jälkeen.

Lisätietoja: Elina Lähteenmäki, elina.lahteenmaki@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso johtajahuoltovinkkejä iltateellä kerätystä Padletista.

Iltateellä kuulet siitä, mitä sukupuolen moninaisuudella tarkoitetaan ja miten sukupuolivähemmistöt voi kohdata partiossa niin, että jokaisella on partiossa hyvä ja turvallinen olla. Huomioimalla sukupuolivähemmistöt kaikessa partiotoiminnassa ollaan lähempänä partion päämäärää tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen.

Iltateen vetäjät: Veera Hatakka, veera.hatakka@partio.fi ja Käpy Tyrmi (Pinkkipartio ry)

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Kompassi on kännykkäsovellus, jota käytetään partio-ohjelman aktiviteettien merkitsemiseen ja partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen. Miten Kompassi toimii? Mitä hyötyä siitä on ryhmänjohtajalle tai lippukunnalle? Pärjäänkö ilman Kuksaa, jos otan Kompassin käyttöön?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan Kompassin käytöstä. Kompassiin voi tutustua osoitteesta kompassi.partio.fi.

Lisätietoja: Sami Kuivasaari, sami.kuivasaari@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Hyvän olon aakkoset on tukipaketti aktiivijohtajalle ryhmänjohtajana kohdattuihin tilanteisiin.

Partioarjessa tulee usein vastaan erilaisia ryhmässä toimimisen tilanteisiin, joihin joku muu on jo törmännyt ja asiaan on ajateltu toimivia käytäntöjä. Hyvän olon aakkoset on koottu helpottamaan jo olemassa olevan materiaalin käyttöä ja etsintää. Hyvän olon aakkosten avulla haluamme kannustaa pohtimaan ryhmässä toimimisen haasteita osittain myös jo ennakkoon, ennen kuin tilanteet hankaloituvat. Turvallisen ja avoimen ilmapiirin luominen ryhmätoiminnassa on a ja o, siihen näillä aakkosilla haluamme tarjota vinkkejä. Tervetuloa yhdessä keskustelemaan hyvän olon aakkosista!

Lisätietoja Tarja Kallio tarja.kallio@partio.fi ja Sanna Nygård sanna.nygard@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Iltateellä keskustellaan partion eri toimintamuodoista, kerrotaan toteutetuista toimintakokeiluista ja mietitään millaista toimintaa voitaisiin kokeilla seuraavaksi. Illan tavoitteena on innostaa miettimään millainen toimintamuoto sopisi juuri teidän alueellenne ja rohkaista kokeilemaan niin arkisempia kuin korkealentoisiakin toimintaideoita.

Lisätietoja: Salla Rantamäki, salla.rantamaki@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Adventtikalenterimyynti alkaa taas 15.10.2021! Tule kuulemaan miltä kampanja näyttää tänä vuonna ja pohtimaan, miten sinä itse ja oma lippukuntasi saisitte kaiken hyödyn ja ilon irti partion tärkeimmästä varainhankintakampanjasta.

Mitkä ovat partiolaisten adventtikalenterin myyntivaltit verrattuina muihin joulukalentereihin? Mikä onkaan joulutarina ja miten se toimii? Miten kertoa omista tavoitteistaan kalenterin ostajille? Miten mobiilimaksutavat toimivat? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset iltateeltä.

Miksi pähkäilisit parhaita myyntitaktiikoita täysin itseksesi, kun voit poimia parhaat palat omaan käyttöösi viime vuosien kampanjoissa toimineiden parhaiden käytäntöjen joukosta. Tällä iltateellä on tarjolla konkreettisia vinkkejä ennätystuloksen saavuttamiseen!

Lisätietoja: Kati Pankka, kati.pankka@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mikä on TikTok, mitä se tarjoaa ja miksi sinunkin pitäisi tutustua TikTokin ihmeelliseen maailmaan? Näin hyödynnät TikTokkia lippukuntasi viestinnässä ja otat ilon irti For You:sta. Illan aikana opit yleisimmät aloittelijan virheet ja saat ehkä inspiraatiota omiinkin videoihin!

Iltateen vetävät: Lara Laamanen, lara.laamanen@partio.fi ja Onni Pusa, onni.pusa@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Partion koulutusjärjestelmä on rakennettu tukemaan lippukuntien vapaaehtoisia pesteissään. Vaikka kurssit on nimetty tietyn pestin mukaan, jokaiselta kurssilta saa uutta virtaa kaikkeen partiotoimintaan. Illan aikana avaamme sitä, mitä kaikkea milläkin kurssilla voi oppia ja miten sitä voi hyödyntää esimerkiksi opinnoissa ja työnhaussa.

Tämän iltateen aikana annamme myös vinkkejä innostavaan koulutusmarkkinointiin eli sopii erityisen hyvin pestijohtajille!

Lisätietoja: Pave Moilanen, pauliina.moilanen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Partiolainen hillitsee ilmastonmuutosta ja meillä on yhteinen tavoite hiilineutraalista partiosta 2030 mennessä. Aika kunnianhimoista, mutta onneksi myös mahdollista! Tule iltateelle kuulemaan lisää kestävämmästä lippukunta-arjesta sekä Kestävästi partiossa –tunnuksessa. Millaisilla arjen teoilla lippukunnan toiminnasta voidaan tehdä aidosti kestävämpää ja mitkä toimenpiteet ovat oikeasti vaikuttavia? Iltateen jälkeen sinulla on tarvittavat taidot lippukunnan hiilijalanjäljen pienentämiseksi sekä toiminnan muuttamiseen ekologisemmaksi.

Lisäksi teemme pienen kurkistuksen kestävämpiin tapahtumiin uuden tapahtumaohjeen muodossa.

Lisätietoja: Annika Stubbe, annika.stubbe@scout.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Miten voimme parhaiten tukea eri taustaisten lasten, nuorten ja aikuisten partioharrastusta? Lippukuntien tueksi on syntynyt jo paljon erilaisia materiaaleja, koulutuksia ja työkaluja. Tervetuloa tutustumaan aiheeseen ja muuttamaan lippukunnan ajatukset suunnitelmiksi ja suunnitelmat teoiksi.

Lisätietoja: Sanna Nygård, sanna.nygard@partio.fi ja Sara Robinson-Moncada

Liity mukaan Teamsissa.

Yhteisenä isona tavoitteenamme on, että partio antaa jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa. Syksyllä 2020 vahvistettu strategia ohjaa koko partion suuntaa vuodet 2021-2026. Tule kuulemaan miten voitte käytännössä suunnitella omaa toimintaanne yhteisen strategian pohjalta, jotta myös oma lippukuntanne on mukana edistämässä sen mukaisia tavoitteita: 1) Partio kasvaa 2) Partio antaa taidot elämään 3) Partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Illassa esitellään konkreettinen malli, jonka avulla voitte johtajiston kanssa suunnitella toimintaa tulevalle vuodelle ja seurata onnistumistanne.

Iltateen äärellä järjestön puheenjohtaja Siiri Somerkero (@partio.fi)

Liity mukaan Teamsissa.

Maailman kaikkien maiden kestävän kehityksen työtä ohjaa YK:ssa sovittu kestävän kehityksen globaali toimintaohjelma, josta käytetään nimeä Agenda2030. Partio-ohjelma on se väylä, jolla me partiolaiset omalta osaltamme vaikutamme siihen, että tavoitteisiin päästään. Siitä syystä vuosien 2022 ja 2023 ohjelmapainotus keskittyy kestävään kehitykseen.

Tule kuulemaan, mitä ohjelmapainotus pitää sisällään ja miten voit hyödyntää sitä lippukuntasi tai ryhmäsi toiminnassa.

Lisätietoja: Laura Lehto, laura.lehto@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Kevään 2021 iltateet

Hyvää katsomuksen ja rauhankasvatuksen vuotta!
Tänä vuonna ja muutenkin elämässä Katsomus (K)antaa!

Tule kuulemaan, mistä ohjelmapainotuksessa ja partion katsomuskasvatuksessa on kyse. Jos intoa riittää, voit kaivaa itsellesi valmiiksi lippukunnille suunnatun katsomuskasvatusohjeen ja viritellä kiperimmät kysymyksesi valmiiksi.

Lisätietoja: Stella Björkholm, stella.bjorkholm@partio.fi ja Merja Pietilä, merja.pietila@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Meripartion uusi koulutusjärjestelmä tulee! Iltateellä kerrotaan uudesta lippukuntien förstikurssista ja jaetaan lippukunnille vinkkejä kurssin toteuttamiseen. Osallistujat pääsevät kysymään kurssista ja keskustelemaan vapaasti erilaisista koulutusmahdollisuuksista.

Lisätietoja: Anni Silvola, anni.silvola@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Tästä iltateestä ei ikävä kyllä ole tallennetta. Lisätietoa meripartiosta partion nettisivuilla.

Kaikki mukaan -koulutuksella vastataan partioryhmien erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten, miksei aikuistenkin tarpeisiin ja haasteisiin. Teekupposen kanssa viritellään keskustelua siitä, mistä koulutuksessa on kysymys ja mitkä ovat sen järjestämisen ja osallistumisen hyödyt. Tule mukaan keskusteluun, olipa omassa ryhmässäsi niitä vilkkaita ja hiljaisia tai mitä vain tuen tarpeessa olevia.

Lisätietoja: Sanna Nygård, sanna.nygard@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Kuka sinun kuntasi asioista päättää? Mitä he tietävät partiosta? Kahden kuukauden päästä on kuntavaalit ja ehdokkaat ovat juuri nyt erityisen kiinnostuneita kuulemaan kuntalaisten ajatuksia. Juuri nyt myös partion kannattaa olla paikallisesti aktiivinen ehdokkaiden suuntaan. Voisiko lippukuntanne järjestää avoimen vaalitorin tai -paneelin esimerkiksi kuntanne nuorille ehdokkaille? Miten kannustetaan kaikki teidän alueen nuoret äänestämään? Mitä juuri teidän lippukunta voisi tehdä, että lasten, nuorten ja partion ääni kuuluisi teidän kunnassa paremmin?

Lisätietoja: Joona Aaltonen, joona.aaltonen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mitä eroa on eri leirimatkavaihtoehdoilla? Mitä on Moot, Explorer Belt tai kansalliset jamboreet? Minkälaisia leirimatkoja lippukunta voi järjestää? Käydään lyhyesti myös haettavista avustuksista ja varainkeruusta leirimatkoille osallistumiseen. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta!

Lisätietoja: Daniela “Nela” Söderman, daniela.soderman@scout.fi ja Toni Juntunen, toni.juntunen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Iltateestä ei valitettavasti ole tallennetta.

Mikä on turva-aikuinen ja mitä turva-aikuinen tekee lippukunnassa. Millaisia ohjeita turva-aikuiselle on olemassa? Mikä on turvallisesti yhdessä ohje? Millaisessa tilanteessa tulisi tehdä turvallisuusselvitys? Millaisessa tilanteessa tulee tehdä lastensuojeluilmoitus? Näihin kysymyksiin vastaamme iltateessä.

Lisätietoja: Pia Heiskanen, pia.heiskanen@partio.fi ja Minna Auranen minna.auranen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Suomen harrastamisen malli tuo erilaisia ilmaisia harrastusmahdollisuuksia kouluihin. Nyt lippukunnilla onkin oiva mahdollisuus kokeilla uudenlaista toimintamallia, partiokerhoa. Tule iltateelle kuuntelemaan ja keskustelemaan, miten partio voi olla mukana koulupäivän yhteydessä järjestettävässä partiotoiminnassa niin, että myös perinteinen iltatoiminta säilyy vireänä.

Lisätietoja: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Partiolainen hillitsee ilmastonmuutosta ja meillä on yhteinen tavoite hiilineutraalista partiosta 2030 mennessä. Aika kunnianhimoista, mutta onneksi myös mahdollista! Tule iltateelle kuulemaan lisää kestävämmästä lippukunta-arjesta sekä Kestävästi partiossa –tunnuksessa. Millaisilla arjen teoilla lippukunnan toiminnasta voidaan tehdä aidosti kestävämpää ja mitkä toimenpiteet ovat oikeasti vaikuttavia? Iltateen jälkeen sinulla on tarvittavat taidot lippukunnan hiilijalanjäljen pienentämiseksi sekä toiminnan muuttamiseen ekologisemmaksi.

Lisätietoja: Mirva Matikka, mirva.matikka@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Viestinnällä ja vuorovaikutuksella on ihan valtava merkitys siinä, miten lippukunnan johtajisto voi ja kokevatko kaikki kuuluvansa joukkoon. Tällä iltateellä keskitytään siihen, miten toimivaa vuorovaikutusta ja viestintää rakennetaan, ja kuinka sen avulla lippukunnan elinvoimaisuus kasvaa. Tule mukaan keskustelemaan ja oppimaan uutta.

Lisätietoja: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Syksyyn on vielä aikaa, mutta kauden aloitukseen kannattaa valmistautua jo nyt! Mitä tulee ottaa huomioon syksyn toiminnan käynnistämisessä ja viestinnässä sekä aikuisten rekrytoinnissa? Tule iltateelle keskustelemaan poimimaan vinkit ja materiaalit lippukuntanne toiminnan tueksi.

Lisätietoja: Satu Salo-Jouppila, satu.salo-jouppila@partio.fi ja Anni Karsma, anni.karsma@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Koulutetut johtajat mahdollistavat lippukunnan toiminnan kehittymisen ja tukevat hyvän johtamisen toteutumista lippukunnissa. Kouluttautuminen tukee myös pestissä toimivan johtajan omaa kehittymistä ja verkostoitumista. Tässä teehetkessä keskitytään Ko-Gi- ja VBL-kurssien sisältöihin, ajankohtaiseen tarjontaan, ja koulutukset suorittaneiden kokemuksiin. Tule kuulolle ja keskustelemaan, jos vaikka harkitset itse osallistumista näille kursseille tai olet kannustamassa muita lippukuntasi johtajia lähtemään mukaan!

Lisätietoja: Laura Kalervo, laura.kalervo@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Millä eri tavoin perhepartiota järjestetään tai voisi järjestää? Perhepartio toimii hyvin myös etänä ja vain oman perheen kesken toteutettuna, ja livetapaamisiinkin perustuvia malleja on yhtä monta kuin järjestäviä lippukuntia. Jos siis perhepartion järjestäminen tai siihen osallistuminen kutkuttaa, tervetuloa!

Tervetuloa mukaan ihmettelemään ja ideoimaan! Tässä iltateessä ei keskitytä perhepartion sisältöihin, vaan nimenomaan siihen, minkälaisia toteutumistapoja on, ja miten päästä alkuun.

Lisätietoja: Anna Bryk: anna.bryk@partio.fi

Hyppää mukaan tästä.

Konkreettisia keinoja kiusaamiseen puuttumiseen esimerkkitilanteiden avulla. Iltateen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, mitkä asiat voivat vaikuttaa kiusaamisen taustalla. Käydään lävitse puuttumisen portaat opasta, missä kerrotaan kiusaamiseen puuttumista eri asteilla, sekä toimintakeinoja kiusaamisen ehkäisemiseen ja lopettamaiseen.

Lisätietoja Minna Auranen, minna.auranen@partio.fi ja Tarja Kallio tarja.kallio@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Onko lippukunnallanne pitkän tähtäimen suunnitelmaa? Käytännössä siis haaveita ja unelmia tulevaisuuteen. Tervetuloa mukaan iltateelle tutustumaan lippukuntatoiminnan kehittämisen työkaluihin ja suunnittelemaan tulevaa. Käännetään yhdessä katse eteenpäin!

Tällä iltateellä tutustutaan myös Lippukuntaviisareihin ja niiden tulkintaan.

Lisätietoja: Anni Karsma, anni.karsma@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Lataa esitykset:
Lippukuntaviisari
Haaveiden lippukunta

Saavutettavuus puhututtaa paljon, mutta miten ihan oikeasti tehdä saavutettavaa viestintää? Iltateellä perehdytään siihen, mitä saavutettavuus tarkoittaa ja miksi se on tärkeää - sekä siihen, että mitenkäs se joku direktiivi asiaan liittykään? Lisäksi tarjolla on konkreettisia ohjeita ja työkaluja saavutettavaa viestintää varten.

Lisätietoja: Aleksi Murtojärvi, aleksi.murtojarvi@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mitä lippukunnan nettisivuilla pitäisi olla? Miten nettisivut voi toteuttaa ja millaiset ne voivat olla? Mikä on nettisivujen ja somen suhde? Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan parhaista vinkeistä liittyen lippukunnan nettisivuihin ja siitä, mitä siellä voi olla. Esittelyssä on myös Suomen Partiolaisten tarjoama lippukuntien nettisivuratkaisu, joka otetaan kevään aikana käyttöön. Sen avulla voitte saada helposti nettisivut käyttöönne.

Lisätietoja: Katri Järvenpää, katri.jarvenpaa@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Vuoden 2020 iltateet

Kasvu, se ikuisuusprojekti josta aina jaksetaan jauhaa ja vaatia. Me tehdään jo nyt tosi paljon lippukunnissa, piireissä, FiSScissä ja SP:ssä - mutta tuntuu siltä, että mikään ei riitä. Mutta itse asiassa kasvu on partiotoiminnan ydintä, partion päämäärässä ja keskeinen osa meidän arvopohjaa. Miksi sitten kasvu sana on saanut ikävän maineen, ja herättää monissa negatiivisia tunteita?

Tule maanantaina 13.1. klo 20-21 kuulemaan ja keskustelemaan miksi partion kasvu on tärkeää ja miten voimme kääntää kasvuun liittyvät negatiiviset tunteet motivaatioiksi ja inspiraatioksi. Käymme läpi mm miten voimme tukea ja tunnistaa kasvun motivaatiolähteitä, kääntää asenteita sekä löytää omaan pestiin ja toimintaan sopivia kasvutekoja.

Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Malin Lindholm, malin.lindholm@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Perhepartio on uusi toimintamuoto, joka mahdollistaa yhteistä toimintaa koko perheelle partion arvojen mukaisesti. Tule kuulemaan, miten käynnistät suositun toimintamuodon omassa lippukunnassasi ja teet siitä luontevan osan lippukunnan toimintaa.

Lisätietoja: Evis Eteläniemi, evis.etelaniemi@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mihin lippukuntamme tarvitsee sosiaalista mediaa? Kenet haluamme tavoittaa lippukuntamme somekanavien välityksellä? Mitkä ovat oikeat kanavat nuorten tavoittamiseen? Entä mistä löydämme aikuiset? Instagram vai Facebook?

Mistä saan apua?
Täältä! Maanantaina 10.2. klo 20 on aika oppia ja jakaa sosiaalisen median saloja, etenkin lippukunnan näkökulmasta. Tutustumme samalla myös SP:n sosiaalisen median käytäntöihin ja otamme selvää, mistä kaikkialta voi löytää sisältöä ja apua lippukunnan someen. Ei siis muuta kuin läppäri pöydälle, puhelin käteen ja kuuntelemaan. Tervetuloa!

Lisätietoja: Anssi Nieminen, anssi.nieminen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Haluaisitko lähteä kaveriporukkasi, lippukuntasi, piirisi tai jonkun muun porukan kanssa ulkomaille partiomatkalle ja etsit helppoa kohdetta? Vai haluaisitko lähteä ulkomaille vapaaehtoiseksi?

Tule kuulemaan missä ja millaisia mahdollisuuksia Partioliikkeen Maailmanjärjestö (WOSM) ja Partiotyttöjen Maailmanliitto (WAGGGS) partiokodit maailmalla tarjoavat!

Lisätietoja: Reetta Grönlund, reetta.gronlund@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Iltateehetkessä keskustellaan seikkailijaohjelman ydinasioista sekä päivityksen tuomista muutoksista. Tervetuloa!

Lisätietoja: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Maanantaina 23.3. vietetään iltateehetki partiolaisten ansiomerkkijärjestelmän syövereissä. Tule kuuntelemaan, kuinka nappaat järjestelmän haltuun, teet siitä työkalun kiittämiseen ja onnistut ansiomerkkien ehdottamisessa. Nyt ei kouluteta Kuksaa, vaan annetaan vinkkejä ansiomerkkien käyttöön kiittämisen ja johtamisen välineenä. Varaamme aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tämä iltateehetki on suunnattu erityisesti lippukunnissa ansiomerkkien kanssa tekemisissä oleville (esim. pestijohtajille ja ansiomerkkivastaaville). Mukaan ovat kuitenkin tervetulleita kaikki ansiomerkeistä kiinnostuneet.

Lisätietoja: Henna Heikkilä, henna.heikkila@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Miksi partiossa tehdään kehitysyhteistyötä? Miten kehitysyhteistyö voi näkyä lippukuntien ja piirien arjessa? Tällä hetkellä Suomen Partiolaisilla on Ugandan partiolaisten kanssa projekti, jonka tavoitteena on naisten ja tyttöjen vaikutusmahdollisuuksien parantaminen sekä tasa-arvon edistäminen Ugandassa tyttöjen koulunkäyntiä tukemalla. Tule kuulemaan miltä partion kehitysyhteistyö näyttää käytännössä ja nappaa mukaan uunituoreet ohjelmatärpit!

Lisätietoja: Tiitu Timonen-Nissi, inari.timonen-nissi@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Miten partion päätöksenteko toimii? Miten meidän lippukuntamme voi vaikuttaa partion päätöksentekoon? Miten voin hakeutua partion päätöksentekopesteihin?

Tule maanantaina 20.4. klo 20 partion iltateelle kuulemaan ja keskustelemaan partion päätöksenteosta. Tervetuloa!

Lisätietoja: Pauli Engblom, pauli.engblom@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mitä lippukunnissa tapahtuu aikuisten rekrytoinnin jälkeen?

Maanantaina 27.4. ylimääräisellä iltateellä pohditaan, miten lippukunnassa toiminnan aloittavat aikuiset otetaan mukaan ja sitoutetaan toimintaan. Rekrytointitapahtumissa ja muuten tavoitettujen uusien aikuisten partiopolun alku on tärkeä miettiä huolella. Tätä helpottamaan on myös tehty materiaaleja ja vinkkejä. Tärkeintä on nimetä henkilö vastaamaan perehdytyksestä ja muusta uusiin liittyvästä toiminnasta. Hyvän perehdytyksen jälkeen uudet aikuiset puhkuvat intoa ja ovat valmiita lähtemään mukaan toimintaan.

Iltateelle mukaan ovat tervetulleita lippukuntien pestijohtajat ja kaikki, jotka haluavat olla helpottamassa uusien aikuisten harrastuksen aloittamista.

Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa ja se toteutetaan Teamsissa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Iina Leppäaho, iina.leppaaho@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Yhteistyötä seurakunnan kanssa voi olla monenlaista ja sitä voi tehdä myös ilman taustayhteisösopimusta. Yhdessä keskustellen ja sopien yhteistyöstä saavat molemmat enemmän irti. Yhteistyön sujumiseksi on tärkeää tavata yhteistyön avainhenkilöitä, kuten seurakunnan kirkkoherraa. Mutta miten se onnistuu käytännössä ja mistä siellä jutellaan? Mitä jokaisen lippukunnan tulisi vähintään tehdä, jotta yhteistyö olisi sujuvaa?

Mietitytti sinua sitten tapaamisaiheet, tapaamisen pukukoodi, lippukunnan toiminnan esittely tai yhteistyösopimuksen päivittäminen, on niihin vastaus! Liity linjoille saamaan vastauksia kysymyksiisi aiheen rautaisilta ammattilaisilta. Nähdään linjoilla 4.5. klo 20, seuraksi voit valita mukillisen lempiteetäsi!

Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa ja se toteutetaan etäneuvotteluvälineillä. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Mirva Matikka, mirva.matikka@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan johtokolmikkomallin hyvistä käytännöistä ja kuinka tehtäviä jakamalla saadaan koko lippukunta toimimaan paremmin. Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa ja ja se toteutetaan Teamsilla. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Laura Vainio, laura.vainio@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Lippukunnan kasvuviestintä - parhaat vinkit tavoittaviin mainoksiin, väkirikkaisiin aloitustapahtumiin sekä uutta virtaa tulevien partioseikkailuiden tähtien etsimiseen!

Kesä on parasta aikaa näyttää partion parhaat puolet. Kesäiset iltanuotiot, veneretket ja lintujen viserrys aamulla ovat erinomaisia tilaisuuksia näyttää uusilla partioystäville, miten mahtava harrastus meillä onkaan. Yhtä ihanaa on syksyllä käpertyä yhdessä höyryävän kaakaomukin äärelle tunnelmoimaan, kun kirpeä syyspäivä on käytetty uusien taitojen opetteluun. Mutta kuinka saisin mukaan ne ihan uudet tyypit, jotka eivät vielä ole kuulleetkaan partiosta? Kuinka kertoisin tulevalle partiolaiselle, että juuri häntä kaivataan retkelle tai syksyn aloitustapahtumaan, jos hän ei vielä koskaan ole ollut mukana?

Lippukunnan kasvuviestinnän illassa kerromme kätevimmät ja toteuttamiskelpoisimmat vinkit siihen, miten juuri uudet lapset, nuoret ja aikuiset löytävät tiensä partioon. Lupaamme uutta virtaa ja kannustusta, jolla kesä ja syksy alkavat taas näyttää mahtavilta jäsenhankintamahdollisuuksilta. Tule mukaan innostumaan!

Lisätietoja: Ilona Turunen, ilona.turunen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Hei johtokolmikot, otetaan yhteinen tehostartti syksyyn! Millaisessa tilanteessa lippukunnan toiminta käynnistyy syksyllä? Mitä pitää ehdottomasti ottaa huomioon? Mitä omassa johtamisessa kannattaa korostaa? Jaossa parhaita käytännönläheisiä vinkkejä johtokolmikoille, jotta partion käynnistyminen olisi kaikkialla mahdollisimman helppoa. Tähän iltateehen osallistuminen keventää syksyn hommia!

Lisätietoja: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Tämän iltateen sisältö tarkentuu vielä sen mukaan, minkälaisilla toimintaohjeilla elokuun koronatilanteessa ollaan. Sukelletaan joka tapauksessa siihen, miten ja minkälaisilla välineillä ryhmän vetäminen onnistuu myös etänä. Kevätkaudella opittiin paljon etäpartiosta, nyt voidaan ottaa parhaat keinot käyttöön!

Lisätietoja: Anna Bryk, anna.bryk@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Millainen on pestijohtajan pesti ja mitä uuden pestijohtajan olisi hyvä tietää pestaamisesta, rekrytoinnista ja koulutuksista? Tässä iltateessä tutustutaan pestijohtajalle tarpeellisiin materiaaleihin ja työkaluihin ja kuullaan kokemuksia pestistä.

Lisätietoja: Iina Leppäaho, iina.leppaaho@partio.fi

Tervetuloa pestijohtajaksi (pdf)
Viikin Vesikkojen pestausmatriisi (pdf)
Lippukunnan viihtyvyyspeli (materiaalipankki)

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Vaalit ja vaikuttaminen eivät ole vain äänioikeutettujen juttu. Osallisuus ja demokratia kuuluvat ihan kaikille, ja jo sudenpentuikäisten kanssa voi käsitellä erilaisia aktiiviseen kansalaisuuteen liittyviä teemoja. Tavoitteenamme on kasvattaa yhteiskunnan aktiivisia jäseniä ja yksi partion keskeisistä kasvatustavoitteista on suhde yhteiskuntaan ja partio-ohjelmassa on useita vaikuttamiseen liittyviä aktiviteetteja. Tässä iltateehetkessä tutustutaan kuntavaaliryhmän vetäjän Joona Aaltosen johdolla uuteen Vaalipöllö-merkkiin, jonka avulla vaalien käsittely on helppoa ja hauskaa kaikkien ikäkausien kanssa. Tilaisuudessa käydään läpi myös mitä tavoitteita Suomen Partiolaiset ovat asettaneet kuntavaaleihin ja pohditaan mitä lippukunta tai yksittäinen partiolainen voi osallistua vaaleihin ja rakentaa parempaa maailmaa omassa kunnassaan.

www.partio.fi/nyt/partioehdokkaat/toimintavinkit/ 

Lisätietoja: Joona Aaltonen, joona.aaltonen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Koulutetut johtajat mahdollistavat lippukunnan toiminnan kehittymisen ja tukevat hyvän johtamisen toteutumista lippukunnissa. Kouluttautuminen tukee myös pestissä toimivan johtajan omaa kehittymistä ja verkostoitumista. Tässä teehetkessä keskitytään Ko-Gi- ja VBL-kurssien sisältöihin, ajankohtaiseen tarjontaan, ja koulutukset suorittaneiden kokemuksiin. Tule kuulolle ja keskustelemaan, jos vaikka harkitset itse osallistumista näille kursseille tai olet kannustamassa muita lippukuntasi johtajia lähtemään mukaan!

Lisätietoja: Henna Peltoniemi, henna.peltoniemi@partio.fi (VBL) ja Janne Roslöf, janne.roslof@partio.fi (Ko-Gi)

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Adventtikalenterikampanja on kuin kansantarujen sampo: sen tuotoilla mahdollistetaan partiotoimintaa todella merkittävästi niin lippukunnissa, piireissä kuin keskusjärjestössäkin. Adventtikalenteri on ainutlaatuinen, eikä sille tahdo löytyä varteenotettavia kilpailijoita.

Tästä aarteesta meidän on pidettävä hyvää huolta! Tule kuulemaan miltä kampanja näyttää vuonna 2020 ja pohtimaan, miten kampanja voisi tukea omaa lippukuntaasi. Tarjolla on viime vuosien kampanjoissa toimineita parhaita käytäntöjä ja konkreettisia vinkkejä ennätystuloksen saavuttamiseen!

Lisätietoja: varainhankinnan koordinaattori Simo Pynnönen, simo.pynnonen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Office 365 on nyt saatavilla lippukuntien käyttöön, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Kyseessä on paljon muutakin kuin @partio.fi-sähköposti, sillä käsiesi ulottuvilla on kokonainen paketti viestintään ja dokumentinhallintaan liittyviä työkaluja. Tule kuulemaan miten voit helpottaa lippukuntasi arkea Office 365:llä.

Office 365 on pilvipalvelu, jossa voit käyttää muun muassa Outlook-sähköpostia, Teams-tiimityöskentelyalustaa, sekä OneDrive-tallennustilaa. Käytössäsi ovat myös pilvipohjaisina toimivat Word, Excel ja PowerPoint, joiden avulla voit muokata ja jakaa tiedostoja paikasta riippumatta.

Käymme illan aikana läpi kenelle lippukunnan jäsenille Office 365 on tarkoitettu, mitä sillä voi tehdä, sekä annamme käytännön vinkkejä, joilla saat palvelusta kaiken irti.

Lisätietoja: Aino Valkama, valkama.aino@partio.fi ja Jyri-Petteri Paloposki, jyri-petteri.paloposki@partio.fi, SP:n talousvaliokunta

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Iltateellä tutustumme partion ansiomerkkijärjestelmän aatemerkkeihin, joita ovat muun muassa Mannerheim-soljet, joiden ehdottamisen vuosittainen deadline on 15. marraskuuta. Iltateeltä kuulet mitä ovat aatemerkit ja miten ne eroavat ansiomitaleista. Lisäksi saat vinkkejä aatemerkkien ehdottamiseen.

Lisätietoja: Henna Heikkilä, henna.heikkila@partio.fi, SP:n ansiomerkkiryhmä

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Nämä iltateet tarjoavat tukea turva-aikuisena toimimiseen. Turva-aikuinen on jokaisessa lippukunnassa vaadittu pesti, jonka vastuulle kuuluu turvallisesti yhdessä -ohjeistuksen tunteminen ja lippukunnan muiden johtajien auttaminen siihen liittyvissä asioissa. Illan aikana kuullaan kokemuksia turva-aikuisen pestistä ja tutustutaan materiaaleihin, joista saa esimerkiksi tukea, jos lippukunnassa tulee eteen kiusaamista, häirintää tai tarve ottaa yhteyttä lastensuojeluun tai tehdä vapaaehtoisen rikostaustaselvitys. Onko turva-aikuisen tehtävässä jotain, mihin erityisesti kaipaisit tukea? Voit lähettää kysymyksesi jo ennakkoon osoitteeseen SPturvallisuusverkosto@partio.fi.

Tervetuloa mukaan, jos toimit lippukunnan turva-aikuisena tai aihe kiinnostaa muuten!

Lisätietoja: vapaaehtoistuen koordinaattori Iina Leppäaho, iina.leppaaho@partio.fi

Power point -esitys iltateen materiaalista

Webinaarin tallentaminen ikävä kyllä epäonnistui, joten tallennetta ei ole saatavilla.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n uusi peruskirja on tarkoitus hyväksyä marraskuun jäsenkokouksessa. Uuden peruskirjan mukana myös partiolupaus saa uuden muodon.

Tule iltateelle kuulemaan uunituoreesta, vasta hyväksytystä peruskirjasta ja partiolupauksesta! Saat iltateeltä mukaasi parhaat vinkit onnistuneen lupauksenantotilaisuuden järjestämiseen ja eri katsomusten huomioimiseen partiossa. Käymme läpi myös onnistuneen viestinnän reseptin partiolaisen kotiväen ja lippukunnan taustayhteisön suuntaan.

Lisätietoja: Ilona Turunen, ilona.turunen@partio.fi ja Saija Kivelä, saija.kivela@partio.fi, peruskirjatyöryhmä

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Miksi toimiva viestintä on tärkeää lippukunnan päivittäisen toiminnan kannalta? Miten varmistaa, että viestit kulkevat oikeille henkilöille oikeaan aikaan? Kuka tekee viestintää lippukunnassa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin kuulet vastauksia tämän iltateen aikana! Käymme läpi lippukuntaviestinnän parhaita käytäntöjä muun muassa sisäiseen yhteydenpitoon, huoltajille viestimiseen ja ulkoisesti sidosryhmien ja tulevien partiolaisten tavoittamiseen. Iltateen aikana opit myös viestinnän peruspalikat, joiden avulla pienenkin lippukunnan viestinnän on mahdollista olla monipuolista ja kiinnostavaa.

Lisätiedot: Marianna Sainio, marianna.sainio@partio.fi, SP:n viestintä- ja markkinointivaliokunta

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mitä yritysyhteistyö ja kumppanuus oikein on? Millaisia kumppanuuksia partiossa voi tehdä? Mitä hyötyä yritysyhteistyöstä voi olla omalle toiminnalleni? Miten pääsen alkuun?

Meistä jokainen voi rakentaa kumppanuuksia ja saada lisää resursseja toimintaan, oli se sitten kolon kehittämiseen tai leirien toteuttamiseen. Kumppanuustyön ideana on, että partio rakentaa verkostoja partiokentän ulkopuolelle, saa tukea ja samalla näkyvyyttä omalle toiminnalleen ja toisaalta kumppani hyötyy yhteistyöstä. Kerromme SPn uudesta kumppanuusstrategiasta ja sen vaikutuksista ruohonjuuritason toimintaan sekä vinkkejä ja ideoita kumppanuustyöhön.

Tule kuuntelemaan, miten voit aloittaa kumppanuustyön ja millaisia asioita on hyvä ottaa huomioon kumppanuuksia pohtiessa!

Lisätietoja: kumppanuuskoordinaattori Anna Iso-Ahola, anna.iso-ahola@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

2019

Keskustelua saavutettavuuden ja esteettömyyden huomioimisen tärkeydestä ja miten partiossa edistämme yhdenvertaisuutta. Webinaarissa esitellään mm. partiotapahtumien saavutettavuusohje ja helppo tulla -kriteeristö sekä tutustutaan turvallisen tilan periaatteisiin.

Lisätietoja: Mari Sundell, mari.sundell@partio.fi

https://youtu.be/zsYhO-vveKA

Iltateehetkien toteutustavat vaihtelevat aiheiden mukaan. Tekniikkana on pääsääntöisesti Teams-neuvottelupuhelu, johon osallistut nettilinkin avulla. Et tarvitse omaa Teams-sovellusta osallistuaksesi. Jos osallistut ensimmäistä kertaa nettineuvotteluun voi olla hyvä testata yhteyttä jo hieman ennen iltateehetken alkua, jotta kaikki toimii aloitushetkellä. Iltateehetkien kesto vaihtelee noin puolesta tunnista tuntiin.

Lisätietoja voit kysellä ja aihetoiveita tuleviin iltateehetkiin voit lähettää anni.karsma@partio.fi ja petra.valkonen@partio.fi.

Kaikki partion iltateet ovat ilmaisia, kaikille avoimia sekä kiusaamisesta ja häirinnästä vapaita. Lämpimästi tervetuloa!