Partion iltateet

Kevään 2020 aikana kokoonnumme joka toinen viikko, aina parittomien viikkojen maanantaisin klo 20 ajankohtaisten partioaiheiden pariin. HUOM! Mukana myös muutama bonusilta.

Tule kanssamme iltateelle!

Voit osallistua haluamastasi paikasta, koska teehetkemme on virtuaalinen. Tarvitset vain nettiyhteyden ja älylaitteen, jolla saat klikattua nettineuvottelulinkin auki. Kuulokkeet voivat olla hyödylliset etenkin jos osallistut meluisasta paikasta.

Ota mukava asento ja kupponen lempijuomaasi tai osallistu webinaariin vaikkapa kävelylenkillä, juuri niinkuin haluat. Olet lämpimästi tervetullut mukaan kuulemaan mistä partiossa puhutaan!

Kasvu, se ikuisuusprojekti josta aina jaksetaan jauhaa ja vaatia. Me tehdään jo nyt tosi paljon lippukunnissa, piireissä, FiSScissä ja SP:ssä - mutta tuntuu siltä, että mikään ei riitä. Mutta itse asiassa kasvu on partiotoiminnan ydintä, partion päämäärässä ja keskeinen osa meidän arvopohjaa. Miksi sitten kasvu sana on saanut ikävän maineen, ja herättää monissa negatiivisia tunteita?

Tule maanantaina 13.1. klo 20-21 kuulemaan ja keskustelemaan miksi partion kasvu on tärkeää ja miten voimme kääntää kasvuun liittyvät negatiiviset tunteet motivaatioiksi ja inspiraatioksi. Käymme läpi mm miten voimme tukea ja tunnistaa kasvun motivaatiolähteitä, kääntää asenteita sekä löytää omaan pestiin ja toimintaan sopivia kasvutekoja.

Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Malin Lindholm, malin.lindholm@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Perhepartio on uusi toimintamuoto, joka mahdollistaa yhteistä toimintaa koko perheelle partion arvojen mukaisesti. Tule kuulemaan, miten käynnistät suositun toimintamuodon omassa lippukunnassasi ja teet siitä luontevan osan lippukunnan toimintaa.

Lisätietoja: Evis Eteläniemi, evis.etelaniemi@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mihin lippukuntamme tarvitsee sosiaalista mediaa? Kenet haluamme tavoittaa lippukuntamme somekanavien välityksellä? Mitkä ovat oikeat kanavat nuorten tavoittamiseen? Entä mistä löydämme aikuiset? Instagram vai Facebook?

Mistä saan apua?
Täältä! Maanantaina 10.2. klo 20 on aika oppia ja jakaa sosiaalisen median saloja, etenkin lippukunnan näkökulmasta. Tutustumme samalla myös SP:n sosiaalisen median käytäntöihin ja otamme selvää, mistä kaikkialta voi löytää sisältöä ja apua lippukunnan someen. Ei siis muuta kuin läppäri pöydälle, puhelin käteen ja kuuntelemaan. Tervetuloa!

Lisätietoja: Anssi Nieminen, anssi.nieminen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Haluaisitko lähteä kaveriporukkasi, lippukuntasi, piirisi tai jonkun muun porukan kanssa ulkomaille partiomatkalle ja etsit helppoa kohdetta? Vai haluaisitko lähteä ulkomaille vapaaehtoiseksi?

Tule kuulemaan missä ja millaisia mahdollisuuksia Partioliikkeen Maailmanjärjestö (WOSM) ja Partiotyttöjen Maailmanliitto (WAGGGS) partiokodit maailmalla tarjoavat!

Lisätietoja: Reetta Grönlund, reetta.gronlund@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Iltateehetkessä keskustellaan seikkailijaohjelman ydinasioista sekä päivityksen tuomista muutoksista. Tervetuloa!

Lisätietoja: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Maanantaina 23.3. vietetään iltateehetki partiolaisten ansiomerkkijärjestelmän syövereissä. Tule kuuntelemaan, kuinka nappaat järjestelmän haltuun, teet siitä työkalun kiittämiseen ja onnistut ansiomerkkien ehdottamisessa. Nyt ei kouluteta Kuksaa, vaan annetaan vinkkejä ansiomerkkien käyttöön kiittämisen ja johtamisen välineenä. Varaamme aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tämä iltateehetki on suunnattu erityisesti lippukunnissa ansiomerkkien kanssa tekemisissä oleville (esim. pestijohtajille ja ansiomerkkivastaaville). Mukaan ovat kuitenkin tervetulleita kaikki ansiomerkeistä kiinnostuneet.

Lisätietoja: Henna Heikkilä, henna.heikkila@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Miksi partiossa tehdään kehitysyhteistyötä? Miten kehitysyhteistyö voi näkyä lippukuntien ja piirien arjessa? Tällä hetkellä Suomen Partiolaisilla on Ugandan partiolaisten kanssa projekti, jonka tavoitteena on naisten ja tyttöjen vaikutusmahdollisuuksien parantaminen sekä tasa-arvon edistäminen Ugandassa tyttöjen koulunkäyntiä tukemalla. Tule kuulemaan miltä partion kehitysyhteistyö näyttää käytännössä ja nappaa mukaan uunituoreet ohjelmatärpit!

Lisätietoja: Tiitu Timonen-Nissi, inari.timonen-nissi@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Miten partion päätöksenteko toimii? Miten meidän lippukuntamme voi vaikuttaa partion päätöksentekoon? Miten voin hakeutua partion päätöksentekopesteihin?

Tule maanantaina 20.4. klo 20 partion iltateelle kuulemaan ja keskustelemaan partion päätöksenteosta. Tervetuloa!

Lisätietoja: Pauli Engblom, pauli.engblom@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Mitä lippukunnissa tapahtuu aikuisten rekrytoinnin jälkeen?

Maanantaina 27.4. ylimääräisellä iltateellä pohditaan, miten lippukunnassa toiminnan aloittavat aikuiset otetaan mukaan ja sitoutetaan toimintaan. Rekrytointitapahtumissa ja muuten tavoitettujen uusien aikuisten partiopolun alku on tärkeä miettiä huolella. Tätä helpottamaan on myös tehty materiaaleja ja vinkkejä. Tärkeintä on nimetä henkilö vastaamaan perehdytyksestä ja muusta uusiin liittyvästä toiminnasta. Hyvän perehdytyksen jälkeen uudet aikuiset puhkuvat intoa ja ovat valmiita lähtemään mukaan toimintaan.

Iltateelle mukaan ovat tervetulleita lippukuntien pestijohtajat ja kaikki, jotka haluavat olla helpottamassa uusien aikuisten harrastuksen aloittamista.

Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa ja se toteutetaan Teamsissa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Iina Leppäaho, iina.leppaaho@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Yhteistyötä seurakunnan kanssa voi olla monenlaista ja sitä voi tehdä myös ilman taustayhteisösopimusta. Yhdessä keskustellen ja sopien yhteistyöstä saavat molemmat enemmän irti. Yhteistyön sujumiseksi on tärkeää tavata yhteistyön avainhenkilöitä, kuten seurakunnan kirkkoherraa. Mutta miten se onnistuu käytännössä ja mistä siellä jutellaan? Mitä jokaisen lippukunnan tulisi vähintään tehdä, jotta yhteistyö olisi sujuvaa?

Mietitytti sinua sitten tapaamisaiheet, tapaamisen pukukoodi, lippukunnan toiminnan esittely tai yhteistyösopimuksen päivittäminen, on niihin vastaus! Liity linjoille saamaan vastauksia kysymyksiisi aiheen rautaisilta ammattilaisilta. Nähdään linjoilla 4.5. klo 20, seuraksi voit valita mukillisen lempiteetäsi!

Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa ja se toteutetaan etäneuvotteluvälineillä. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Mirva Matikka, mirva.matikka@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan johtokolmikkomallin hyvistä käytännöistä ja kuinka tehtäviä jakamalla saadaan koko lippukunta toimimaan paremmin. Tapahtuma on kaikille avoin, ilmainen, kiusaamisesta ja häirinnästä vapaa ja ja se toteutetaan Teamsilla. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Laura Vainio, laura.vainio@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

3.12. Helppo tulla ja olla - kohti saavutettavampaa partiota

Keskustelua saavutettavuuden ja esteettömyyden huomioimisen tärkeydestä ja miten partiossa edistämme yhdenvertaisuutta. Webinaarissa esitellään mm. partiotapahtumien saavutettavuusohje ja helppo tulla -kriteeristö sekä tutustutaan turvallisen tilan periaatteisiin.

Lisätietoja: Mari Sundell, mari.sundell@partio.fi

https://youtu.be/zsYhO-vveKA

Iltateehetkien toteutustavat vaihtelevat aiheiden mukaan. Tekniikkana on pääsääntöisesti Teams-neuvottelupuhelu, johon osallistut nettilinkin avulla. Et tarvitse omaa Teams-sovellusta osallistuaksesi. Jos osallistut ensimmäistä kertaa nettineuvotteluun voi olla hyvä testata yhteyttä jo hieman ennen iltateehetken alkua, jotta kaikki toimii aloitushetkellä. Iltateehetkien kesto vaihtelee noin puolesta tunnista tuntiin.

Lisätietoja voit kysellä ja aihetoiveita mahdollisiin syksyn iltateehetkiin voit lähettää mari.sundell@partio.fi ja petra.valkonen@partio.fi

Kaikki partion iltateet ovat ilmaisia, kaikille avoimia sekä kiusaamisesta ja häirinnästä vapaita. Lämpimästi tervetuloa!