Partion iltateet

Partion iltateet tarjoavat kaikille partiolaisille tietoa ajankohtaisista aiheista. Osallistuminen iltateehetkiin tapahtuu Teamsin välityksellä, joten voit hypätä mukaan linjoille mistä vain!

Kokoonnumme maanantaisin klo 20 ajankohtaisten partioaiheiden pariin. Tältä sivulta löydät kuvaukset, osallistumislinkit ja tallenteet iltateehetkistä. Kaikki iltateetallenteet löytyvät YouTubesta.

Tule kanssamme iltateelle!

Voit osallistua haluamastasi paikasta, koska teehetkemme on virtuaalinen. Tarvitset vain nettiyhteyden ja älylaitteen, jolla saat klikattua nettineuvottelulinkin auki. Kuulokkeet voivat olla hyödylliset etenkin jos osallistut meluisasta paikasta.

Iltateet-tallenteiden julkaisu ja henkilötiedot

Otathan huomioon, että iltateet julkaistaan tallenteena partion YouTube-kanavalla. Tallenteessa voi näkyä osallistujien henkilötietoja, kuten nimi tai kuva.

Vuoden 2023 iltateet

Syksyn 2022 iltateet

Kevään 2022 iltateet

Miten saada yksi yhteinen partio-ohjelma toimimaan erilaisissa toimintaympäristöissä kokoontuvissa tarpojavartioissa? Tule kuulumaan ja kertomaan parhaimmat vinkit tarpojaohjelman käyttöön ja soveltamiseen.

Lisätietoja: Kaisa Johto, kaisa.johto@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mitä tehdä, kun lippukunnalla ei ole vielä verkkosivuja tai nykyiset kaipaisivat uudistusta? Tällä kertaa iltateen äärellä käsitellään SP:n tarjoamaa lippukuntien verkkosivualustaa. Ratkaisu on suunnattu erityisesti sellaisille lippukunnille, jotka haluavat näyttävän ja partion ilmeen mukaisen verkkosivun, ja jonka käyttöönotto ja päivittäminen sujuu ilman erityisiä teknisiä taitoja. Uusi verkkosivuratkaisu on suunniteltu tukemaan lippukunnan jäsenhankintaa sekä mm. jäsen- ja huoltajaviestintää.

Lisätietoja: Katri Järvenpää, katri.jarvenpaa@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Partion uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma hyväksyttiin vuoden 2021 lopussa. Miten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta voidaan edistää partiossa ja erityisesti lippukunnassa? Tällä iltateellä esitellään konkreettisia toimia, joilla tehdä toiminnasta entistä yhdenvertaisempaa. Tutustu suunnitelmaan partion nettisivuilla.

Lisätietoja: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Taskuja, pausseja ja evästaukoja. Vertaisjohtaja ja aikuinen tuki. Samoajaohjelma vilisee kaikenlaisia partiotermejä, mutta useimmiten oikeasti haasteena on se, miten saada vartiollinen nuoria samaan aikaan samaan paikkaan yhteisen partio-ohjelman äärelle. Tule kuulemaan ja kertomaan parhaimmat vinkit samoajaohjelman käyttämiseen ja soveltamiseen käytännössä.

Lisätietoja: Kaisa Johto, kaisa.johto@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

”Raja on niin korkea, että sen yli ei ystävyyttä rakenneta!” Kansainvälisen partioystävyyden tiellä voi olla raha, aiemman kokemuksen puute tai yleinen tunne siitä, että KV-projekti on liian suuri ja hankala urakka aloitettavaksi. Ja miksi edes lähteä ulkomaille sekoilemaan, kun kaiken tärkeän voi oppia lähimetsässä? Iltateessä on tällä kertaa vieraita mausteita, sillä aiheena on kansainvälinen partio ja miten sitä voisi toteuttaa lippukunnan arjessa. KV-ystävyyden voi aloittaa omalta kololta käsin ja partiomatkalle voi lähteä naapurimaihinkin. Matkailussa tulee ottaa huomioon myös vastuullisuus, mikä yksi tämänkertaisen teehetken aiheista. Esittelyssä on myös eurooppalaisten partiolaisten yhteistyösivusto Azimuth, jonka kautta kuka tahansa voi löytää etäkaverin, kansainvälisen leirin tai vapaaehtoispaikan!

Lisätietoja: Jere Huotari, jere.huotari@partio.fi ja Iiris Somervuori, iiris.somervuori@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Vaeltajana maailma on avoinna niin partiossa kuin elämässäkin. Miten yhdistää uudenlainen elämänvaihe partion kanssa? Mistä löytää kaveri yksittäiselle vaeltajalle? Mistä into omanikäisten partio-ohjelman tekemiselle samaan aikaan lippukunnan johtamisen kanssa?

Tule kuulemaan, keskustelemaan ja jakamaan vinkkejä siihen, miten vaeltajaohjelma toimii käytännössä. Iltateehetki on tarkoitettu niin vaeltajille, heidän luotseilleen kuin kaikille muillekin partio-ohjelmasta kiinnostuneille.

Lisätietoja: Kaisa Johto, kaisa.johto@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Kyllästyttääkö puhuminen mustille ruuduille? Kaipaatko uutta virtaa verkkokokousten vetämiseen? Tällä Iltateellä pääset oppimaan ja kokeilemaan erilaisia tapoja työskennellä yhdessä innostavasti ja tehokkaasti erilaisissa verkkotapaamisissa. Samalla pääset tutustumaan myös muutamiin maksuttomiin työkaluihin, joita voit hyödyntää verkkotapaamisten fasilitoinnissa.

Lisätietoja: Netta Nevalainen, netta.nevalainen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mietittekö miten ja mistä löytäisitte uusia aikuisia lippukuntanne toimintaan? Tällä iltateellä jaamme hyväksi todettuja markkinointi ja -viestintävinkkejä. Esittelemme myös vuoden 2022 ympärivuotisen aikuisrekrykampanjan valmiit materiaalipaketit, jotka ovat tarkoitettu lippukuntien käyttöön.

Lippukunnat voivat tilata aikuisten rekrytoinnin ja perehdytyksen tueksi materiaalipaketteja omiin tapahtumiinsa. Vuonna 2022 materiaalipaketteja voi tilata maaliskuusta alkaen ja ensimmäiset toimitukset tehdään huhtikuun aikana. Iltateellä demonstroimme, kuinka näppärästi tilausprosessi toimii.

Lisätietoja: Kati Pankka, kati.pankka@partio.fi

Aikuisrekrytointikampanjan ohjeisiin voi tutustua myös ennalta tämän sivun kautta.

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Uuden harrastuksen aloittaminen aikuisena voi olla ihan yhtä jännittävää kuin vaikkapa uudessa työpaikassa aloittaminen. Useammat käsiparit ovat kuitenkin tervetulleita apuun lähes joka lippukuntaan. Miten siis saada uusia aikuisia sekä liittymään mukaan että viihtymään mukana? Tällä iltateellä puhutaan uusien aikuisten mukaan ottamisesta, heidän partiopolkunsa ensimmäisten askelten sujuvoittamisesta sekä tutustutaan uusien aikuisen materiaaleihin ja vinkkeihin.

Lisätietoa: Sarita Murtojärvi sarita.murtojarvi@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Tule kuulemaan ajankohtaisista tavoista, joilla vaikkapa pestijohtaja, luotsit ja valmentajat voivat lippukunnissa tukea osaamisen kehittymistä.

Osaaminen on tietoja, taitoja, asenteita ja kokemuksia. Partiossa saadaan osaamista osallistumalla partiotapahtumiin ja partio-ohjelmaan, kouluttautumalla ja tekemällä pestejä. Tästä osaamisesta on paljon hyötyä tulevissa pesteissä partiossa, opinnoissa, työelämässä sekä elämässä muutenkin.

Partiossa osaaminen tehdään näkyväksi ja sitä voi sanoittaa monilla erilaisilla tavoilla. Osaamisen kehittymistä voi huomata ja sen sanoittamista voi harjoitella mm. osaamiskorttien avulla. Osaamista tunnistetaan ja tunnustetaan esimerkiksi osaamismerkein. Pestikeskusteluissa voidaan käyttää päivitettyä osaamisen kehittyminen pestissä -työkalua, joka entistä paremmin ohjaa tavoittelemaan ja arvioimaan osaamisen kehittymistä.

Kuulet myös, miten osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen näkyy Kajolla!

Lisätietoja: Tarja Titi Nieminen, tarja.nieminen@partio.fi ja Annina Kainu, annina.kainu@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Oletteko menossa esittelemään partiota esimerkiksi paikalliselle koululle tai markkinoille? Tai haluatteko innostaa uusia aikuisia mukaan partioon? Suomen Partiolaiset tarjoavat paljon erilaista valmista ja helposti käytettävää materiaalia lippukunnan viestintään ja markkinointiin. Tällä iltateellä pääset tutustumaan niihin!

Lippukunnille on tarjolla esimerkiksi valmiita kuvia some-kanaviin, ideoita kaverikokouksen järjestämiseen ja tilattavia materiaaleja aikuisten rekrytointiin. Iltateellä myös kuulet konkreettisia ideoita ja vinkkejä jäsenhankinnan suunnitteluun ja tekemiseen.

Lisätietoja: Satu Salo-Jouppila, satu.salo-jouppila@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Millaista kehitysyhteistyötä partiossa tehdään? Miten kehitysyhteistyö voi näkyä lippukuntien ja piirien arjessa? Tule kuulemaan millaisia aktiviteetteja Ugandan partiolaisten kanssa tehtävässä #NoMissedSchoolDays -kehitysyhteistyöhankkeessa on, joka pyrkii kuukautisista johtuvan koulupudokkuuden vähentämiseen Ugandassa jakuukautisterveyttä koskevan tiedon levittämiseen ja asenteiden muuttamiseen, sekämillaisia aktiviteetteja on tulossa Nepalin partiolaisten kanssa tehtävään kehitysyhteistyöhankkeeseen, joka taas pyrkii vihapuheen vähentämiseen ja sosiaalisen rauhan edistämiseen.

Lisätietoja: Meri Vikström, meri.vikstrom@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.

Iltateellä kerrotaan, miten WAGGGS:in johtamismallista tehtyjä pelikortteja voidaan käyttää eri ikäisten partiojohtajien johtamiskoulutuksessa. Kuulet aikuisten kokemuksia Johtajatulilta ja lippukunnan johdon kokemuksia lippukunnan koulutuspäivältä. Entä miten pelikortit toimivat ROK:illa samoajilla?

Lisätietoja: Katja Saarela, katja.saarela@partio.fi

Partiokamu on pestiinsä koulutettu vähintään samoajaikäinen partiolainen, joka on mukana ryhmätoiminnassa auttamassa ja tukemassa erityistä tukea tarvitsevaa lasta tai nuorta. Partiokamun pesti on nyt otettu valtakunnallisesti käyttöön. Tule iltateelle kuulemaan lisää ja tutustumaan Partiokamun pestiin.

Lisätietoja: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi

Iltateellä saat ideoita, kuinka Erätauko-keskustelumenetelmän oppeja voi hyödyntää lippukunnan keskustelukulttuurin parantamiseen. Tutustumme menetelmän keskiössä oleviin rakentavan keskustelun pelisääntöihin ja erilaisiin tapoihin pitää niitä mielessä kaikessa lippukunnan sisäisessä vuorovaikutuksessa.

Saat myös ideoita, millaisissa tilanteissa varsinaisen Erätauko-keskustelun järjestäminen voisi olla hyvä idea lippukunnassa.

Erätaukoa voi käyttää aina, kun tarvitaan aiheen syvempää ymmärrystä tai erilaisten ihmisten tasavertaista kohtaamista – esimerkiksi osana luottamuksen rakentamista, valmistelua, päätöksentekoa tai kun haluat tuoda erilaisia ihmisiä yhteen. Dialogissa tähdätään aiheen, toisten ihmisten tai itsen parempaan ymmärtämiseen, mutta ei yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin. Parhaimmillaan dialogissa syntyy ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua.

Lisätietoja: Tiia Merenheimo, tiia.merenheimo@partio.fi

Syksyn 2021 iltateet

Perhepartio on alle kouluikäisille lapsille ja heidän aikuisilleen suunnattua toimintaa, jossa perheeksi kutsuttu yksikkö tekee yhdessä, kokee yhdessä ja pääsee osaksi lippukunnan toimintaa. Perhepartiossa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä leikkien, oppien ja seikkaillen.

Tule kuulemaan, miten käynnistät suositun toimintamuodon omassa lippukunnassasi ja teet siitä luontevan osan lippukunnan toimintaa.

Lisätietoja: Kaisa Johto, kaisa.johto@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Iltateellä käsitellään mm. aatemerkkien myöntämisperusteiden tarkennukset ja kerrotaan huomioita tehtäväkohtaisten merkkien myöntämisperusteiden muutosten vaikutuksista. Tule kuulolle tutustumaan myös ansiomerkkipolun kuvaukseen!

Lisätietoja: Timo Seppälä, timo.seppala@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Yksi erinomainen keino johtajien hyvinvoinnin lisäämiseen on johtajahuolto, mutta välillä ideat sen järjestämiseen tuntuvat olevan vähissä. Tästä toiminnallisesta iltateestä saat eniten irti, jos osallistut teelle yhdessä johtajakaverin kanssa (joko samassa tilassa tai niin, että voitte olla yhteyksissä esim. puhelimella) ja ehdit paikalle heti iltateehetken alkaessa. Iltateetä ei nauhoiteta, mutta materiaalit tulevat jakoon iltateen jälkeen.

Lisätietoja: Elina Lähteenmäki, elina.lahteenmaki@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso johtajahuoltovinkkejä iltateellä kerätystä Padletista.

Iltateellä kuulet siitä, mitä sukupuolen moninaisuudella tarkoitetaan ja miten sukupuolivähemmistöt voi kohdata partiossa niin, että jokaisella on partiossa hyvä ja turvallinen olla. Huomioimalla sukupuolivähemmistöt kaikessa partiotoiminnassa ollaan lähempänä partion päämäärää tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen.

Iltateen vetäjät: Veera Hatakka, veera.hatakka@partio.fi ja Käpy Tyrmi (Pinkkipartio ry)

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Kompassi on kännykkäsovellus, jota käytetään partio-ohjelman aktiviteettien merkitsemiseen ja partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen. Miten Kompassi toimii? Mitä hyötyä siitä on ryhmänjohtajalle tai lippukunnalle? Pärjäänkö ilman Kuksaa, jos otan Kompassin käyttöön?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan Kompassin käytöstä. Kompassiin voi tutustua osoitteesta kompassi.partio.fi.

Lisätietoja: Sami Kuivasaari, sami.kuivasaari@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Hyvän olon aakkoset on tukipaketti aktiivijohtajalle ryhmänjohtajana kohdattuihin tilanteisiin.

Partioarjessa tulee usein vastaan erilaisia ryhmässä toimimisen tilanteisiin, joihin joku muu on jo törmännyt ja asiaan on ajateltu toimivia käytäntöjä. Hyvän olon aakkoset on koottu helpottamaan jo olemassa olevan materiaalin käyttöä ja etsintää. Hyvän olon aakkosten avulla haluamme kannustaa pohtimaan ryhmässä toimimisen haasteita osittain myös jo ennakkoon, ennen kuin tilanteet hankaloituvat. Turvallisen ja avoimen ilmapiirin luominen ryhmätoiminnassa on a ja o, siihen näillä aakkosilla haluamme tarjota vinkkejä. Tervetuloa yhdessä keskustelemaan hyvän olon aakkosista!

Lisätietoja Tarja Kallio tarja.kallio@partio.fi ja Sanna Nygård sanna.nygard@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Iltateellä keskustellaan partion eri toimintamuodoista, kerrotaan toteutetuista toimintakokeiluista ja mietitään millaista toimintaa voitaisiin kokeilla seuraavaksi. Illan tavoitteena on innostaa miettimään millainen toimintamuoto sopisi juuri teidän alueellenne ja rohkaista kokeilemaan niin arkisempia kuin korkealentoisiakin toimintaideoita.

Lisätietoja: Salla Rantamäki, salla.rantamaki@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Adventtikalenterimyynti alkaa taas 15.10.2021! Tule kuulemaan miltä kampanja näyttää tänä vuonna ja pohtimaan, miten sinä itse ja oma lippukuntasi saisitte kaiken hyödyn ja ilon irti partion tärkeimmästä varainhankintakampanjasta.

Mitkä ovat partiolaisten adventtikalenterin myyntivaltit verrattuina muihin joulukalentereihin? Mikä onkaan joulutarina ja miten se toimii? Miten kertoa omista tavoitteistaan kalenterin ostajille? Miten mobiilimaksutavat toimivat? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset iltateeltä.

Miksi pähkäilisit parhaita myyntitaktiikoita täysin itseksesi, kun voit poimia parhaat palat omaan käyttöösi viime vuosien kampanjoissa toimineiden parhaiden käytäntöjen joukosta. Tällä iltateellä on tarjolla konkreettisia vinkkejä ennätystuloksen saavuttamiseen!

Lisätietoja: Kati Pankka, kati.pankka@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Mikä on TikTok, mitä se tarjoaa ja miksi sinunkin pitäisi tutustua TikTokin ihmeelliseen maailmaan? Näin hyödynnät TikTokkia lippukuntasi viestinnässä ja otat ilon irti For You:sta. Illan aikana opit yleisimmät aloittelijan virheet ja saat ehkä inspiraatiota omiinkin videoihin!

Iltateen vetävät: Lara Laamanen, lara.laamanen@partio.fi ja Onni Pusa, onni.pusa@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Partion koulutusjärjestelmä on rakennettu tukemaan lippukuntien vapaaehtoisia pesteissään. Vaikka kurssit on nimetty tietyn pestin mukaan, jokaiselta kurssilta saa uutta virtaa kaikkeen partiotoimintaan. Illan aikana avaamme sitä, mitä kaikkea milläkin kurssilla voi oppia ja miten sitä voi hyödyntää esimerkiksi opinnoissa ja työnhaussa.

Tämän iltateen aikana annamme myös vinkkejä innostavaan koulutusmarkkinointiin eli sopii erityisen hyvin pestijohtajille!

Lisätietoja: Pave Moilanen, pauliina.moilanen@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Partiolainen hillitsee ilmastonmuutosta ja meillä on yhteinen tavoite hiilineutraalista partiosta 2030 mennessä. Aika kunnianhimoista, mutta onneksi myös mahdollista! Tule iltateelle kuulemaan lisää kestävämmästä lippukunta-arjesta sekä Kestävästi partiossa –tunnuksessa. Millaisilla arjen teoilla lippukunnan toiminnasta voidaan tehdä aidosti kestävämpää ja mitkä toimenpiteet ovat oikeasti vaikuttavia? Iltateen jälkeen sinulla on tarvittavat taidot lippukunnan hiilijalanjäljen pienentämiseksi sekä toiminnan muuttamiseen ekologisemmaksi.

Lisäksi teemme pienen kurkistuksen kestävämpiin tapahtumiin uuden tapahtumaohjeen muodossa.

Lisätietoja: Annika Stubbe, annika.stubbe@scout.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Miten voimme parhaiten tukea eri taustaisten lasten, nuorten ja aikuisten partioharrastusta? Lippukuntien tueksi on syntynyt jo paljon erilaisia materiaaleja, koulutuksia ja työkaluja. Tervetuloa tutustumaan aiheeseen ja muuttamaan lippukunnan ajatukset suunnitelmiksi ja suunnitelmat teoiksi.

Lisätietoja: Sanna Nygård, sanna.nygard@partio.fi ja Sara Robinson-Moncada

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Yhteisenä isona tavoitteenamme on, että partio antaa jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa. Syksyllä 2020 vahvistettu strategia ohjaa koko partion suuntaa vuodet 2021-2026. Tule kuulemaan miten voitte käytännössä suunnitella omaa toimintaanne yhteisen strategian pohjalta, jotta myös oma lippukuntanne on mukana edistämässä sen mukaisia tavoitteita: 1) Partio kasvaa 2) Partio antaa taidot elämään 3) Partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Illassa esitellään konkreettinen malli, jonka avulla voitte johtajiston kanssa suunnitella toimintaa tulevalle vuodelle ja seurata onnistumistanne.

Iltateen äärellä järjestön puheenjohtaja Siiri Somerkero (@partio.fi)

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Uudistunut partio-ohjelma.fi julkaistaan marraskuun lopussa. Tule iltateelle tutustumaan uusiin sivuihin sekä kuulemaan, mikä sivustolla on muuttunut. Entä kuinka uudistus tehtiin?

Iltateellä äänessä on partio-ohjelma.fi-projektiryhmä: Jaana Gran, Onni Ylitalo ja Julia Parkko.

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Maailman kaikkien maiden kestävän kehityksen työtä ohjaa YK:ssa sovittu kestävän kehityksen globaali toimintaohjelma, josta käytetään nimeä Agenda2030. Partio-ohjelma on se väylä, jolla me partiolaiset omalta osaltamme vaikutamme siihen, että tavoitteisiin päästään. Siitä syystä vuosien 2022 ja 2023 ohjelmapainotus keskittyy kestävään kehitykseen.

Tule kuulemaan, mitä ohjelmapainotus pitää sisällään ja miten voit hyödyntää sitä lippukuntasi tai ryhmäsi toiminnassa.

Lisätietoja: Laura Lehto, laura.lehto@partio.fi

Liity mukaan Teamsissa.
Katso tallenne YouTubessa.

Iltateehetkien toteutustavat vaihtelevat aiheiden mukaan. Tekniikkana on pääsääntöisesti Teams-neuvottelupuhelu, johon osallistut nettilinkin avulla. Et tarvitse omaa Teams-sovellusta osallistuaksesi. Jos osallistut ensimmäistä kertaa nettineuvotteluun voi olla hyvä testata yhteyttä jo hieman ennen iltateehetken alkua, jotta kaikki toimii aloitushetkellä. Iltateehetkien kesto vaihtelee noin puolesta tunnista tuntiin.

Lisätietoja voit kysellä ja aihetoiveita tuleviin iltateehetkiin voit lähettää tea.hurme@partio.fi.

Kaikki partion iltateet ovat ilmaisia, kaikille avoimia sekä kiusaamisesta ja häirinnästä vapaita. Lämpimästi tervetuloa!

Yläkuva: Tuomas Jokinen