Turva-aikuinen

Turva-aikuinen on lippukunnan nimeämä, vähintään 18-vuotias henkilö, joka tuntee turvallisesti yhdessä -ohjeistuksen ja osaa auttaa lippukuntansa muita johtajia ohjeistukseen liittyvissä asioissa. Lippukunnan kaikkien jäsenten on tärkeä tietää, että turva-aikuinen on se henkilö, jolta voi kysyä ja jolle voi kertoa omasta tai muiden kaltoinkohtelusta. Turva-aikuinen opastaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä lastensuojeluun. Partiopiireissä on nimettynä työntekijä, joka toimii turva-aikuisten tukena.

Turva-aikuisen tehtäviin kuuluu tukea lippukunnan johtajistoa lastensuojelua vaativissa tilanteissa sekä tarvittaessa osallistua tällaisten tilanteiden hoitamiseen. Lisäksi turva-aikuinen vastaa yksin ryhmää johtavien johtajien rikostaustan selvityksistä. Jos lippukunta ei nimeä turva-aikuista, kuuluvat tehtävät lippukunnan hallituksen puheenjohtajalle.

Turva-aikuisten virtuaaliset koloillat syksyllä 2021

Turvallisuusverkoston järjestämät turva-aikuisten valtakunnalliset koloillat ovat matalan kynnyksen vertaistuellisia tapaamishetkiä kaikille turva-aikuisille. Iltojen ideana on pohtia yhdessä konkreettisia keinoja arkipartion mahdollisiin haasteisiin sekä keskustella asioista, joita turva-aikuisille on mielessä. Teams-koloiltoja järjestetään kerran kuussa. Mikäli sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa koloilloista, ole yhteydessä turvallisuusverkostoon sähköpostilla spturvallisuusverkosto@partio.fi. Tarkista syksyn 2021 aikataulut, teemat ja liittymislinkit alta!

Vuoden viides turva-aikuisten koloilta järjestetään tiistaina 14.9. kello 19-20. Koloillan teema on turva-aikuinen tutuksi.

Liity mukaan tästä.

Turva-aikuisten 6. virtuaalinen koloilta järjestetään tiistaina 12.10.2021 kello 19-20. Teemana tällä kertaa paneelikeskustelu aiheesta: Miten voi toimia aikuisten välisten ristiriitojen kuormittaessa lippukuntaa?

Liity mukaan tästä.

Vuoden seitsemännessä turva-aikuisen koloillassa tiistaina 9.11.2021 klo 19-20 paneudutaan aiheeseen sosiaalinen media ja kiusaaminen.

Liity mukaan tästä.

Vuoden viimeinen turva-aikuisten koloilta järjestetään tiistaina 14.12.2021 kello 19-20. Aiheena tällä kertaa johtajien jaksaminen.

Liity mukaan tästä.