1. Priorisointi
Toimintakalenteri ja tekemättä olevien asioiden listat esiin. Mitä voidaan jätää pois? Mikä on tärkeintä? Minkä tekemiseen menee paljon aikaa ja energiaa, mutta hyöty on vähäinen? Mikä on hyödyllistä, vaikka tarvittava työmäärä on vähäinen? Käytä esimerkiksi tällaista nelikenttää:
Tarkastelkaa hommia nelikentässä ja tehkää valintoja. Avustushakemus pitää tehdä. Retken voi kertaalleen jättää välistäkin.
2. Hellikää itseänne
Käykää yhdessä läpi, mikä partiossa on kivaa, ja miksi te haluatte olla mukana. Järjestäkää niin, että sitä on myös teille partiossa tarjolla. Ilmoittautukaa kurssille, lähtekää piirin järjestämälle aikuisten iltanuotiolle, pitäkää hemmottelupäivä kämpällä, menkää mukaan naapurilippukunnan tapahtumaan, mitä tahansa. Kerätkää voimia.
- Menetelmänä tämä on aika kiva: Mennään piiriin ja jokainen kertoo, mitkä ovat ne syyt, joiden takia on vielä partiossa ja jaksaa aina palata. Lopuksi voi ottaa vaikka ryhmähalin.
- Laittakaa kalenteriin aika mukavalle, stressittömälle yhdessäololle
3. Tehkää suunnitelma
Käyttäkää vaikka Lyhty-menetelmää. Paperin alareunaan nykytila. Yläreunaan tavoite. Väliin konkreettiset askelmat asioista, jotka pitää tehdä/tapahtua, jotta tavoitteseen päästään.
4. Hankkikaa lisää jengiä
Tarvitaan lisää aikuisia ja vaeltajia hommia jakamaan. On käärittävä hihat. Ketä pyytäisitte mukaan omista ympyröistä? Syyniin työkaverit, naapurit, perhe, koirapuistokaverit ja lasten kavereiden vanhemmat. Listalle kaikki entiset johtajat ja lopettaneet partiokaverit. Puhelin käteen jokaiselle.
- Ottakaa yhteys lasten vanhempiin. Lähettäkää kirje koteihin, jossa kerrotaan tilanne, että aikuisia tosiaan tarvitaan, ja kerro, miten pääsee mukaan. Kutsu retkelle, vanhempainiltaan tai kokoukseen.
- Tehkää materiaalipankissa muutama juliste ja viekää ne kaupan ilmoitustaululle, koululle, ja muihin asuinalueen paikkoihin.
- Olkaa näkyvillä alueella. Osallistukaa asuinalueen kesäpäivään, järjestäkää partiokokous ostarin pihalla, kirjoittakaa juttu paikallislehteen. Piiristä saa lainaan markkinointimateriaalia tätä varten.
- Aikuisrekrystä lisää täällä.
5. Jos tuntuu hankalalta, pyydä apua!
Piiritoimistolta tai valmentajalta voi pyytää apua. Apuun voi myös pyytää vaikkapa entistä lippukunnanjohtajaa tai ketä tahansa, joka tuntuu siltä, että hänellä voisi olla ratkaisuja tai olkapää tarjolla.