Leirin vierailupäivä

Tavoite

 • Vierailupäivään osallistuvat vanhemmat ovat jo kiinnostuneita partiotoiminnasta! Vierailupäivä näyttää heille partion parhaimmillaan ja houkuttelee tulemaan mukaan.
 • Älä jätä vanhempia pelkkään katsojan asemaan, vierailupäivä on parasta maistelua partiosta.
 • Muista yhteydenotto jälkikäteen. Paraskaan vierailupäiväkokemus ei tee kenestäkään valmista partiolaista, vaan työ jatkuu ensi-innostuksesta kohti mukaan tulemista.

Oletetut kohderyhmät:

 • Vanhemmat, joilla on joku kiinnostus, vähintään oman lapsen turvallisuus.
 • Osa vanhemmista on varmasti vanhoja partiolaisia, osa ei ole koskaan leirillä käynytkään. Huomioi suunnittelussa!
 • Huoltajat haluavat tietää, keiden käsissä lapset ovat, käytä siis hetki johtajiston esittelyyn (jos ei kaikki, niin muutama valikoitu)

Kesäleirin vierailupäivä on mitä muhevinta maaperää aikuisrekrylle!

Lasten vanhemmat tulevat paikalle aistimaan leirin tunnelmaa ja näkevät omin silmin, minkälaista toiminta on. Joukossa on tietysti hyvin erilaisia vanhempia, mutta kaikki heistä ovat päättäneet tulla paikalle – tarjoa siis heille jotakin mielenkiintoista toimintaa! Ja tietysti pulla, kahvi, hernaria ja nuotiolettu – yhdessä syöminen on aina hyvä idea. Muista myös toivottaa tervetulleeksi, kertoa, että partioon pääsee jokainen mukaan, ja että heidän apunsa on tarpeellista ja tärkeää. Kerro myös, kehen olla yhteydessä, jos kiinnostuu, ja juttele aktiivisesti vanhempien kanssa päivän aikana.

Anna vanhempien maistaa oikeaa leirielämää

Ohjelmaan, ruokailuihin ja muihin leiripäivän osa-alueisiin osallistuminen oman lapsen kanssa on huippua tutustumista. Ohjeista huolellisesti. Anna myös lasten ohjeistaa huoltajiaan siinä, miten toimitaan. Muista huomioida myös ne lapset, joiden vanhemmat eivät päässeet paikalle.

Älä kangistu siihen, että vanhemmat ovat vain kuskaamassa lapsia! Päätä että vierailupäivästä tulee hauska juttu johtajistolle, vanhemmille ja lapsille. Muista ohjeistaa hyvin jo etukäteen ja kerro aikataulusta. Keinoja on monia – poimikaa teille sopivimmat:

 • Tee hyvin valmisteltu ja ohjattu leirikierros (kerro samalla lippukunnan toiminnasta ja perinteistä, huivista tai leiripaikasta)
 • Tarjoa hetki kahvin ja evään äärellä – lasten vanhemmat keskenään (ehkäpäs vanhempien kesken alkaa juttu luistaa). Kerro parhaat palat leiriltä ja mitä nyt tapahtuu muualla.
 • Järjestä miniversio pt-kisoista tai leiriolympialaiset helpoin ja hauskoin rastein, johon vanhemmat osallistuvat lasten kanssa tai lapset vastaan aikuiset
 • Voisiko vierailupäivänä tarjota mahdollisuutta tulla pari tuntia aiemmin talkoisiin tekemään jokin tempaus lasten kanssa yhdessä? Rakennetaan linnunpönttöjä, tehdään iso kota, siistitään uimaranta, maalataan aita…
 • Vierailupäivä voisi päättyä yhteiseen isoon iltanuotioon, jossa aikuiset pääsevät katsomaan lasten tekemiä ohjelmia, laulamaan ja nauttimaan leirisavuista.

Muista jakaa kaikille kotimatkalle kortti, josta selviää milloin toimintanne taas syksyllä alkaa, ja jossa kerrotaan selvästi, että myös vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita. Kortin voi tehdä myös tosi edullisesti niin, että siinä on lippukunnan oma leirikuva ja lapset voivat lähettää itse kirjoitetun kortin kotiin leiriltä, tällöin se tavoittaa nekin huoltajat, jotka eivät päässeet paikalle.

Materiaalit

 • Kortti kotimatkalle