Perhepartio UKK

Tarvitseeko perhepartio-ohjaajan olla partiokonkari?

Partion tuntemisesta on hyötyä perhepartio-ohjaajana toimiessa, mutta ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse kuulua lippukunnan aktiivijohtajistoon. Esimerkiksi partioon palaaja sopii hyvin perhepartio-ohjaajan tehtävään. Lisäksi Tervetuloa partioon -kurssilta perhepartiosta innostunut aikuinen saa saman osaamisen. Perhepartion ohjaajalle on kehitetty myös kolme tuntia kestävä perhepartio-ohjaajan koulutus, joka on saatavilla vuoden 2020 alussa.

Viekö perhepartio lippukunnan johtajaresursseja?

Alkuun päästäkseen perhepartioryhmä tarvitsee yleensä lippukunnalta yhden aikuisen, joka tuntee lippukunnan toimintaa, jotta yhteistyö perhepartioryhmän ja lippukunnan muun toiminnan kanssa on sujuvaa. Kun ryhmä on päässyt vauhtiin, voi tapaamisia ohjata kuka tahansa ryhmän aikuisista. Perhepartioryhmiä on myös helppo perustaa lippukuntaan vaikka vuosittain, sillä alun jälkeen mukaan tulleet aikuiset pystyvät pyörittämään toimintaa itse.

Onko perhepartioryhmän kokoontumisissa oltava aina isoa tekemistä?

Perhepartioikäisille lapsille pienetkin asiat tuntuvat suurilta elämyksiltä. Kokoontumisia suunnitellessa kannattaa muistaa, että vähemmän on enemmän. Pienten lasten kanssa jo nuotion sytyttäminen voi olla koko kokoontumiskerran kestävä harjoite. Näin ollen kokoontumisten suunnittelu on verrattain helppoa, kunhan kokousten sujuvuuteen liittyvät seikat ovat kunnossa.

Missä perhepartioryhmä kokoontuu?

Perhepartion kokoontumispaikkana toimii pääasiassa luonto. Toisinaan ryhmä voi askarrella tai leikkiä sisätiloissa, mutta on eväiden syönti ulkona ja metsän ihmeiden tarkastelu ovat tärkeässä roolissa kokoontumisissa. Näin ollen perhepartion kokoontumispaikka on hyvin joustava, eikä jokaiselle kerralle tarvita ryhmälle osoitettua tilaa.

Miksi kaikkien perhepartioon osallistuvien pitää maksaa jäsenmaksu?

Perhepartioon osallistuva aikuinen maksaa normaalin jäsenmaksun ja alle kouluikäinen kolmosmaksun. Lippukunta päättää itse lippukunnan jäsenmaksun laskuttamisesta. Perhepartio on harrastustoimintaa siinä missä vaikkapa jääkiekko tai taitoluistelukin. Jäsenmaksulla osallistuja pääsee nauttimaan laadukkaasta partio-ohjelmasta sekä mukavista ja opettavaisista retkistä kivalla porukalla. On hyvä myös muistaa, että perhepartion on tarkoitus olla lapsen ja aikuisen tai aikuisten yhteinen harrastus. Lapsen kanssa kannattaa siis tulla mahdollisuuksien mukaan yleensä sama aikuinen eri kerroilla, jotta lapsen ja aikuisen tai aikuisten muodostamasta yksiköstä tulee kiinteä osa ryhmää.

Kuva: Eeva Helle