Kipinää korona-ajan toimintaan

Täältä löydät kipinää partiotoiminnan järjestämiseen nyt korona-aikana myös talven pimeisiin iltoihin! Suomen Partiolaiset suosittelevat viikkokokousten järjestämistä toistaiseksi ulkona ja onneksi lähes kaikki partio-ohjelma on suunniteltu niin, että se on mahdollista toteuttaa ulkona. Talven kelit ja koronan tuomat turvallisuusohjeet eivät ole este vaan haastavat soveltamaan ja ideoimaan uusia tapoja toteuttaa partio-ohjelman aktiviteetteja.

Käythän lisäämässä omat  toteutusvinkkisi partio-ohjelma –sivulle! Pistetään hyvät ideat jakoon!

 

 

Toimintavinkkejä ulkokokouksiin löytyy partio-ohjelma -sivulta aktiviteettien yhteydestä. Käythän jättämässä myös omat kokousideasi sivustolle! Voit erikseen mainita vinkissä, että se soveltuu toteutettavaksi ulkona tai etänä. 

Tässä muutamia poimintoja aktiviteeteista, joihin löytyy vinkkejä ulkona toteutettavaksi:

Sudenpennut Luonnontuntemus ja Taitelija.

Seikkailijat Etelä - suunnistus ja Itä - elämän rakentaminen.

Tarpojat Luovuus -tarppo .

Täältä löydät koottuna lippukuntien ja piirien vinkkejä toiminnan järjestämiseen niin ulkona kuin niihin tilanteisiin kun kokoukset on järjestettävä etänä.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten mahtavat vinkit sudenpentujen ja seikkailijoiden ulkokokouksiin!

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vinkit ulkokokouksiin ja etätoimintaan tarpojille ja samoajille!

Peltosen Polunetsijät ovat kehittäneet hienon Etäpartiopassin ,josta löytyy tehtäviä kotiin jos viikkokokousta ei voida järjestää kasvokkain.

Kuva: Susanna Mikander

Ulkokokoukset sujuvat paremmin kun välineet ovat kunnossa!

Kaikki lähtee säänmukaisesta vaatetuksesta. Partiolaisia ohjeistetaan pukeutumaan lämpimästi ja sään vaatimalla tavalla ( huom. johtajat myös). Muistutetaan myös näin pimeään vuodenaikaan heijastimista ja mikäli lapsilla on kotona otsalamppuja ja/tai taskulamppuja on sellainen syytä ottaa aina kokoukseen mukaan. Myös lippukunnan kannattaa nyt panostaa siihen, että kalustosta löytyy ryhmien käyttöön ainakin seuraavia välineitä:

 •  otsalamppuja 
 •  kirjoitusalustoja
 •  istuinalustoja
 •  myrskylyhtyjä ( ja valopetrolia)
 •  ulkovaloja esim. perinteisiä ulkotulia tai paristokäyttöisiä led-valoja
 • pressuja
 •  trangioita ja/tai muita retkikeittimiä
 •  käsidesiä

Hankinnoista on iloa ja hyötyä myös tulevaisuudessa!

 

Entä kun tulee tilanne jossa viikkokokousta ei voida järjestää kasvokkain?

Jos perinteinen kasvokkain tapahtuva viikkokokous joudutaan perumaan esimerkiksi altistumisten vuoksi voidaan viikkokokous varsin hyvin korvata kotiin annettavilla pienillä tehtävillä tai haasteilla. Toinen vaihtoehto on järjestää yhteinen kokous etäyhteydellä. Tästä muutamia vinkkejä kuinka järjestää toimintaa etänä.

Näin johdat ryhmää etänä - Partion Iltateet tallenteesta hyvät vinkit etäkokouksen järjestämiseen.

Peltosen Polunetsijät ovat kehittäneet hienon Etäpartiopassin ,josta löytyy tehtäviä kotiin jos viikkokokousta ei voida järjestää kasvokkain. Erilaisia etäpasseja voi tehdä myös itse!

Vinkkejä:

Yksittäisen viikko kokouksen voi karanteenin takia hyvin korvata erilaisilla kotiin annettavilla tehtävillä. Erilaisten päiväkirjojen pito ja hauskat haasteet ovat helppoja toteuttaa kotona ilman kummempia välineitä. Tehtävät on hyvä suunnitella niin, että lapset pystyvät suoriutumaan niistä mahdollisimman itsenäisesti.  Ideoi rohkeasti mutta tässä muutamia esimerkkejä:

 • Liikuntapäiväkirja ( esim. sudenpennut Liikunta-jälki)
 • Säähavaintopäiväkirja (esim. sudenpennut Luonnontuntemus) erilaisia toteutustapoja: kirjaaminen, piirtäminen, valokuvan ottaminen samasta paikasta päivittäin viikon ajan, lumitilanne.
 • Haaste: Retkeile kotona. Ryhmänjäseniä ohjeistetaan nukkumaan yö makuupussissa omassa huoneessa tai parvekkeella/pihalla. Voi myös antaa tehtäväksi rakentaa majan omaan huoneeseen ja nukkua siellä.  Toteuttamistapoja on vaikka kuinka paljon! Illalla voidaan myös ottaa etäyhteys muun ryhmän tai yksitellen oman johtajan kanssa.
 • Haaste: syö joka päivä yksi ruokasi retkiastioista!