Yleinen Partio-ohjelma

Kokousvinkkejä, osa 1

Mahtavaa talvista viikkoa kaikille! Kokousvinkkejä -blogitekstisarjaan kootaan partion Instagram Storyssa esitetyt vinkit ikäryhmien viikkokokousiin. Vinkit ovat ulkona toteutettavia ja niissä on pyritty huomioimaan koronaturvallisuus mahdollisimman hyvin. Nappaa idea seuraavaan kokoukseen!

Sudenpennut

Rakentakaa lumeen labyrintteja toisillenne. Labyrinttiin voi piilottaa jonkin esineen, joka kaverin täytyy löytää esimerkiksi tietyn ajan sisällä.

Esimerkiksi: kädentaidot, leikki.

Tarvikkeet: Lapioita. Piilotettava esine.

Seikkailijat

Heikot jäät ja jäistä pelastautuminen. Käykää läpi vaarallisia paikkoja, joissa heikko jää voi yllättää ja millaiset varusteet tulee olla mukana, jos jäillä liikkuu. Harjoitelkaa jäistä pelastautumista mm. heittoköyttä käyttämällä.

Etelä – Suunnistus, Heikot jäät.

Lämmittelyleikki: Naskaliviesti ( ohjeet täältä).

Tarvikkeet: heittoköysiä, naskaleita, pulkkia, oikeaoppisesti pakattu reppu + vaihtovaatteet kuivapussissa näytettäväksi.

Tarpojat

Lähtekää lähialueelle kulkemaan ja tarkkailkaa ympäristöä: miten talvi vaikuttaa eri ihmisryhmien liikkumiseen esim. liikuntarajoitteiset, vanhukset, näkövammaiset. Voitte myös tarkastella ympäristöä pyöräilijöiden, jalankulkijoiden tai autoilijoiden näkökulmasta. Onko lumet aurattu ja mihin suuret lumikasat on sijoitettu?  Onko teitä hiekoitettu?

Yhteiskunta -tarppo: Suhde toiseen, Sisua.

Tarvikkeet: ei vaadi tarvikkeita.

Samoajat

Ystävänpäivän ulkoilut ja pohdinnat. Lähtekää nauttimaan talvikelistä ulkoilureitille, nuotiopaikalle, kaupungin puistoon. Ulkoilun ohessa voitte pohtia jokaiselle keinoja korona-arjessa jaksamiseen. Pakatkaa jokaiselle mukaan lämmintä juomaa ja vaikka laskiaispullat. Vinkki: Nuotiolla voi tehdä laskiaispullat tikkupullista! Luonnollisesti tämän aktiviteetin voi toteuttaa vaikkei ystävänpäivä olisikaan 😉

Esimerkiksi: Minä itse, Mielenterveys.

Tarvikkeet: eväitä, tarvittaessa tulentekovälineet, istuinalustat

Perhepartio

Rakentaa ryhmän oma jäälinna! Ohjeet toteutukseen löydät täältä.