Harrastuksesta apua yksinäisyyteen

Joka kymmenes koululainen kokee olevansa yksinäinen vuodesta toiseen. Lapsena koettu yksinäisyys ennustaa usein syrjäytymistä ja mielenterveyden haasteita. Hyvä harrastus on mielestämme paras keino torjua lasten ja nuorten yksinäisyyttä.

Haluamme varmistaa, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle. Uskomme, että jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mieluisen harrastuksen. Jotain, missä saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Partiossa saadut kokemukset, ystävät ja taidot auttavat nuorta löytämään oman paikkansa yhteiskunnassa. Tiiviiden ystävyyksien muodostamat tukiverkot kantavat vaikeidenkin elämänvaiheiden läpi.

Tule mukaan Partion ystäväksi tukemaan tärkeää työtämme!

Harrastamisen taloudellisten esteiden poistaminen on tärkeä keino saattaa partioharrastus mahdollisimman monen saataville. Valtakunnallisesti yhdenmukaisten ja aiempaa selkeämpien jäsenmaksuvapautuskäytäntöjen myötä toivomme, että yhä useamman vähävaraisen lapsen harrastaminen olisi jatkossa mahdollista.

Lue lisää yksinäisyyden vähentämisestä

 

Säännöllinen tukeminen mahdollistaa jatkuvuuden

Olemme partiossa nähneet konkreettisesti, miten moni perhe kamppailee taloudellisten vaikeuksien kanssa. Jäsenmaksuvapautusta anovien määrä on kasvanut viime vuosina. Viime vuonna jäsenmaksuvapautuksia myönnettiin noin 1200 partiolaiselle. Kuukausilahjoittajana voit säännöllisen tukesi avulla auttaa meitä mahdollistamaan harrastus myös huomisen lapsille ja nuorille.

Teemme jatkuvasti töitä, jotta jäsenmaksuvapautus voitaisiin myöntää mahdollisimman monelle sitä tarvitsevalle. Jokainen lapsi ansaitsee harrastuksen – taustasta riippumatta. Auta meitä huolehtimaan myös jatkossa siitä, että partio kuuluu kaikille.

 

Liity kuukausilahjoittajaksi

Partion ystävästä partiolaiseksi?

Haluaisitko mieluummin lahjoittaa aikaasi ja osaamistasi? Mahtavaa! Voit aloittaa partion myös aikuisena. Aikuisille partioharrastus tarjoaa merkityksellistä vapaaehtoistyötä, uusia elämyksiä ja yhteisöllisyyttä.

Partiossa on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä, joissa juuri sinun kokemuksestasi ja osaamisestasi voisi olla iloa useille lapsille ja nuorille! Kun aloitat partion, sinun ei tarvitse tietää partiosta mitään etukäteen. Opit kyllä ajan kanssa. Tervetuloa mukaan!

aloita partio aikuisena!

 

Kuvat: Netta Hautamäki