Lahjoita lapselle harrastus!

Joka kymmenes koululainen kokee olevansa yksinäinen vuodesta toiseen. Lapsena koettu yksinäisyys ennustaa usein syrjäytymistä ja mielenterveyden haasteita. Hyvä harrastus on mielestämme paras keino torjua lasten ja nuorten yksinäisyyttä.

Haluamme varmistaa, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle. Uskomme, että jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mieluisen harrastuksen. Jotain, missä saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Partiossa saadut kokemukset, ystävät ja taidot auttavat nuorta löytämään oman paikkansa yhteiskunnassa. Tiiviiden ystävyyksien muodostamat tukiverkot kantavat vaikeidenkin elämänvaiheiden läpi.

Partion ystävät -stipendirahaston avulla tuemme jäsenmaksuvapautuksilla ja leiristipendeillä niitä lapsia ja nuoria, joilla ei taloudellisista syistä ole mahdollisuutta harrastaa. Tule mukaan Partion ystäväksi tukemaan tärkeää työtämme!

Harrastamisen taloudellisten esteiden poistaminen on tärkeä keino saattaa partioharrastus mahdollisimman monen saataville. Valtakunnallisesti yhdenmukaisten ja aiempaa selkeämpien jäsenmaksuvapautuskäytäntöjen myötä toivomme, että yhä useamman vähävaraisen lapsen harrastaminen olisi jatkossa mahdollista.

Lahjoita nyt

Näin lahjoituksesi auttaa

Kaikilla perheillä ei ole varaa lasten harrastusmaksuihin. Vaikka partio on suhteellisen edullinen harrastus, ovat jäsenmaksu, leirimaksut ja varustehankinnat osalle liikaa.

Partion ystävät -rahaston tuella edistämme lasten tasa-arvoista mahdollisuutta harrastaa myöntämällä  jäsenmaksuvapautuksia sekä leiristipendejä. Lahjoitusten avulla pystymme varmistamaan, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa. Ettei kukaan jäisi yksin.

Harrastus on tutkitusti yksi parhaista keinoista ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Hyvä harrastus tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa ja oppia sekä löytää ystäviä. Partiota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa, 750 partion paikallisyhdistyksessä. Partioharrastus on aidosti saatavilla lähes kaikkialla Suomessa.

Miten lahjoitus käytetään?

  • 65 eurolla mahdollistetaan yhden lapsen partioharrastus vuoden ajaksi.
  • 11 euron kuukausilahjoituksella kaksi lasta pääsee harrastamaan partiota vuoden verran.
  • 1 000 eurolla 5-10 lasta saa viikon kestävän leirielämyksen.
  • Tavoitteemme on kerätä vuosittain 75 000 euroa jäsenmaksuvapautuksia varten. Sillä pystymme tarjoamaan yli 1000:lle  tukea tarvitsevalle partion jäsenyyden.
  • Vuoden aikana lapsi pääsee noin 40:een viikkotapaamiseen ja oppii runsaasti erilaisia taitoja koulutettujen vapaaehtoisten ryhmänjohtajien opastuksella. Lisäksi hän voi osallistua yhdessä ryhmän kanssa erilaisille retkille ja leireille.

Ilahduta ystävääsi aineettomalla lahjalla

Aineeton lahja on hyvä vaihtoehto, kun haluat muistaa ystävääsi jolla on jo kaikkea. Lahjoittamalla lahjarahat Partion ystäville olet tukemassa vähävaraisten lasten harrastamista Suomessa.

Ostettuasi lahjan, saat sähköpostiisi linkin lahjakorttiin, jonka voit tulostaa lahjan saajalle.

Lahjakauppaan

Säännöllinen tukeminen mahdollistaa jatkuvuuden

Olemme partiossa nähneet konkreettisesti, miten moni perhe kamppailee taloudellisten vaikeuksien kanssa. Jäsenmaksuvapautusta anovien määrä on kasvanut viime vuosina noin 20-30 % vuosittain; viime vuonna jäsenmaksuvapautuksia myönnettiin noin 900 partiolaiselle.

Teemme jatkuvasti töitä, jotta jäsenmaksuvapautus voitaisiin myöntää mahdollisimman monelle sitä tarvitsevalle. Jokainen lapsi ansaitsee harrastuksen – taustasta riippumatta.

Saamiemme lahjoitusten avulla tuemme jäsenmaksuvapautuksilla ja leiristipendeillä niitä lapsia ja nuoria, joilla raha olisi este harrastamiselle. Kuukausilahjoittajana voit säännöllisen tukesi avulla auttaa meitä mahdollistamaan harrastus myös huomisen lapsille ja nuorille.

Vähävarainenkin lapsi ansaitsee harrastuksen. Auta meitä huolehtimaan myös jatkossa siitä, että partio kuuluu kaikille.

 

Liity kuukausilahjoittajaksi

Vähävarainenkin lapsi ansaitsee harrastuksen

Vähävaraisten perheiden lasten osallistuminen maksullisiin harrastuksiin on muita vähäisempää. Harrastukset ja koulun ulkopuoliset aktiviteetit olisivat kuitenkin myös vähävaraisille lapsille tärkeitä, sillä ne antavat uusia taitoja, kaverisuhteita, onnistumisen kokemuksia ja mielekkään tavan rentoutua vapaa-ajalla.

Ilman harrastusta mahdollisuus kaverisuhteiden syntymiseen on pitkälti koulun varassa. Joka kymmenes koululainen kokee olevansa yksinäinen vuodesta toiseen, ja lapsena koettu yksinäisyys ennustaa valitettavan usein syrjäytymistä ja mielenterveyden haasteita. Lasten ja nuorten yksinäisyyden ehkäisy onkin keskeinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen haaste.

Tyttäremme nauttii luonnossa liikkumisesta. Sillä on rauhoittava ja tasoittava vaikutus häneen. Olisi todella surullista, jos lapseni joutuisi jäämään pois hänelle rakkaista toiminnoista vähävaraisuutemme vuoksi.

Partion ystävät turvaa harrastamisen

Partion ystävät -rahaston tuella edistämme lasten tasa-arvoista mahdollisuutta harrastaa myöntämällä jäsenmaksuvapautuksia sekä leiristipendejä. Lahjoitusten avulla pystymme varmistamaan, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa.

Harrastamisen taloudellisten esteiden poistaminen on tärkeä keino saattaa partioharrastus mahdollisimman monen saataville. Valtakunnallisesti yhdenmukaisten ja aiempaa selkeämpien jäsenmaksuvapautuskäytäntöjen myötä toivomme, että yhä useamman vähävaraisen lapsen harrastaminen olisi jatkossa mahdollista”, kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola.

Lue lisää yksinäisyyden vähentämisestä

Partion ystävästä partiolaiseksi?

Haluaisitko mieluummin lahjoittaa aikaasi ja/tai osaamistasi? Mahtavaa! Tiesitkö, että voit aloittaa partion myös aikuisena? Aikuisille partioharrastus tarjoaa merkityksellistä vapaaehtoistyötä, uusia elämyksiä ja yhteisöllisyyttä.

Ryhdy aikuisena partiolaiseksi! 

Vapaaehtoiset mahdollistavat lasten harrastamisen

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö noin 65 000 jäsenellään, mutta tiesitkö, että 20 000 heistä on aikuisia? Aikuiset tekevät partiossa korvaamatonta vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa. Osa heistä on ollut partiossa lapsesta saakka, mutta osa aloittaa aikuisiällä joko oman lapsen myötä tai muuten toiminnasta kiinnostuen.

Partiossa on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä, joissa juuri sinun kokemuksestasi ja osaamisestasi voisi olla iloa useille lapsille ja nuorille! Mukaan pääset ilman aiempaa partiotaustaa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää vapaaehtoistyöstä partiossa

Kuvat: Eeva Helle, Anna Enbuske, Didrik Lundsten, Henri Tammi, Ossi Hokkanen