Ajankohtaista

Osoita tukesi lapsille Partioviikolla

23.4.2024

Partioviikolla 23.-28.4.2024 partiolaiset näkyvät ja kuuluvat ympäri Suomen ja viikon aikana järjestetään lukuisia tapahtumia ympäri Suomen. Tavoitteena on tarjota kiinnostuneille tilaisuus tutustua uuteen harrastukseen sekä lisätä partiolaisten harrastusylpeyttä. Viikon erityisenä teemana tänä vuonna on luonto ja partiolaisten luontosuhde.

Tärkeintä Partioviikossa on yhdessä tekeminen ja hauskanpito, ja viikkoa voikin viettää monin eri tavoin. Tällä viikolla huivikaulaisia partiolaisia voit myös bongailla lähialueiltasi ja käydä juttusilla. Lue lisää vuoden 2024 Partioviikosta partio.fi sivujen uutisesta.

Jottei kukaan joutuisi jäämään ulkopuolelle

Harrastus on tutkitusti yksi parhaista keinoista vähentää yksinäisyyttä ja ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Hyvä harrastus tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa ja oppia sekä löytää ystäviä. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta harrastaa perheen vähävaraisuudesta johtuen. Vaikka partio on kohtuuhintainen harrastus, niin jäsenmaksuvapautusten kysyntä on jatkanut kasvuaan.

Nyt Partioviikolla kutsumme myös uusia lahjoittajia mukaan Partion Ystäviksi varmistamaan, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle. Partion ystävät- rahaston tavoitteena on turvata mahdollisuus harrastaa kaikille. Rahastosta myönnetään jäsenmaksuvapautuksia ja leiristipendejä.

Ryhtymällä Partion ystäväksi voit auttaa

Partion ystävänä, eli kuukausilahjoittajana sinä voit jo 11 euron kuukausilahjoituksella mahdollistaa partioharrastuksen kahdelle lapselle tai nuorelle koko vuodeksi! Vuoden aikana lapset tapaavat ikätovereitaan ja oppivat runsaasti erilaisia taitoja koulutettujen vapaaehtoisten ryhmänjohtajien opastuksella.

Myös kertalahjoitusten avulla pystytään varmistamaan, että kaikilla lapsilla, perheen varallisuudesta riippumatta, olisi mahdollisuus harrastaa, löytää ystäviä ja olla osana partioelämyksiä! Voit itse valita omaan taloustilanteeseesi sopivan summan. Pienikin apu on suuri ilo!

Partio on tärkeä yhteisö lapsille ja nuorille

Partiota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partio on myös maailman suurin nuorisoliike, johon kuuluu noin 45 miljoonaa partiolaista yli 200 maassa.

Partiossa lapset ja nuoret kasvavat kantamaan vastuuta itsestään ja toisistaan sekä toimimaan ryhmässä. Partiossa opitaan toimimaan luonnossa ja toteuttamaan itse erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä partiokavereidensa kanssa.

Lue lisää partion harrastamisesta.