Partioviikko tuo partiolaiset katukuvaan ja luontoon

Nyt vietetään valtakunnallista Partioviikkoa, jonka kantavana teemana tänä vuonna on luonto ja partiolaisten luontosuhde.

Partiolaiset näkyvät 22.–28.4.2024 koko viikon ajan tavallista enemmän katukuvassa, ja viikon aikana järjestetään lukuisia tapahtumia ympäri Suomen. Tavoitteena on tarjota kiinnostuneille tilaisuus tutustua uuteen harrastukseen sekä lisätä partiolaisten harrastusylpeyttä.

Lue lisää Partioviikosta

Tiistaina koko Suomi kerääntyy ulos yhteiseen partioiltaan

Tiistai on valtakunnallisesti partioryhmien suosituin kokoontumispäivä. Tämän vuoksi partiolaiset ympäri maata viettävät tiistaina 23.4. yhteistä Koko Suomen partioiltaa.

Koko Suomen partioiltana useat paikalliset partioyhdistykset eli lippukunnat lähtevät lähiluontoon hyvän retkiruoan äärelle. Tarkoituksena on kokoontua hyvien ystävien kanssa luontoon, harjoitella retkiruokataitoja ja samalla kutsua kaikki partiosta kiinnostuneet mukaan.

Suomen Partiolaisten sivuilla olevasta hakukoneesta voi etsiä Koko Suomen partioiltoja eri puolelta maata esimerkiksi postinumeron tai kaupungin perusteella.

Etsi Koko Suomen partioilta läheltäsi ja tule tutustumaan partioon

Koko Suomen partioillan tunnus sekä lyhty ja valoja metsässä.
Kuva: Eeva Helle

Partioylpeyttä pitkin viikkoa

Tärkeintä Partioviikossa on yhdessä tekeminen ja hauskanpito, ja viikkoa voikin viettää monin eri tavoin.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset pistää pystyyn Helsingin Narinkkatorille 23.–25.4. jo perinteeksi muodostuneen pop up -kolon, jossa kiinnostuneet pääsevät tutustumaan partioon lukuisten aktiviteettien kautta kolmena tapahtumapäivänä kello 17.30–20.

Tampereella Hämeen Partiopiiri järjestää aikuisten afterworkit Keskustorilla torstaina 25.4. kello 16–18 sekä pop up -kolon Ratinan kauppakeskuksessa lauantaina 27.4. kello 11–16.

Useilla paikkakunnilla on Partioviikon aikana myös partiomessuja, joita järjestetään esimerkiksi Kuopion tuomiokirkossa. Partioviikon ohjelmaan kuuluvat myös partioparaatit, joita järjestetään viikon huipennukseksi sunnuntaina 28.4. muun muassa Lappeenrannassa, Hyvinkäällä ja Helsingissä. Lämpimästi tervetuloa katsomaan paraateja reittien varrelle!

Lisäksi paikalliset partiolippukunnat järjestävät lähialueillaan omia juhliaan, tapahtumiaan ja tempauksiaan pitkin viikkoa.

Partioviikko 22.–28.4.2024

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jota vietetään sillä viikolla, jolla on partiolaisten suojeluspyhimyksen, Pyhän Yrjön päivä eli Yrjön nimipäivä.

Viikolla on pitkät perinteet, sillä sitä on vietetty pian sata vuotta maailmanlaajuisesti.

Partioviikon tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #PartioScout ja #partioviikko. Muista myös Partioviikon somehaaste.

Lue lisää Partioviikosta osoitteessa partio.fi/partioviikko.