Partioviikko

Partioviikkoa vietetään keväisin viikolla, jolloin on partiolaisten suojeluspyhimyksen Pyhän Yrjön päivä. Pyhän Yrjön päivä, eli Yrjön nimipäivä on vuosittain 23.4.

Partioviikolla partiolaiset käyttävät partioasua tai huivia koko viikon – tällä tavoin voi tuoda esille omaa harrastusylpeyttä kouluissa ja työpaikoilla. Aikuisten kannattaa kertoa partioasun käytöstä ja toimia ylpeinä esimerkkeinä. Partioviikolla järjestetään usein myös erilaisia palvelutempauksia ja tehdään partiota muutenkin näkyväksi.

Koko Suomen partioilta

Partioviikon tiistaina 23.4.2024 kokoonnutaan viettämään Koko Suomen partioiltaa ympäri Suomen. Vuonna 2023 ensimmäistä kertaa järjestetty Partioviikon yhteistapahtuma haastaa lippukunnat lähtemään lähiluontoon hyvän retkiruoan äärelle. Yhteisissä retkiruokahetkissä on tarkoituksena kokoontua hyvien ystävien kanssa luontoon ja harjoitella retkiruokataitoja. Koko Partioviikon kantavana teemana on luonto sekä partiolaisten luontosuhde ja tätä teemaa on tarkoitus edistää myös illassa menemällä konkreettisesti lähiluontoon.

Mitä tapahtuu?

Lippukunnat haastetaan lähtemään Partioviikon tiistaina lähiluontoon retkelle hyvien eväiden kanssa. Suomen Partiolaisten materiaalipankista löytyy muutama retkiruokapaketti, joista lippukunnat voivat valita mieleisensä toteutusvaihtoehdon ja soveltaa sitä retkikohteeseen.

Lippukuntia kannustetaan myös ilmoittamaan partioillan tapahtumansa Koko Suomen partioillan hakukoneeseen, josta mahdollisimman moni löytäisi retkiruokahetken läheltään ja tulisi tutustumaan partioon. Lippukuntien tapahtumat ilmoitetaan partioiltalomakkeella.

Koko Suomen partioillan aikana Suomen Partiolaisten sosiaalisen median kanavissa jaetaan aktiivisesti tunnelmia illasta ja Partioviikon muina päivinä luontoillasta nostetaan parhaita paloja.

Mitä lippukuntien pitää tehdä?

  • Viestiä illan aikataulusta koko lippukunnalle.
  • Kutsua mukaan kaverit, perhe ja alueen asukkaat ”avoimet ovet”-hengessä.
  • Ilmoittaa retkiruokahetki partioillan hakukokoneeseen.
  • Valita mieluisa retkiruokapaketti.
  • Kerätä ohjelmaan tarvittavat materiaalit.

Muuta kivaa Partioviikolle

Somehaaste

Miten sinä rentoudut luonnossa ja lataat akkujasi arjessa? Jaa vastauksesi Partioviikolla 22.–28.4. somessa – muista tägätä Suomen Partiolaiset ja käyttää aihetunnistetta #rentouduntäällä (ruotsiksi #jagvilarhär), niin jaamme vinkit rentoutumispaikoista muillekin. Haasta kaveritkin mukaan!

Kannustamme myös lippukuntia osallistumaan Partioviikon somehaasteeseen. Miten teidän lippukuntanne lataa akkuja luonnossa? Onko teillä johtajahuoltoa lähimetsässä tai rentoudutteko partiokokouksen jälkeen yhdessä laineilla?

Jakakaa teidän lippukuntanne luontovinkit rentoutumiseen – muistakaa käyttää aihetunnistetta sekä tägätä Suomen Partiolaiset (ja miksei piirikin) ja haastakaa muita lippukuntia mukaan!

Jaamme somehaasteen postauksia koko Partioviikon ajan Suomen Partiolaisten Instagramissa.

Retkeilyaiheisia vinkkivideoita

Suomen Partiolaisten YouTube-kanavalle julkaistaan retkeilyaiheisia vinkkivideoita, joita voi hyödyntää lippukunnan toiminnassa. Vinkkaa videoista kavereillekin ja lähtekää Partioviikolla, ja muulloinkin, kokeilemaan vinkkejä käytännössä. Ehkä saat kaverit mukaan myös partioarkeesi.

Partion uudet brändipaidat

Suomen Partiolaisten loihti uudet brändipaidat, joilla on tarkoitus kasvattaa partion harrastusylpeyttä. Paitoja on myynnissä niin lapsille kuin aikuisillekin. Scandinavian Outdoor myy paitoja verkkokaupastaan ja 1.3.2024 mennessä ennakkotilatut paidat ehtivät Partioviikon rientoihin. Lue lisää brändipaidoista ja klikkaa alta ostoksille.

Lataa materiaalia markkinointiin

Voitte markkinoida tapahtumaanne somessa, kutsukorteilla tai vaikkapa alueen ilmoitustaululla. Koko Suomen partioillan tunnuksen voit ladata käyttöösi partion materiaalipankista – pian kansiosta löytyy myös muuta markkinointimateriaalia. Muista myös tilata partion aikuisrekrymateriaalipaketti!

Sivuston kuva: Tuomas Jokinen