Partioviikko

Partioviikkoa vietetään keväisin viikolla, jolloin on partiolaisten suojeluspyhimyksen Pyhän Yrjön päivä. Pyhän Yrjön päivä, eli Yrjön nimipäivä on vuosittain 23.4.

Partioviikolla partiolaiset käyttävät partioasua tai huivia koko viikon – tällä tavoin voi tuoda esille omaa harrastusylpeyttä kouluissa ja työpaikoilla. Aikuisten kannattaa kertoa partioasun käytöstä ja toimia ylpeinä esimerkkeinä. Partioviikolla järjestetään usein myös erilaisia palvelutempauksia ja tehdään partiota muutenkin näkyväksi.

Koko Suomen partioilta

Partioviikon tiistaina 23.4.2024 kokoonnutaan viettämään Koko Suomen partioiltaa ympäri Suomen. Vuonna 2023 ensimmäistä kertaa järjestetty Partioviikon yhteistapahtuma haastaa lippukunnat lähtemään lähiluontoon hyvän retkiruuan äärelle. Yhteisissä retkiruokahetkissä on tarkoituksena kokoontua hyvien ystävien kanssa luontoon ja harjoitella retkiruokataitoja. Koko Partioviikon kantavana teemana on luonto sekä partiolaisten luontosuhde ja tätä teemaa on tarkoitus edistää myös illassa menemällä konkreettisesti lähiluontoon.

Mitä tapahtuu?

Lippukunnat haastetaan lähtemään Partioviikon tiistaina lähiluontoon retkelle hyvien eväiden kanssa. Suomen Partiolaiset tuottavat alkuvuoden aikana “herkullisia” tarjoiluehdotuksia illan retkiruokahetkiin. Ohjelmapaketteja tulee pari kappaletta, joista lippukunnat voivat valita mieleisensä toteutusvaihtoehdon ja soveltaa sitä retkikohteeseen.

Koko Suomen partioillan aikana Suomen Partiolaisten sosiaalisen median kanavissa jaetaan aktiivisesti tunnelmia illasta ja Partioviikon muina päivinä luontoillasta nostetaan parhaita paloja.

Mitä lippukuntien pitää tehdä?

  • Viestiä illan aikataulusta koko lippukunnalle.
  • Kutsua mukaan kaverit, perhe ja alueen asukkaat ”avoimet ovet”-hengessä.
  • Valita mieluisa ohjelmapaketti.
  • Kerätä ohjelmaan tarvittavat materiaalit.

Muuta kivaa Partioviikolle

Somehaaste

Partioviikon ohjelmassa on myös somehaaste, johon ihan jokainen voi osallistua. Lisätietoa haasteesta tulee pian.

Retkeilyaiheisia vinkkivideoita

Suomen Partiolaisten YouTube-kanavalle julkaistaan retkeilyaiheisia vinkkivideoita, joita voi hyödyntää lippukunnan toiminnassa. Vinkkaa videoista kavereillekin ja lähtekää Partioviikolla, ja muulloinkin, kokeilemaan vinkkejä käytännössä. Ehkä saat kaverit mukaan myös partioarkeesi.

Partion uudet brändipaidat

Suomen Partiolaisten horisontissa siintää uudet brändipaidat, joilla on tarkoitus kasvattaa partion harrastusylpeyttä. Paitoja on myynnissä niin lapsille kuin aikuisillekin ja niitä voi ennakkotilata 12.2.–1.3.2024. Scandinavian Outdoor myy paitoja verkkokaupastaan ja 1.3.2024 mennessä tilatut paidat ehtivät Partioviikon rientoihin. Lue lisää brändipaidoista ja klikkaa alta ostoksille.

Lataa materiaalia markkinointiin

Voitte markkinoida tapahtumaanne somessa, kutsukorteilla tai vaikkapa alueen ilmoitustaululla. Koko Suomen partioillan tunnuksen voit ladata käyttöösi partion materiaalipankista – pian kansiosta löytyy myös muuta markkinointimateriaalia. Muista myös tilata partion aikuisrekrymateriaalipaketti!

Sivuston kuva: Tuomas Jokinen