Partio-ohjelmasovellus Kompassi

Kompassi on julkaistu käyttöön huhtikuussa 2021. Kompassi on kännykkäsovellus, jota käytetään partio-ohjelman aktiviteettien merkitsemiseen ja partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen.

Partiolainen voi merkitä Kompassiin, minkä aktiviteetin on tehnyt ja merkintä menee ryhmänjohtajalle hyväksyttäväksi. Aktiviteetteja voi merkitä myös aloitetuiksi ja suosikeiksi. Vaihtoehtoisesti ryhmänjohtaja pääsee suoraan merkitsemään aktiviteetin koko ryhmälle (tai osalle ryhmän jäsenistä), joten Kompassi sopii ryhmän käyttöön, vaikka kaikilla ryhmän jäsenillä ei olisikaan omaa puhelinta mukana partiokokouksissa.

Kompassi on ns. PWA-sovellus (Progressive Web App), joka toimii selaimessa, mutta siinä on tiettyjä sovellusmaisia piirteitä. Kompassin voi esimerkiksi asentaa kuvakkeena puhelimen kotivalikkoon.

Kompassiin pääsee tutustumaan ja sen voi ottaa käyttöön omalle lippukunnalle ja ryhmälle parhaiten sopivalla aikataululla. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni ryhmä siirtyisi Kompassin käyttöön syksyn 2021 aikana.

Kompassiin voi tutustua osoitteesta kompassi.partio.fi.

Kompassin kaikki toiminnot saa käyttöön kirjautumalla PartioID:llä, kirjautumissivu löytyy oikean ylänurkan painikkeesta.

Tutustu Kompassiin

Toimet Kuksan puolella ennen Kompassin käytön aloittamista:

  • Kompassin käyttö perustuu ryhmien tietoihin, jotka tulevat Kompassiin Kuksan kautta. On siis tärkeää tarkistaa, että Kuksaan on merkitty oikein ryhmänjohtajat ja jäsenet, jotta ne näkyvät oikein Kompassissa.
  • Jotta partiolainen pääsee itse merkitsemään aktiviteetit Kompassiin, hänen tulee kirjautua PartioID:llä. PartioID:n käyttö vaatii, että Kuksaan on merkitty henkilölle sähköpostiosoite. Jos nuoremmilla partiolaisilla ei vielä ole omaa sähköpostiosoitetta käytössä, voi PartioID:n luoda esimerkiksi huoltajan toisella sähköpostiosoitteella. Sähköpostiosoite ei kuitenkaan voi olla sama, kuin jota huoltaja käyttää huoltajatunnuksessa!
  • Partiolaisen tiedoissa Kuksassa tulee olla valittuna kohta “Tiedot henkilön kuulumisesta ikäkausiryhmiin saa välittää Kuksasta rajapinnan kautta.”

Tutustu myös yksityiskohtaisempiin ohjeisiin Kompassin eri toimintojen käytöstä.

Tämä Kompassin versio on ensimmäinen käyttöön julkaistu versio. Kompassin kehitystyö jatkuu ja sovellukseen on myöhemmin tulossa lisää ominaisuuksia. Kompassiin liittyvissä palautteissa, kehitysehdotuksissa ja ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä osoitteeseen kompassi@partio.fi.

Kompassi ja Kuksa

Partio-ohjelman aktiviteettien merkitseminen on siirtynyt Kuksasta Kompassiin, eli vuoden 2022 alusta lähtien nämä merkitään pelkästään Kompassiin. Jatkossa myös vuosiselosteen pohjana käytetään Kompassiin merkittyjä tietoja.

Kompassista ei siis siirry aktiviteettimerkintöjä Kuksaan päin. Tarkoitus on, että Kuksaan aiemmin merkityt aktiviteettien tiedot siirretään myöhemmin automaattisesti Kompassiin, joten jo Kuksaan merkittyjä aktiviteetteja ei tässä vaiheessa tarvitse erikseen kirjata uudestaan Kompassiin.

Kuksaa käytetään jatkossakin esimerkiksi ryhmien jäsentietoihin. Jotta Kompassi toimisi oikein, onkin tärkeää, että Kuksaan on merkitty ryhmän jäsenet ja ryhmänjohtajat oikein, sillä Kompassi käyttää Kuksaan merkittyjä ryhmiä.