SP:n viestintäkanavat

Partiomedia

Partio-lehden artikkeleita sekä muita partiomaailman huippusisältöjä löytyy Partiomediasta: partio.fi/partiomedia. Jaa artikkeleita sosiaaliseen mediaan!

Piirilehdet

Osalla partiopiireistä on printtipiirilehtiä, osalla verkkomedia ja osalla molemmat.  Piirilehtien julkaisuajankohdat ja muut tiedot löytyvät kunkin partiopiirin sivuilta.

Partioposti

Partioposti on sähköinen uutiskirje, jonka saavat kaikki kuluneena vuonna 15 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat, jäsenmaksun maksaneet partiolaiset. Partiopostissa kerrotaan esimerkiksi tapahtumista, koulutuksista, jäsenasioista ja muusta ajankohtaisesta. Partioposti ilmestyy kerran kuukaudessa. Uutiskirje lähetetään SP:n ja oman partiopiirin yhteistyönä.

Lisätietoa: partio.fi/partioposti

Johtolanka

Johtolanka on lippukuntien ydinpesteissä toimiville tarkoitettu uutiskirje. Johtolangassa on syvempää asiaa pestissä toimisesta, sen keskeisistä sisällöistä ja työkalujen käytöstä sekä kasvusta. Sisällöt jaotellaan pestien mukaan.

Lisätietoa: partio.fi/johtolanka

Luottisposti

Luottisposti on Suomen Partiolaisten yleisuutiskirje, jossa kerrotaan keskusjärjestön ajankohtaisista asioista.

  • Ilmestyy 4 kertaa vuodessa.
  • Lähetetään seuraavalla jakelulla: SP:n hallitus, valiokuntien ja ryhmien jäsenet, partioneuvoston jäsenet,  piirien hallitusten jäsenet sekä toimihenkilöt.

Partio.fi

Partio.fi-sivustolla on sisältöjä ei-vielä-partiolaisille, partiolaisille sekä lippukuntien aktiiveille. Sivuilla on haluttu panostaa erityisesti tarinallisuuteen ja visuaalisuuteen. Partiolaiset on haluttu päästää itse ääneen kertomaan mielettömistä seikkailuistaan niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaakin.

Partio.fi:ssä on muun muassa lippukuntahaku, jonka tiedot tulevat jäsenrekisteri Kuksasta. Lippukuntahausta partiotoimintaan mukaan haluava voi löytää lähimmän lippukunnan ja lähettää jäsenhakemuksen.

Sosiaalinen media

Partion viestintä on brändin mukaista myös sosiaalisessa mediassa: osallistavaa, innostavaa ja voimauttavaa. SP:n viestintä ylläpitää partiokanavia Facebookissa, Instagramissa, X:ssäLinkedInissä ja TikTokissa. Näiden ohella on erittäin suositeltavaa, että itse kukin hyödyntää sosiaalisen median välineitä omassa / lippukuntansa / projektinsa / tapahtumansa viestinnässä.

Partion Youtube-kanavalla julkaistaan partiotoimintaan liittyviä hauskoja, elähdyttäviä, viihdyttäviä videoita. YouTube on hyvä kanava kertoa myös ei-partiolaisille nuorille, kuinka hieno, hauska ja monipuolinen harrastus partio on.

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia partion postauksiksi sosiaalisen median eri kanaviin. Lähetä mahdolliset vinkkisi osoitteeseen viestinta@partio.fi tai laita yksityisviestiä vaikka Facebookin tai Instagramin kautta.

Viestinnän aikataulut

SP – FS viestinnän aikataulut 2024 (PDF)