SP:n viestintäkanavat

Partio-lehti

Partio-lehti on yksi Suomen Partiolaisten tärkeimmistä viestintävälineistä, sillä se postitetaan jokaisen partiolaistalouteen. Partio-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja lehdellä on 100 000 lukijaa. Onko mielessäsi hieno, innostava tarina tai tapahtuma, josta voisi kertoa Partio-lehdessä nuoria lukijoita kiinnostavalla tavalla? Onko tästä tapahtumasta tarjolla myös hyviä kuvia? Laita juttuvinkkiä sähköpostilla osoitteeseen partio-lehti@partio.fi. Uusimman Partio-lehden sekä ulkoisen mediakortin luet kätevästi osoitteesta www.partio.fi/partio-lehti.

Partiomedia

Partio-lehden artikkeleita sekä muita partiomaailman journalistisia huippuja löytyy partiomediasta: partio.fi/partiomedia. Jaa artikkeleita sosiaaliseen mediaan!

Piirilehdet

Jokainen partiopiiri julkaisee omaa piirilehteään. Julkaisujen kohderyhmät vaihtelevat, mutta käytössä on kahta formaattia: 1) Lehti lähetetään kaikille 1. jäsenmaksun maksaneille tai 2) Lehti lähetetään kaikille yli 15-vuotiaille, mutta pari kertaa vuodessa myös nuoremmille. Piirilehtien julkaisuajankohdat löytyvät kunkin partiopiirin sivuilta.

Partioposti (ent. Lippukuntaposti)

Lippukuntaposti on muuttunut vuoden 2020 alusta alkaen Partiopostiksi. Vanhan mallista Lippukuntapostia ei enää lähetetä, vaan sen tilalta ilmestyy sähköinen uutiskirje Partioposti. Sen saavat kaikki tänä vuonna 15 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat, jäsenmaksun maksaneet partiolaiset. Partiopostissa kerrotaan esimerkiksi tapahtumista, koulutuksista, jäsenasioista ja muusta ajankohtaisesta. Partioposti ilmestyy kerran kuukaudessa. Myös osa partiopiireistä lisää omaa sisältöään samaan postiin.
Paperinen Lippukuntaposti on muuttunut paperiseksi Partipostiksi. Se lähetetään Lippukuntapostin tavoin A3-kokoisena julisteena sen erikseen tilanneille lippukunnille kuusi kertaaa vuodessa. Julisteeseen kootaan täysin samata asiat kuin sähköisessäkin, kaikille jäsenille lähetettävässä Partiopostissa on.

Partiopostiin halutut asiat tulee lähettää deadline-päivään mennessä osoitteeseen tiedottaja@partio.fi. Merkkimäärä tekstille on noin 500 / juttu. Huom! Paperinen posti toimitetaan vain niille lippukunnille, jotka sen ovat erikseen tilanneet Kuksassa. Sähköinen posti toimitetaan kaikille automaattisesti.

Lisätietoa, aikataulut, deadlinet ja viimeisimmät postit: www.partio.fi/lippukuntaposti

Jemma-ekstra

Jemma-ekstra on Suomen Partiolaisten yleisuutiskirje,jossa kerrotaan keskusjärjestön ajankohtaisista asioista. Uutiskirjeen voi kuka tahansa tilata itselleen.

  • Ilmestyy 11 kertaa vuodessa.
  • Lähetetään automaattisesti seuraavalla jakelulla: SP:n hallitus, valiokuntien ja ryhmien jäsenet, partioneuvoston jäsenet, laajennettujen valiokuntien ja piirien hallitusten jäsenet sekä toimihenkilöt.
  • Lue uusin Jemma-ekstra.

Johtolanka

Johtolanka on lippukuntien ydinpesteissä toimiville tarkoitettu uutiskirje. Johtolangassa on syvempää asiaa pestissä toimisesta, sen keskeisistä sisällöistä ja työkalujen käytöstä sekä kasvusta. Sisällöt jaotellaan pestien mukaan.

  • Lähetetään lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle ja ohjelmajohtajalle
  • Ilmestyy 6 kertaa vuodessa
  • Katso uusin Johtolanka täältä.

Partio.fi

Partio.fi-sivusto on tarkoitettu pääasiassa ei-vielä-partiolaisille, mutta myös partiolaiset saavat taatusti sivujen kertomuksista vinkkejä polulleen. Sivuilla on haluttu panostaa erityisesti tarinallisuuteen ja visuaalisuuteen. Partiolaiset on haluttu päästää itse ääneen kertomaan mielettömistä seikkailuistaan niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaakin. Sivuilla korostuu myös se, miten partio tarjoaa tekemistä ihan jokaiselle ikään tai taustaan katsomatta. Partio.fi:ssä on muun muassa lippukuntahaku, jonka tiedot tulevat jäsenrekisteri Kuksasta.

Sosiaalinen media

Partion viestintä on brändinmukaista myös sosiaalisessa mediassa: osallistavaa, innostavaa ja voimauttavaa. SP:n viestintä ylläpitää partiokanavia Facebookissa, InstagramissaSnapchatissa ja Twitterissä. Näiden ohella on erittäin suositeltavaa, että itse kukin hyödyntää sosiaalisen median välineitä omassa / projektinsa / tapahtumansa viestinnässä.

Partion Youtube-kanavalla julkaistaan partiotoimintaan liittyviä hauskoja, elähdyttäviä, viihdyttäviä videoita. Youtube on hyvä kanava kertoa myös ei-partiolaisille nuorille, kuinka hieno, hauska ja monipuolinen harrastus partio on.

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia Partion postauksiksi sosiaalisen median eri kanaviin. Lähetä mahdolliset vinkkisi osoitteeseen viestinta@partio.fi tai laita yksityisviestiä vaikka Facebookin kautta.

Viestinnän aikataulut

 

 

SP – FS viestinnän aikataulut 2020