Kaverikokous lippukunnan jäsenhankinnassa

Kaverikokouksen voi pitää lähes samalla tavalla kuin tavallisen kokouksen. Kokouksessa voi olla mukana ryhmän perinteiset alkumenot sekä iltapiiri ja välissä toiminnallinen osuus päivän teeman mukaisesti. Toki kannattaa kiinnittää huomio siihen, että johtaja kertoo koko ajan tarkasti mitä tehdään ja miksi, sekä siihen, että käytetyt menetelmät edistävät yhteistyötä, ryhmäytymistä ja auttavat ujompiakin mukaan ilman nolostelua.

Kaverikokouksia voi järjestää vuoden mittaan aina tarpeen mukaan silloin, kun se sopii parhaiten juuri kyseisen ryhmän toimintasuunnitelmaan. Kavereiden pyytäminen mukaan kokoukseen toimii erityisen hyvin nuorempien ikäkausien ryhmissä.

Kaverikokoukseen valmistautuminen

Ennen kaverikokousta on hyvä valmistautua ryhmän kanssa uusien kavereiden mukaan tuloon. Näin ryhmäläiset tietävät mitä kivaa kaverikokouksessa on tulossa ja osaavat kertoa omille kavereilleen tarkemmin, mihin heitä ollaan kutsumassa mukaan.

Ryhmän kanssa kannattaa miettiä, mitkä ovat niitä kivoimpia juttuja partiossa, joita he haluaisivat näyttää omille kavereilleen. Päättäkää yhdessä, mitä kaverikokouksessa tehdään ja jakakaa tarvittaessa myös vastuut kuka huolehtii mistäkin. Joku voi esimerkiksi ottaa vastuulleen näyttää mihin takit ja kengät jätetään, joku voi näyttää mihin kannattaa mennä istumaan ja joku voi huolehtia siitä, että kaikilla on aktiviteetteihin tarvittavat tarvikkeet lähellä.

Ryhmän kanssa voi myös askarrella kaverikokouksen kutsukortit, joita ryhmäläiset voivat antaa kavereilleen. Partion materiaalipankista löytyy tähän sopiva pohja. Katso partion materiaalipankista valmiit materiaalit.

Mitä kaverikokouksessa tehdään?

Kaverikokouksessa kannattaa tehdä sellaisia juttuja, joista jää uusille tyypeille mahdollisimman kiva kuva partiosta. Tekemisen ei kuitenkaan tarvitse poiketa ryhmän toiminnansuunnitelmasta vaan jokaisesta ikäkaudesta löytyy sellaisia aktiviteetteja, jotka sopivat hyvin myös uusille jäsenille. Tärkeintä on, että koko porukalla on hauskaa ja uudet tyypit kokevat olonsa tervetulleiksi! Lue aktiviteettivinkit myöhemmin tältä sivulta.

Kaverikokouksen jälkeen

Kaverikokouksen jälkeen kaikille uusille partiokavereille kannattaa antaa kotiin viemiseksi partioflyer, jossa on kerrottu partiosta yleisesti ja vinkataan, miten toimintaan pääsee mukaan. Lisää mukaan myös teidän lippukuntanne nimi sekä ryhmänjohtajan yhteystiedot. Näin lapsen vanhemmat osaavat ottaa teihin yhteyttä lapsen partiokipinän syttyessä. Lataa partioflyer materiaalipankista.

EVP-vakuutus partioon tutustuville henkilöille

Suomen Partiolaisilla on Järjestövakuutus LähiTapiolassa. Kaverikokoukseen osallistuvat, partioon tutustumassa olevat henkilöt kuuluvat EVP-vakuutuksen piirin. EVP-vakuutus on voimassa Suomen Partiolaisiin kuulumattomilla henkilöillä partiotoimintaan tutustumisessa. Lue lisää EVP-vakuutuksesta.


Aktiviteettivinkkejä partio-ohjelmasta

Sudenpennut

Seikkailijat

 • Pohjoinen
  • Retkikeitin
  • Seikkailija tutustuu lippukunnan käytössä olevaan retkikeitinmalliin (esim. trangiaan) ja oppii kokoamaan, purkamaan ja pakkaamaan sen. Seikkailija tutustuu myös keittimen polttoaineen turvallisuusmääräyksiin ja retkikeittimen huoltamiseen.
  • Kerros kerrokselta
  • Seikkailija miettii, miten talviretkelle kannattaa pukeutua.
 • Etelä
  • Paineside
  • Seikkailija opettelee tyrehdyttämään suuren verenvuodon käyttämällä painesidettä.
 • Itä
  • Minä itse
  • Seikkailija esittelee joukkueelleen esimerkiksi jonkin harrastuksensa, perheensä, lemmikkieläimensä tai kertoo jotain muuta itsestään.

Tarpojat