Kaverikokous

Kaverikokouksen voi pitää lähes samalla tavalla kuin tavallisen kokouksen. Kokouksessa voi olla mukana ryhmän perinteiset alkumenot sekä iltapiiri ja välissä toiminnallinen osuus päivän teeman mukaisesti. Toki kannattaa kiinnittää huomio siihen, että johtaja kertoo koko ajan tarkasti mitä tehdään ja miksi, sekä siihen, että käytetyt menetelmät edistävät yhteistyötä, ryhmäytymistä ja auttavat ujompiakin mukaan ilman nolostelua.

Kaverikokouksia voi järjestää vuoden mittaan aina tarpeen mukaan silloin, kun se sopii parhaiten juuri kyseisen ryhmän toimintasuunnitelmaan. Kavereiden pyytäminen mukaan kokoukseen toimii erityisen hyvin nuorempien ikäkausien ryhmissä.

Kaverikokoukseen valmistautuminen

Ennen kaverikokousta on hyvä valmistautua ryhmän kanssa uusien kavereiden mukaan tuloon. Näin ryhmäläiset tietävät mitä kivaa kaverikokouksessa on tulossa ja osaavat kertoa omille kavereilleen tarkemmin, mihin heitä ollaan kutsumassa mukaan.

Ryhmän kanssa kannattaa miettiä, mitkä ovat niitä kivoimpia juttuja partiossa, joita he haluaisivat näyttää omille kavereilleen. Päättäkää yhdessä, mitä kaverikokouksessa tehdään ja jakakaa tarvittaessa myös vastuut kuka huolehtii mistäkin. Joku voi esimerkiksi ottaa vastuulleen näyttää mihin takit ja kengät jätetään, joku voi näyttää mihin kannattaa mennä istumaan ja joku voi huolehtia siitä, että kaikilla on aktiviteetteihin tarvittavat tarvikkeet lähellä.

Ryhmän kanssa voi myös askarrella kaverikokouksen kutsukortit, joita ryhmäläiset voivat antaa kavereilleen. Partion materiaalipankista löytyy tähän sopiva pohja.

Mitä kaverikokouksessa tehdään?

Kaverikokouksessa kannattaa tehdä sellaisia juttuja, joista jää uusille tyypeille mahdollisimman kiva kuva partiosta. Tekemisen ei kuitenkaan tarvitse poiketa ryhmän toiminnansuunnitelmasta vaan jokaisesta ikäkaudesta löytyy sellaisia aktiviteetteja, jotka sopivat hyvin myös uusille jäsenille. Tärkeintä on, että koko porukalla on hauskaa ja uudet tyypit kokevat olonsa tervetulleiksi!

Katso aktiviteettivinkit

Kaverikokouksen jälkeen

Kaverikokouksen jälkeen kaikille uusille partiokavereille kannattaa antaa kotiin viemiseksi partioflyer, jossa on kerrottu partiosta yleisesti ja vinkataan, miten toimintaan pääsee mukaan. Lisää mukaan myös teidän lippukuntanne nimi sekä ryhmänjohtajan yhteystiedot. Näin lapsen vanhemmat osaavat ottaa teihin yhteyttä lapsen partiokipinän syttyessä.

EVP vakuutus

Suomen Partiolaisilla on Järjestövakuutus LähiTapiolassa. Kaverikokoukseen osallistuvat, partioon tutustumassa olevat henkilöt kuuluvat EVP-vakuutuksen piirin. EVP-vakuutus on voimassa Suomen Partiolaisiin kuulumattomilla henkilöillä partiotoimintaan tutustumisessa.

 


 

Aktiviteettivinkkejä partio-ohjelmasta

Sudenpennut

Suhde toiseen

Leikit: Osallistun maastoleikkiin
Sudenpentu leikkii metsäympäristöön sijoittuvaa leikkiä.

Suhde itseen

Esiintyjä: Tiedän miten esiinnyn hyvin
Lauma tekee erilaisia esiintymisharjoituksia ja harjoittelee äänenkäyttöä ja esiintymistapoja.
(Sopii hyvin myös kaverikokouksen valmisteluun)

Iltaohjelma: Järjestän yhdessä laumani kanssa vanhemmille iltanuotion tai -ohjelman
Lauma järjestää vanhemmille/kavereille iltanuotion tai -ohjelman.
(Sopii hyvin myös kaverikokouksen valmisteluun)

Leirikokki: Opettelen valmistamaan ruokaa retkikeittimellä
Sudenpentu harjoittelee kokoamaan retkikeittimen ja ymmärtää sen toimintaperiaatteen. Sudenpentu harjoittelee valmistamaan keittimellä yksinkertaista ruokaa.

Leirikokki: Valmistan syötävää avotulella
Sudenpentu valmistaa avotulella yksinkertaista ruokaa.

Rakentelu

Käytän turvallisesti puukkoa
Sudenpentu harjoittelee puukon kuljettamista, ojentamista ja käyttöä.

Sahaan
Sudenpentu harjoittelee käyttämään sahaa turvallisesti ja rakentaa jotain sahaa käyttäen.

Ruuvaan ja naulaan
Sudenpennut harjoittelevat käyttämään vasaraa ja ruuvimeisseliä.

Seikkailijat

Länsi
Minä itse
Seikkailija esittelee joukkueelleen esimerkiksi jonkin harrastuksensa, perheensä, lemmikkieläimensä tai kertoo jotain muuta itsestään.

Pohjoinen
Retkikeitin
Seikkailija tutustuu lippukunnan käytössä olevaan retkikeitinmalliin (esim. trangiaan) ja oppii kokoamaan, purkamaan ja pakkaamaan sen. Seikkailija tutustuu myös keittimen polttoaineen turvallisuusmääräyksiin ja retkikeittimen huoltamiseen.

Etelä
Kerros kerrokselta
Seikkailija miettii, miten talviretkelle kannattaa pukeutua.

Itä
Paineside
Seikkailija opettelee tyrehdyttämään suuren verenvuodon käyttämällä painesidettä.

Väli-ilmansuunta
Palvelu: Yhteinen välipala
Seikkailija yllättää perheensä järjestämällä yhteisen välipalan, johon hän on leiponut syötävää.

Tarpojat

Luovuustarppo
Show

Luovuustarppo
Ilmaisu

Leiritarppo
Iltanuotio

Selviytymistarppo
Luontotiedot: Jokamiehenoikeudet

Yhteiskuntatarppo
Toisten huomiointi: Toteutamme palvelutempauksen
Vartio toteuttaa heille osoitetun partion ulkopuolelle suuntautuvan palvelutempauksen.