Ideoita varainhankintaan

Tälle sivulle kerätään parhaat ideat varainhankinnan tekemiseksi! Vinkkaa omat ideasi sivun alalaidassa olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Joulupukkipalvelu: rehti ja luotettava partiolaispukki!

Kaunein ja paras varainhankintamuoto heti kärkeen. Joulupukeille on valtava kysyntä, ja partiopukkia rehdimpää ja luotettavampaa ei olekaan. Kerää porukka niistä, jotka pystyvät toimimaan aattona vaikka muutamankin tunnin pukkina, (huomaa, että lapsiperheissä lahjat jaetaan usein hyvinkin aikaisin, jotta päästään jännityksestä ja syömään rauhassa), sopikaa pukit ja kuskit, ottakaa tilaukset vastaan ja suunnitelkaa tehokkaat reitit. Erittäin hyvä ja tuottoisa homma, ja pukeillakin on varmasti hauskaa kiitollisessa roolissaan. Pukkipalvelua voi mainostaa paikallislehdessä, oman asuinalueen facebook-ryhmissä ja kalenterimyynnin yhteydessä.

Joulukuusten myynti

Lähes jokaisessa perheessä komeilee kuusi, ja lähes jokainen laittaisi kuusirahansa mieluiten partion hyväksi.

Partiosynttärit

Kaikki vanhemmat eivät halua viedä jälkipolveaan mäkkärin synttäreille. Mikäpä sen parempi kuin partiosynttärit. Kivaa tekemistä lähimetsässä kavereiden kanssa. Pohtikaa, minkälaiset olisivat täydelliset partiosynttärit, minkä ikäisille sopisi minkäkinlainen ohjelma ja pistäkää huhumylly liikkeelle lähialueen lapsiperheissä.

Omenamehutehdas

Onko alueella paljon isoja omakotitaloja, joiden pihoissa väsyneet ruuhkavuosihenkilöt tai vanhukset tuijottavat epäuskoisina valtavaa omenasatoaan? Pistäkää toimeksi. Tarjoutukaa poimimaan omenat, hankkimaan pullot, viemään koko hoito mehuasemalle, ja tuomaan valmiit mehupullot ovelle. Teitä tullaan rakastamaan.

Arpajaiset

Arpajaiset voivat olla hauska ohjelmanumero esimerkiksi myyjäisissä. Arpajaisten järjestämistä tulee suunnitella etukäteen, sillä osa arpajaisista vaatii erillisen luvan. Ilman erillistä lupaa järjestettävissä tavara-arpajaisissa palkinnot tulee esimerkiksi jakaa samassa tilaisuudessa, jossa arvat on myyty. Arpajaisten luvanvaraisuuteen vaikuttaa myös se, myydäänkö arpoja yhteisön sisäisesti vai myös sen ulkopuolelle. Palkintojen arvo vaikuttaa lisäksi siihen, mihin hintaan arpoja voi myydä. Lue lisää arpajaisluvista ja arpajaisten verotuksesta täältä.

Puuttuiko paras varainhankinnan vinkki vielä? Heitä meiliä Annalle: anna.bryk@partio.fi