Kuksa – Ilmoittautuminen tapahtumiin

Ilmoittautuminen partiotapahtumiin tapahtuu aina ulkoisen linkin kautta käyttäen partion jäsentunnuksia. Käytännössä ei ole väliä, mitä kautta saat linkin tapahtumaan. Yleisimpiä paikkoja ovat sähköposti, lippukunnan/piirin/SP:n nettisivut tai vaikkapa tapahtumamainos kololla.

Klikattuasi ilmoittautumislinkkiä aukeaa sinulle joko kirjautumissivu tai mahdollisesti (jos selaimesi muistaa kirjautumisesi) tapahtuman ilmoittautumissivu.

Kirjaudu palveluun

Jäsen! Kirjaudu jäsentunnuksillasi (PartioID). Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia jäsenrekisteri Kuksaan, katso ohjeet rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen.

Huoltaja! Huoltajien tulee aina kirjautua palveluun ilmoittaakseen huollettaviaan tapahtumiin omilla huoltajatunnuksillaan. Ei siis huollettavan tunnuksilla!
Huoltaja lasketaan siis partiolaiseksi, kun hänet on lisätty rekisteriin huoltajaksi.
Huoltaja, oletko rekisteröitynyt partiorekisteri Kuksaan? Mikäli et ole, katso ohjeet.

Tapahtuman ilmoittautumislomake

Kirjautumisen jälkeen sinulle avautuu tapahtuman ilmoittautumislomake. Näet tapahtumatietoja, ajankohdan ja muuta infoa alkuteksteissä.

  1. Tarkista, että olen ilmoittautumassa oikeaan tapahtumaan.
  2. Valitse ilmoitettava henkilö – Osallistujan valinta. Pudotusvalikossa näkyy kaikki ne henkilöt, jotka voit ilmoittaa tunnuksillasi tähän tapahtumaan. Valitse ilmoitettava henkilö listasta!
  3. Tarkista, että kaikki yhteystiedot ovat oikein! Pääset muokkaamaan ilmoitettavan henkilön yhteystietoja Muokkaa –linkistä. Näkymä muuttuu hiukan. Pääset nyt muokkaan tietoja. Muista tallentaa tekemäsi muutokset Tallenna henkilö –linkistä!
  4.  Tapahtuman maksut. Osaan kohdista liittyy maksuja. Maksut ovat joko pakollisia tai jossain tapauksissa voit valita lisäpalveluita, kuten kuljetuksia ja ohjelmapaketteja.
  5. Muut kysymykset kuten Ruokavaliot ja Allergiat. Muihin kysymyksiin ei liity rahaa, mutta niillä pyritään määrittelemään erilaisia asioita. Kysymykset voivat olla myös pakollisia.
  6. Avoimet kysymykset kuten Erikoistaidot. Näihin ei ole määritelty vastausvaihtoehtoja, joten voit vasta niihin omin sanoin.
  7. Lomakkeen lopussa on Laske kokonaishinta-painike, jota klikkaamalla näet kokonaishinnan.
  8. Ilmoittautuminen on valmis vasta kun klikkaat Ilmoittaudu-painiketta!

Isommissa tapauksissa lomakkeella voi olla pitkiäkin kysymyssarjoja ja osa kysymyksistä saattaa näkyä vasta valittuasi tietyn kohdan. Pyrimme siihen, että emme kysy turhia tietoja, joten täytä ilmot aina huolella ja todenmukaisesti.

Saatte ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostilla ilmoittautumisen jälkeen. Saatte myös ilmoituksen, mikäli olette päätyneet varasijalle.
Tapahtumasta osaa kertoa lisätietoja parhaiten järjestäjä tai oma partiojohtaja lippukunnassa. Kuksatuki (valtakunnallinen palvelu) ei osaa vastata tapahtumia tai koulutuksia koskeviin kysymyksiin!