Viestintäkanavat

Viestintä on JOTA-JOTI:n kulmakivi!   

Tällä sivulla kerromme, mitä viestintäkanavia sinulla on käytettävissäsi ja mistä löydät niistä lisätietoja. Sivu on hyödyllinen sekä niille, jotka vasta tutustuvat JOTA-JOTI:in että niille, jotka tuntevat jo useamman JOTA-JOTI:ssa käytetyn viestintäkanavan.  

Ota rohkeasti yhteyttä kansainvälisiin partiolaisiin! Tietoja siitä, millaista ohjelmaa viestintäkanavilla voi toteuttaa löytyy Ohjelmamateriaalit-sivulta.

Internet

Discord

Partiolla on oma Discord-kanava!  

Liity täällä.  

Radio

Mitä radioamatööriradio on?

Amatööriradio on JOTA-JOTI:n alkuperäinen viestintämuoto. Radion välityksellä voidaan pitää yhteyttä muihin radioamatööriasemiin. Muilla asemilla olevien partiolaisten kanssa voidaan vaihtaa kuulumisia ja kertoa esimerkiksi oman maan kulttuurista ja partiotavoista.   

Amatööriradion välityksellä tapahtuvaan viestintään tarvitaan radioamatöörin pätevyys, mutta radioamatöörin opastuksella ja valvonnassa kuka tahansa voi käyttää amatööriradiota.   

Radioviestintään käytetään lähetelajeja eli modeja: sähkötystä, puhetta ja digitaalisia lähetelajeja. Sähkötys eli “morsetus” on viestintätavoista vanhin, sen jälkeen on tullut puheyhteydet ja viimeisimpänä digitaaliset lähetteet.  

Lisätietoja siitä, miten voit olla yhteydessä lähialueesi radioamatööreihin tai radioamatöörikerhoin, löydät Ohjeita tapahtumien järjestäjille -sivulta.

Partioasemat kutsuvat toisiaan puheella sanoin “CQ JAMBOREE” tai sähkötyksellä “CQ JAM”. JOTA-JOTI:in osallistuvat radioamatööriasemat voivat liittää kutsunsa perään lisämerkin /J.  

Viikonlopun aikana pidetään lokia yhteyksistä. Loki lähetetään tapahtuman jälkeen palautekyselyn yhteydessä tai sähköpostitse Saku Elovaaralle (etunimi.sukunimi@partio.fi).  

Lisätietoja radioamatööritoiminnasta löytyy Suomen Radioamatööriliiton (SRAL) sivuilta.  

Suomen Partiolaisten kutsumerkit

Suomen Partiolaisilla on 15 radioamatöörikutsumerkkiä. Tapahtumassa voi käyttää myös radioamatöörin omaa kutsumerkkiä ja lisätä kutsun perään tunnisteen /J tai /Jamboree.  

Radiopartiolaisten kutsutaajuudet

Kansainvälisten radioyhteyksien kutsutaajuudet eri HF alueilla.

Taajuusalue 

Puhe (SSB) 

Sähkötys (CW) 

80 metriä  

3,740 & 3,940 MHz  

3,590 MHz  

40 metriä  

7,090 & 7,270 MHz  

7,030 MHz  

20 metriä  

14,290 MHz  

14,070 MHz  

17 metriä  

18,140 MHz  

18,080 MHz  

15 metriä  

21,360 MHz  

21,140 MHz  

12 metriä  

24,960 MHz  

24,910 MHz  

10 metriä  

28,390 MHz  

28,190 MHz  

 

Asemaluettelo 2023

 

Kutsumerkki Järjestäjä Sijainti (QTH)

OH0SUF Ålands scoutdistrikt

OH1SUF Lounais-Suomen Partiopiiri, Turku

OH6SUF Vähäkyrön Eränkävijät Vähäkyrö

OH7SUF Liperin Kokkoveikot Liperi

OH2MATU Malmin Tuulenkävijät Helsinki

 

Scouts of Luxembourg host the activities of the WSB Radio Station LX9S during the JOTA JOTI 2018

Kuva: George Botros