Ko-Gi-kouluttajaksi

Oletko Ko-Gi:n suorittanut partiojohtaja, jolla on sopivasti kokemusta kouluttamisesta? Kaipaatko ikimuistoista, haastavaa ja elämyksellistä projektia? Vai oletko kokenut konkari, joka haluaa päästä jälleen osaksi oppimisen riemua? Vuoden 2023 Ko-Gi-kursseille pestataan sekä ensikertalaisia että kokeneita kouluttajia.

Ajankohtaista: Kouluttajahaku vuoden 2023 kursseille 148, 149 & 150 on päättynyt 20.11. ja valintoja tehdään parasta aikaa. Jos olet hakenut kouluttajaksi, sinuun ollaan yhteydessä.

Haemme kouluttajiksi Ko-Gi-kurssin suorittaneita, jo kouluttajakokemusta partiosta tai partion ulkopuolelta hankkineita aikuisia. Sinulla on palava into tehdä laadukas kurssi yhdessä muun staabin kanssa kaikkien kurssien yhteisiä suuntaviivoja noudattaen. Osaat hyödyntää aiempaa kokemustasi ja haluat kehittää partiojohtajien jatkokoulutusta edelleen. 

Hakemillamme henkilöillä on mahdollisuus panostaa pestiinsä koko sen keston ajan, kurssin aikataulun mukaisesti loppuvuodesta 2022 alkaen noin vuoden ajan. Pystyt osallistumaan kurssin kaikkiin lähijaksoihin, staabikoulutukseen Laitikkalaan Pälkäneelle 10.-12.2.2023 sekä oman staabisi työskentelyyn täysipainoisesti. Staabin muut yhteiset suunnitteluajankohdat sovitaan yhdessä työskentelyn käynnistyessä. Aikaa tarvitaan kurssiosien ja staabikoulutuksen lisäksi, staabin muihin kokoontumisiin (tyypillisesti 4-5 kertaa projektin aikana), ja lisäksi sähköiseen työskentelyyn eri välineillä staabin kesken ja kurssilaisten kanssa.

Jo nyt tiedossa olevat staabien omat suunnitteluajankohdat:

Ko-Gi 148:

Helmikuun Staabikoulutuksen lisäksi kokoonnumme 24-26.2 2023 ja 17-19.3.2023 Pääsiäisen lähijakson suunnittelun merkeissä, joten huomioithan että nämä sopivat aikatauluihisi.

Ko-Gi 149:

Staabi kokoontuu keväällä helmikuun staabikoulutuksen lisäksi ainakin 17.-19.3. sekä 22.4. Jos nämä sopivat kalenteriisi, niin hae rohkeasti mukaan iloiseen porukkaamme!

Ko-Gi 150:

Osallistumme kaikkien staabien yhteiseen staabikoulutukseen 10.-12.2.2023. Lisäksi staabin omat suunnitteluviikonloput ovat alustavasti 24.-26.3. ja 21.-23.4.2023.

Kom med och utbilda på TG! Som kursledare på TG får du utmana dig själv och utvecklas som scoutledare och utbildare, fördjupa dina scoutfärdigheter och din förståelse av scouting, samt påverka hur scouternas högsta ledarskapsutbildning i 2023 ser ut. TG är en oförglömlig upplevelse även för kursteamet!

Just nu letar vi efter utbildare för kurser 148, 149 och 150. 

Kursen 150 Yötön yö – Nattlös natt är en tvåspråkig Ko-Gi TG-kurs och under den är utbildningsspråken både finska och svenska, för de övriga kursernas del är utbildningsspråket finska. Du får gärna skriva din ansökan på svenska eller finska, oberoende vilken kurs du är intresserad av. 

TG-team väljs av de kursansvariga tillsammans med TG-gruppens ordförande. Vi kontaktar och intervjuar alla som ansökt. Vi strävar efter kursteam med en mångfald av kompetenser, förmågor och tidigare erfarenhet. Självklart ska alla i teamen också ha tid och möjlighet att satsa sitt TG-uppdrag under ungefär ett år, från december 2022 till slutet av året 2023. Den gemensamma stabutbildningen ordnas 10-12.2.2023 och våra egna planeringsveckoslut preliminärt 24-26.3 och 21-23.4.2023.

Det slutgiltiga beslutet om vilka kurser som kommer att förverkligas fattas efter att anmälningstiden gått ut och vi vet deltagarnas antal. 


148: Sadonkorjuu

  • 1. Lähijakso, pääsiäinen: 5.-10.4. (6 vrk ) Kesäsiirtola Nedergård, Kirkkonummi
  • 2. Lähijakso: 14.-17.9. (4 vrk) Evo, Hämeenlinna
  • Kurssinjohtaja: Tero Arvonen

Ko-Gi 148 tarjoaa turvallisen tilan matkalle parempaan johtajuuteen ja itsensä tuntemiseen. Tämä kurssi on mahdollisuus arvioida ja kehittää yhdessä oman vartion, muiden lintuvartioiden sekä staabin kanssa johtamisen taitoja, löytää uusia näkökulmia, oivaltaa uutta sekä tunnistaa arvoja jotka ohjaavat omaa tekemistä.

Ko-Gille jokainen tuo oman partio- ja johtamishistorian, joita pääsemme yhdessä peilaamaan ja kehittämään turvallisessa ympäristössä toinen toisiltamme oppien ja tukien. Kurssilla opimme uusia johtamisen taitoja sekä menetelmiä mutta ennen kaikkea tavoite on oppia katsomaan maailmaa ja partiota uusista näkökulmista avoimin mielin. Kun uskaltaa katsella tuttuja teemoja uusin silmin oivaltaa ja näkee usein uusia mahdollisuuksia.

Aika ja ikä lähteä Ko-Gille on jokaiselle yksilöllinen. Olisiko nyt sinun aikasi lähteä mukaan matkalle?

149: Pitkä leiri Evolla

  • 1. Lähijakso: 1.-9.7. (9 vrk) Evo, Hämeenlinna
  • 2. Lähijakso: 3.-5.11. (3 vrk) Laitikkala, Pälkäne
  • Kurssinjohtajat: Katri ”Kengu” Hietanen ja Maaret ”Letti” Liljaniemi

Miltä kuulostaisi partioleiri metsässä vain aikuisten kesken?

Ja jos joku muu vielä järjestää ohjelman ja fasiliteetit? Saat itse keskittyä kehittämiseen, kehittymiseen ja koulutuksiin. Pitkällä leiriosalla pääsemme perehtymään aiheisiin kokonaisvaltaisesti sekä aiheita asteittain syventäen. Tarjolla leiri täynnä johtajakoulutusta ilman powerpointteja ja tietokoneita eli asioista valtaosa opiskellaan leirillä eikä etänä kotoa. Yhdeksän päivän leiri rakennetaan omin käsin, yövytään teltoissa, kannetaan vesi ja valmistetaan ruoka veturilla. Evon maastoihin tutustutaan haikilla. Luonto tarjoaa elämyksiä ja staabi takaa tiukkaa asiaa arvoista, johtamisesta ja partiosta sekä tarjoaa eväitä matkalle omaan kehittymiseen.

Tervetuloa matkalle itseesi ja johtajuuden ytimeen!

150: Yötön yö – Nattlös natt

  • 1. Lähijakso: 8.-14.6.2023 (7 vrk) Kåtan, Muonio
  • 2. Lähijakso: 2.-5.11. (4 vrk) Oriniemen partiomaja, Turku
  • Kaksikielinen (suomi-ruotsi) toteutus
  • Kurssinjohtaja: Annina Kainu

Sinustako tunturiuntuvikko? Lapin yötön yö kutsuu kokemaan, kulkemaan ja kouluttautumaan. Pääset syventymään partioon, johtamiseen ja omiin arvoihisi yhden kesäisen, valoisan viikon ajan yhdessä oman kurssivartiosi, muiden kouluttautujien ja kurssin staabin kanssa. 

Jälkimmäinen kurssiosa toteutuu marraskuisen Etelä-Suomen pimeydessä. Tule hakemaan uusista oivalluksista ja yhdessä oppimisesta valoa marraskuun synkkyyteen!

Tämä Ko-Gi toteutetaan kaksikielisenä, mikä tarkoittaa, että koulutuksissa ja keskusteluissa käytetään vaihtelevasti molempia kotimaisia. Voit kuitenkin kaikissa tilanteissa puhua omaa äidinkieltäsi, ja tuemme koulutuksen sisältöjen ymmärtämistä ja osallistumista molemmilla kielillä. Tämä kurssi ei ole vaellusmuotoinen, mutta ensimmäisellä kurssiosalla liikumme paljon tunturiluonnossa. 

*

Bli en dunboll i fjällen! Den nattlösa natten erbjuder en möjlighet att fördjupa sig i scouting, i ledarskap och i sina värderingar. På denna TG upplever, reflekterar och lär vi oss tillsammans under midnattssolen, i patruller och alla tillsammans.

Den andra kursdelen förverkligas i södra Finland i novembermörkret. Ha en bättre november med TG!

Under den här kursen kan du i alla situationer tala ditt modersmål, men vi önskar att du kan följa med undervisning och diskussion även på det andra inhemska språket. Vi strävar till att ordna en genuint tvåspråkig kurs med både svensk- och finskspråkiga deltagare och utbildare. Denna kurs är inte en vandring men under den första kursdelen kommer vi att röra oss i fjällen.


Ko-Gi-kouluttajan pesti

Ko-Gi-kouluttajana saat mahdollisuuden haastaa itseäsi, syventää partio-osaamistasi ja osallistua järjestömme korkeimman johtamiskoulutuksen toteuttamiseen ja kehittämiseen. Ko-Gi on huima oppimiskokemus paitsi osallistujalle myös kouluttajalle.

Haemme kouluttajiksi Ko-Gi-kurssin suorittaneita, jo kouluttajakokemusta partiosta tai partion ulkopuolelta hankkineita aikuisia. Sinulla on palava into tehdä laadukas kurssi yhdessä muun staabin kanssa kaikkien kurssien yhteisiä suuntaviivoja noudattaen. Osaat hyödyntää aiempaa kokemustasi ja haluat kehittää partiojohtajien jatkokoulutusta edelleen.

Tyypillinen staabin työtapa on parityöskentely ja työparien suunnitelmia käsitellään ja sparrataan koko staabin kesken. Olet valmis antamaan ja ottamaan vastaan palautetta suunnitelmista ja panostamaan hyvään ennakkotyöskentelyyn, jotta lähijaksojen aikana on mahdollista keskittyä kurssilaisten oppimisen ohjaamiseen. Luotsina ja kouluttajana haluat antaa kurssilaisille parhaan mahdollisen kokemuksen ja käyttää tähän aikaasi sekä erilaisia sähköisiä välineitä kurssiosia ennen ja niiden välissä. Teet yhteistyötä muiden staabien kouluttajien kanssa liittyen koulutussisältöihin.

Olet vahva osaaja ainakin joillain Ko-Gin osa-alueilla (moduulikuvaukset ja ydinainesanalyysit sekä muuta tietoa koulutuksesta löydät täältä https://www.partio.fi/kogi), mutta ymmärrät myös, että Ko–Gi-koulutus ei ole kouluttajien show vaan staabin tehtävänä on rakentaa puitteet, prosessi, virikkeitä ja ohjausta kurssilaisten oppimiselle. Käytät osaamistasi ja kokemustasi innostavien oivaltamisen mahdollisuuksien luomiseen. Käytät sujuvasti moderneja työkaluja yhdessä eri puolilta Suomea tulevien kouluttajien ja kurssilaisten kanssa (Microsoft Teams, Zoom, Moodle ym.). Lähijaksoilla kurssistaabi toimii myös esimerkkinä; staabin jäseniltä edellytetään hyvää yhteistyökykyä sekä lähijaksojen vaatimusten mukaisia luonnossa elämisen taitoja. Ko-Gi-koulutuksen ajankohtaiset kehittämishankkeet ja staabien välinen yhteistyö näkyvät myös kouluttajien työskentelyssä ja ajankäytössä.

Hakemillamme henkilöillä on mahdollisuus panostaa pestiinsä koko sen keston ajan, kurssin aikataulun mukaisesti noin vuoden ajan. Pystyt osallistumaan kurssin kaikkiin lähijaksoihin, staabikoulutukseen Laitikkalaan Pälkäneelle 10.-12.2.2022 sekä oman staabisi työskentelyyn täysipainoisesti.

Staabin yhteiset suunnitteluajankohdat sovitaan yhdessä työskentelyn käynnistyessä. Aikaa tarvitaan kurssiosien ja staabikoulutuksen lisäksi, staabin muihin kokoontumisiin (tyypillisesti 4-5 kertaa projektin aikana), ja lisäksi sähköiseen työskentelyyn eri välineillä staabin kesken ja kurssilaisten kanssa.

Kouluttajien valinnan tekee kurssinjohtaja yhdessä Ko–Gi-ryhmän puheenjohtajien kanssa ja staabin kokoonpanon vahvistaa SP:n hallitus. Staabiin pyritään valitsemaan osaava ja toisiaan täydentävä joukko kouluttajia, joilla on aikaa ja halua sitoutua tähän pestiin. Tasapainoinen kouluttajakokoonpano sisältää Ko-Gi-kokemusta, tuoreutta, kurssiosan toteutusmuodolle tärkeää luonto-osaamista ja innostusta. Kurssikohtaisia lisätietoja voit kysellä suoraan ko. kurssinjohtajalta.

Prosessin aikana kaikkiin kouluttajahalukkaisiin ollaan yhteydessä. Rekrytointiprosessi aloitetaan kurssien varajohtajan valinnasta. Varajohtajaksi haemme jo Ko-Gi-koulutuskokemusta omaavaa partiojohtajaa. Jos olet kiinnostunut tästä pestistä, kerro siitäkin hakemuksessasi ja ota mieluusti suoraan yhteyttä kurssinjohtajaan.

Lopullinen tieto kurssien toteutumisesta selviää vasta kurssien ilmoittautumisajan päätyttyä, kun tiedämme osallistujien määrän. Ko-Gi-kurssien vuosikellon mukaisesti pestaamme kouluttajia tuleville kurssitoteutuksille jatkossa kahdesti vuodessa.

Förhandskraven för att utbilda på TG är att du själv har fått dina TG-insignier, har redan utbildat på scoututbildningar eller utanför scouting, och att du vill fortsätta utvecklas som utbildare. I teamen finns plats för såväl förstagångs TG-utbildare som erfarna spillkråkor.

Som utbildare på en TG-kurs förväntas du bidra till den gemensamma helhetsplaneringen av utbildningen samt detaljplanera och hålla enskilda utbildningspass. Under utbildningen kommer du att fungera som lots för en av patrullerna. I arbetet använder vi oss mycket av parledarskap, och jobbar i olika mindre grupper. Du ska brinna för att skapa en kvalitativ kurs tillsammans med andra i teamet! En väsentlig del av planeringen kommer att ske digitalt, men vi räknar även med ett antal gemensamma fysiska träffar.

TG-team väljs av de kursansvariga tillsammans med TG-gruppens ordförande. Vi kontaktar och intervjuar alla som ansökt. Vi strävar efter kursteam med en mångfald av kompetenser, förmågor och tidigare erfarenhet. Självklart ska alla i teamen också ha tid och möjlighet att satsa på sitt TG-uppdrag under ungefär ett år, från december 2022 till slutet av året 2023. Notera även datumen för en gemensam stabutbildning i februari 2023 och de andra planeringstillfällen som specificerats skilt för varje kurs.

Berätta i din ansökan om:
• Din motivation att fungera som utbildare på kursen
• Din tidigare scouterfarenhet och utbildarerfarenhet i korthet
• Kursdelar som du är särskilt kunnig inom eller har ett stort intresse för
• Vad du kommer att bidra med i teamet, och vad du troligen behöver hjälp med av teamet
• I fall du har intresse för och möjlighet att vara vice kursansvarig. Uppdraget som vice kursansvarig förutsätter tidigare erfarenhet som TG-utbildare.

Det slutgiltiga beslutet om vilka kurser som kommer att förverkligas fattas efter att anmälningstiden gått ut och vi vet deltagarnas antal.


Kaikki vuoden 2023 kurssitoteutukset löydät täältä.