Ko-Gi-kouluttajaksi

Oletko Ko-Gi:n suorittanut partiojohtaja, jolla on sopivasti kokemusta kouluttamisesta? Kaipaatko ikimuistoista, haastavaa ja elämyksellistä projektia? Vai oletko kokenut konkari, joka haluaa päästä jälleen osaksi oppimisen riemua? Vuoden 2024 Ko-Gi-kursseille pestataan sekä ensikertalaisia että kokeneita kouluttajia.

Haku kouluttajaksi kursseille 151, 152 ja 153 on auki 25.8.-30.9.2023.

Kiinnostuitko? Klikkaa itsesi Kuksan pestilomakkeelle tästä: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/pestihakemus_edit.aspx?PREId=3323.


Vuoden 2024 toteutukset:

🌲Ko-Gi 151, Helavkl + lyhyt leiri

  • 8.-12.5. sekä 12.-17.8.
  • Kurssinjohtaja Merja ”Meku” Ranta-aho, varajohtajana Jussi ”Jupo” Lares

Ko-Gi-kurssi 151 on kahden lähijakson kurssi – helatorstain lähijakso leirikeskuksessa ja elokuun lähijakso leirioloissa Evolla. Kurssi  tehdään yhteisten suuntaviivojen mukaisesti osallistujien kokemus ja oppiminen johtotähtenä – tehdään mahdollisimman hyvä kurssi juuri tämän kurssin osallistujille. Haemmekin staabiin niin ensi- ja toiskertalaisia kuin kokeneempiakin kouluttajia, jotka ovat innokkaita ja pystyvät antamaan aikaansa tällaisen kokemuksen rakentamiseen. 

Kurssin suunnitteluaikatauluun kuuluvat ainakin tutustumiskokous 4.12. illalla teamsilla, päiväkokous 28.1. pääkaupunkiseudulla, yhteinen staabikoulutus, sekä suunnitteluviikonloppu 1.-3.3. Lisäksi sovimme yhdessä suunnitteluviikonlopun löhijaksojen väliin sekä purkukokouksen syksylle. Näiden lisäksi staabi työskentelee teamsilla yhdessä ja pareina, ja myös itsenäistä tekemistä on luvassa.

🌲Ko-Gi 152, Vaellus

  • 8.-9.6. sekä 27.7.-5.8.
  • Kurssinjohtaja Tero Arvonen

Me partiolaiset, jotka liikumme luonnossa kaikkina vuodenaikoina, satoi tai paistoi, haluamme tutustua uuteen, kävellä polkuja ja merkitsemättömiä reittejä. Hiljentyä luonnon äänien ja kauneuden äärellä. Haluamme nähdä ja kokea, mitä ihmeellisiä asioita löytyy taivaanrannan takaa.

Anna tilaisuus sisäiselle seikkailijallesi, ja lähde Ko-Gi 152:lle vaeltamaan Lapin maisemiin yhdessä minun, huikean staabin ja mahtavien muiden kouluttautujien kanssa.

Lähde rohkeasti etsimään ja kokemaan löytöretkellämme luontoon, itseemme ja johtajuuteen. Jos kiinnostuit, seuraa kompassin ruusun osoittamaa suuntaa ja lähde kanssamme pohjoiseen.

🌲Ko-Gi 153, Liekki-Ko-Gi

  • 27.6.-5.7. sekä 25.-27.10. (raksa ma 24.6.-ke 26.6.)
  • Kurssinjohtaja Satu Mälkiä, varajohtana Anne ”Herkku” Toukonen

Poltteleeko Palokärkiys? Haluatko kehittää ja kehittyä, hoksauttaa ja heittäytyä? Liekki-Ko-Gi 153, pitkä leiri Evolla johtaja Satu Mälkiän ja varajohtaja Anne ”Herkku” Toukosen kera tarjoaa Palokärkeilyyn oivan mahdollisuuden.

Pitkä leiri tarjoaa kurssilaisille aikaa syventyä itseensä ja johtajuuteen. Tavoitteenamme on johtaa Ko-Gi, jossa niin kurssilaiset kuin me staabin jäsenetkin saamme yhdessä tehden jalostua johtajina, löytää ja tarjota liekkihetkiä, oppia uutta, innostua ja onnistua, hyödyntää osaamistamme, oppia toisiltamme, haastaa itseämme, erehtyä ja epäonnistua luonnossa. Staabin kanssa haluamme rakentaa sellaista staabin yhteishenkeä, lämmintä ilmapiiriä ja yhdessä tekemisen fiilista ilon, innon, sitoutumisen ja avoimuuden kautta, joka heijastuu kurssilaisiin ja koko kurssiin. Vartiojärjestelmän hyödyntäminen, yhteisöllisyys ja kaikille turvallinen ilmapiiri (psykologinen turvallisuus) ovat arvoja, joita haluamme edesauttaa. Yhdistetään yhdessä partion arvopohja, perinteet ja partiomenetelmä tämän hetken maailmaan ja aikakauteen, jossa elämme.

Staabi kokoontuu keväällä staabikoulutuksen lisäksi muutamana viikonloppuna ja iltana (sovitaan nämä sitten yhdessä). Jos ilon kautta ja hyvällä sykkeellä-tekeminen tuntuu omalta, hae Liekki-Ko-Gi 153 staabiimme.


Hakuaika

Kouluttajahaku kursseille 151, 152 ja 153 on auki 25.8.-30.9.

Alta löydät lisätietoa Ko-Gi-kouluttajan pestistä ja valintaprosessista. Jos kaipaat lisätietoja, voit ottaa yhteyttä Ko-Gi-ryhmän puheenjohtajaan Kengu Hietaseen (kengu.hietanen@partio.fi) tai Mari Voutilaiseen (mari.voutilainen@partio.fi) .


Ko-Gi-kouluttajan pesti

Ko-Gi-kouluttajana saat mahdollisuuden haastaa itseäsi, syventää partio-osaamistasi ja osallistua järjestömme korkeimman johtamiskoulutuksen toteuttamiseen ja kehittämiseen. Ko-Gi on huima oppimiskokemus paitsi osallistujalle myös kouluttajalle.

Haemme kouluttajiksi Ko-Gi-kurssin suorittaneita, jo kouluttajakokemusta partiosta tai partion ulkopuolelta hankkineita aikuisia. Sinulla on palava into tehdä laadukas kurssi yhdessä muun staabin kanssa kaikkien kurssien yhteisiä suuntaviivoja noudattaen. Osaat hyödyntää aiempaa kokemustasi ja haluat kehittää partiojohtajien jatkokoulutusta edelleen.

Tyypillinen staabin työtapa on parityöskentely ja työparien suunnitelmia käsitellään ja sparrataan koko staabin kesken. Olet valmis antamaan ja ottamaan vastaan palautetta suunnitelmista ja panostamaan hyvään ennakkotyöskentelyyn, jotta lähijaksojen aikana on mahdollista keskittyä kurssilaisten oppimisen ohjaamiseen. Luotsina ja kouluttajana haluat antaa kurssilaisille parhaan mahdollisen kokemuksen ja käyttää tähän aikaasi sekä erilaisia sähköisiä välineitä kurssiosia ennen ja niiden välissä. Teet yhteistyötä muiden staabien kouluttajien kanssa liittyen koulutussisältöihin.

Olet vahva osaaja ainakin joillain Ko-Gin osa-alueilla (moduulikuvaukset ja ydinainesanalyysit sekä muuta tietoa koulutuksesta löydät täältä https://www.partio.fi/kogi), mutta ymmärrät myös, että Ko–Gi-koulutus ei ole kouluttajien show vaan staabin tehtävänä on rakentaa puitteet, prosessi, virikkeitä ja ohjausta kurssilaisten oppimiselle. Käytät osaamistasi ja kokemustasi innostavien oivaltamisen mahdollisuuksien luomiseen. Käytät sujuvasti moderneja työkaluja yhdessä eri puolilta Suomea tulevien kouluttajien ja kurssilaisten kanssa (Microsoft Teams, Moodle ym.). Lähijaksoilla kurssistaabi toimii myös esimerkkinä; staabin jäseniltä edellytetään hyvää yhteistyökykyä sekä lähijaksojen vaatimusten mukaisia luonnossa elämisen taitoja. Ko-Gi-koulutuksen ajankohtaiset kehittämishankkeet ja staabien välinen yhteistyö näkyvät myös kouluttajien työskentelyssä ja ajankäytössä.

Hakemillamme henkilöillä on mahdollisuus panostaa pestiinsä koko sen keston ajan, kurssin aikataulun mukaisesti noin vuoden ajan. Pystyt osallistumaan kurssin kaikkiin lähijaksoihin, staabikoulutukseen 9.-11.2.2024 sekä oman staabisi työskentelyyn täysipainoisesti.

Staabin yhteiset suunnitteluajankohdat sovitaan yhdessä työskentelyn käynnistyessä. Aikaa tarvitaan kurssiosien ja staabikoulutuksen lisäksi, staabin muihin kokoontumisiin (tyypillisesti 4-5 kertaa projektin aikana), ja lisäksi sähköiseen työskentelyyn eri välineillä staabin kesken ja kurssilaisten kanssa.

Valintaprosessi

Kouluttajien valinnan tekee kurssinjohtaja yhdessä Ko–Gi-ryhmän puheenjohtajien kanssa ja staabin kokoonpanon vahvistaa SP:n hallitus. Staabiin pyritään valitsemaan osaava ja toisiaan täydentävä joukko kouluttajia, joilla on aikaa ja halua sitoutua tähän pestiin. Tasapainoinen kouluttajakokoonpano sisältää Ko-Gi-kokemusta, tuoreutta, kurssiosan toteutusmuodolle tärkeää luonto-osaamista ja innostusta. Kurssikohtaisia lisätietoja voit kysellä suoraan ko. kurssinjohtajalta (etunimi.sukunimi@partio.fi).

Prosessin aikana kaikkiin kouluttajahalukkaisiin ollaan yhteydessä. Rekrytointiprosessi aloitetaan kurssien varajohtajan valinnasta. Varajohtajaksi haemme jo Ko-Gi-koulutuskokemusta omaavaa partiojohtajaa. Jos olet kiinnostunut tästä pestistä, kerro siitäkin hakemuksessasi ja ota mieluusti suoraan yhteyttä kurssinjohtajaan. Hakemuksessa toivomme myös, että kerrot kouluttajakokemuksestasi partiossa ja partion ulkopuolella. Mielellämme lukisimme myös pohdintaasi siitä, millainen ryhmän jäsen olisit Palokärki-vartiossa.

Lopullinen tieto kurssien toteutumisesta selviää vasta kurssien ilmoittautumisajan päätyttyä, kun tiedämme osallistujien määrän.


Kaikki vuoden 2024 kurssitoteutukset löydät myös täältä.

Kurssilaishaku on auki vuodenvaihteesta tammikuun 2024 loppuun.