Ko-Gi kouluttajaksi vuoden 2020 kursseille

Oletko Ko-Gin suorittanut partiojohtaja, jolla on sopivasti kokemusta kouluttamisesta? Kaipaatko ikimuistoista, riittävän haastavaa ja elämyksellistä projektia? Ko-Gi-kursseille vuodelle 2020 pestataan sekä ensikertalaisia että kokeneita kouluttajia.

Ko-Gi-kouluttajana saat mahdollisuuden haastaa itseäsi, syventää partio-osaamistasi ja osallistua järjestömme korkeimman johtamiskoulutuksen toteuttamiseen ja kehittämiseen. Ko-Gi on huima oppimiskokemus paitsi osallistujalle myös kouluttajalle.

Haemme kouluttajiksi Ko-Gi-kurssin suorittaneita, jo kouluttajakokemusta partiosta tai partion ulkopuolelta hankkineita aikuisia. Sinulla on palava into tehdä laadukas kurssi yhdessä muun staabin kanssa kaikkien kurssien yhteisiä suuntaviivoja noudattaen. Osaat hyödyntää aiempaa kokemustasi ja haluat kehittää kurssia edelleen.

Tyypillinen staabin työtapa on parityöskentely ja työparien suunnitelmia käsitellään ja sparrataan koko staabin kesken. Olet valmis antamaan ja ottamaan vastaan palautetta suunnitelmista ja panostamaan hyvään ennakkotyöskentelyyn, jotta lähijaksojen aikana on mahdollista keskittyä kurssilaisten oppimisen ohjaamiseen. Luotsina ja kouluttajana haluat antaa kurssilaisille parhaan mahdollisen kokemuksen ja käyttää tähän aikaasi sekä erilaisia sähköisiä välineitä kurssiosia ennen ja niiden välissä.

Olet vahva osaaja ainakin joillain Ko-Gin osa-alueilla (moduulikuvaukset ja ydinainesanalyysit löydät täältä https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/koulutus/jatkotaso/partiojohtajajatkokoulutus-ko-gi/ , mutta ymmärrät myös, että Ko-Gi-koulutus ei ole kouluttajien show vaan staabin tehtävänä on rakentaa puitteet, prosessi, virikkeitä ja ohjausta kurssilaisten oppimiselle. Käytät osaamistasi ja kokemustasi innostavien oivaltamisen mahdollisuuksien luomiseen. Kykenet myös sujuvasti modernien työkalujen käyttöön eri puolilta Suomea tulevien staabilaisten kanssa (Skype, MicrosoftTeams / Sharepoint, Facebook jne.). Lähijaksoilla kurssistaabi toimii myös esimerkkinä itsensä johtamisessa ja ryhmätoiminnassa, joten staabin jäseniltä edellytetään hyvää yhteistyökykyä sekä luonto-osan vaatimusten mukaisia luonnossa elämisen taitoja. Ko-Gi-ryhmän tämän hetken kehittämishankkeista erilaisten sähköisten oppimisympäristöjen kehittäminen näkyy myös kouluttajien työskentelyssä ja ajankäytössä.

Hakemillamme henkilöillä on mahdollisuus panostaa pestiinsä koko sen keston ajan, kurssin aikataulun mukaisesti loppuvuodesta 2019 syksyyn 2020 tai alkuvuoteen 2021. Pystyt osallistumaan kurssin kaikkiin lähijaksoihin, staabien yhteiseen koulutukseen 31.1.-2.2.2020 sekä oman staabisi työskentelyyn täysipainoisesti. Aikaa tarvitaan kurssiosien lisäksi yhteiseen koulutusviikonloppuun ja staabin sopimuksen mukaan muita kokoontumisia tyypilisesti 4-5 kertaa ja lisäksi aikaa sähköiseen työskentelyyn eri välineillä staabin kesken ja kurssilaisten kanssa.

Jos kiinnostuit, täytä hakemuslomake viimeistään sunnuntaina 13.10.2019. Täytä kaikki kohdat huolellisesti.

Kouluttajien valinnan tekevät kurssinjohtajat yhdessä Ko-Gi-ryhmän kanssa ja staabien kokoonpanon vahvistaa SP:n hallitus marraskuun alussa 2019. Staabeihin pyritään valitsemaan kouluttajia mahdollisimman monesta piiristä, eri-ikäisiä, vähintään yksi pestissä toimiva koulutusohjaaja, henkilöitä, joilla ei ole muita isoja partiopestejä samanaikaisesti ja joilla on aikaa ja halua sitoutua tähän pestiin. Tasapainoinen kouluttajakokoonpano sisältää Ko-Gi-kokemusta, tuoreutta, kurssiosan toteutukselle keskeistä luonto-osaamista ja innostusta. Kurssikohtaisia lisätietoja voit kysellä suoraan kurssinjohtajilta. Prosessin aikana kaikkiin kouluttajahalukkaisiin ollaan yhteydessä. Kurssien varajohtajien rekrytoinnista aloitamme prosessin. Varajohtajiksi haemme vähintään kahdella kurssilla kouluttaneita kokeneita partiojohtajia. Jos olet tästä pestistä kiinnostunut, kerro siitäkin hakemuksessasi ja ota mieluusti suoraan yhteyttä kurssinjohtajiin.

Lopullinen tieto kurssien toteutumisesta tulee kuitenkin vasta kurssien ilmoittautumisajan päätyttyä 3.2.2019, kun tiedämme osallistujien määrän. Kaikki kurssit pyritään toteuttamaan.


Aiemmin kouluttajana toimineen mietteitä kouluttamisesta Ko-Gilla:

”Lähdin Ko-Gi:lle toista kertaa kouluttajaksi, koska kaipasin lippukuntatoimijana uusia näkökulmia ja haastetta itselleni. Kurssistaabissa oli hienoa huomata, kuinka erilaiset osaajat muodostavat yhdessä toimivan kokonaisuuden. Itse olen perinteinen työmyyrä lippukunta-arjessa, ja se on hyvä rooli se. Eniten nautin kurssilla siitä, että sain taas valtavan määrän uusia ihmisiä ympärilleni. Ko-Gi tarjoaa hienon tilaisuuden kehittyä itse ja auttaa myös muita kehittymään.”

Hanna “Kätsä” Alin, Ko-Gi 132, Partio-Puhurit ry


Vuonna 2020 tarjolla olevat Ko-Gi kurssit:

Ko-Gi 136 (pääsiäinen)

Pääsiäisosa 8.-13.4.2020
Jälkiosa 6.-9.8.2020
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Leena Lehikoinen

“Pääsiäiskurssi on jo kolmas lajissaan ja sikäli osa omanlaistaan Ko-Gi -perinnettä. Pääsiäisjakso toteutetaan leirikeskusolosuhteissa, jälkiosa maastossa. Puitteet haastavat Ko-Gi –koulutuksen ytimien tarkasteluun ja muovaamiseen hieman toisenlaiseen muotoon. Pääsiäinenhän on ajankohtana erittäin oiva, jo sinällään lupaus keväästä ja jonkun uuden alusta.”

Ko-Gi 137 (pitkä leiri)

Johdanto 3.-5.4.2020
Leiriosa 25.6.-3.7.2020 Evo
Kurssin hinta on 390 €
Johtaja: Anna Munsterhjelm

“Mitä olisi B-P:n tarkoittama metsien koulu 2020-luvulle tuotuna? Tule suunnittelemaan ja toteuttamaan kaikkien aikojen johtajakoulutus metsässä osana rentoa ja skarppia staabia! Toivon, että sinulta löytyy keskimääräistä enemmän johtamiskokemusta, josta ammentaa kurssin tekemiseen ja kurssilaisille, halua pitää rima korkealla ja kykyä sukeltaa antaumuksella niin partion kuin omien arvojesi tutkiskeluun. Tavoitteena on suunnitella koulutus parin viikonlopun aikana ja välttää iltakokouksia tai yksin koneella puurtamista. Projektin päättyessä voit toivottavasti sanoa oppineesi uutta itsestäsi ja partiosta, innostaneesi joukon partiojohtajia kehittämään itseään ja partiota, pitäneesi hauskaa ja saaneesi uusia kavereita. Tervetuloa messiin!”

Ko-Gi 138 (lyhyt leiri)

Johdanto 2.-5.4.2020
Leiriosa 6.-12.7.2020 Evo
Kurssin hinta on 390 €
Johtaja: Jarmo Heinonen

“KoGi 138 on lyhyempi kuin muut, mutta sitäkin intensiivisempi ja tehokkaampi. Osa materiaalista tehdään digitaalisesti, eli siinä missä kouluttajat (ja myös kurssilaiset) pääsevät metsässä vähemmillä päivillä, korvautuvat ennakkotehtävillä ja verkossa. Saman verran opitaan kuin kaikissa muissakin. Kurssi 138 etsiikin sinua, superkouluttaja, joka et pelkää haasteita ja elät nykyhetkessä sekä moderneissa koulutustavoissa – vanhaa unohtamatta.

Tervetuloa Superkouluttaja kurssille 138!”

Ko-Gi 139 (vaellus)

Johdanto 26.-29.3.2020
Vaellusosa 14.-22.8.2020
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Rasmus Nurminen

“Vaellusmuotoisella Ko-Gi:lla johdanto pidetään leirikeskusolosuhteissa ja luonto-osa toteutetaan erämaavaelluksena Lapissa. Tarkemman kohteen ja reitin päätämme yhdessä staabin kesken. Kulkeminen tapahtuu turvallisuus ja koulutussisältö edellä, joten päivämatkat pidetään kohtuullisina. Yhdeksän päivän vaellus on kuitenkin pitkä ja kaikki varusteet kuljetetaan mukana koko matkan ajan. Staabin jäsenenä sinulla tulee olla riittävä peruskunto, jotta pystyt sujuvasti kulkemaan koko vaelluksen ajan omien ja sinulla olevien yhteisten varusteiden kanssa, sekä tarvittaessa auttamaan muita vaeltajia ongelmien kohdatessa. Elokuun loppupuolella Lapissa on mahdollista kohdata kaikenlaisia sääolosuhteita, joten aikaisempaa vaelluskokemusta tarvitset sen verran, että pystyt pysymään toimintakykyisenä, hyväntuulisena ja kannustavana olosuhteista riippumatta.

Vaelluspäivät kuljetaan pääosin vartioittain niin, että jokaisella ryhmällä on mukanaan ainakin yksi staabin jäsen, joka vastaa vaelluksen aikaisesta koulutuksesta ja ryhmän turvallisesta liikkumisesta. Yöpymispaikat ovat koko kurssin kesken yhteisiä. Lähde mukavassa seurassa löytöretkelle arktiseen luontoon, itseesi ja johtajuuteen.”

Ko-Gi 140 (kaamos)

Johdanto 21.-24.5.2020
Kaamososa 27.12.2020-1.1.2021 Saariselkä
Kurssin hinta on 440 €
Johtaja: Laura Grönlund

“Kaamoskurssille kuuluu johdanto-osa liki kesäisessä luonnossa leirielämää viettäen. Kaamoksen keskellä Lapissa olemme kaikki yön ulkona ja muuten paneudumme kelohonkapirttien lämmössä Ko-Gi:n sisältöihin. Tällä kurssilla jokainen osallistuja on meille tärkeä ja kaikki kouluttajat olette kurssinjohtajalle tärkeitä. Pilke silmässä pyöristämme ja teemme unohtumattoman kurssielämyksen osallistujille.”