Tukea lippukunnan johtajan arkeen

Joskus tulee sellainenkin hetki, että pitäisi saada kysyä joltain tai tukea omaan pestiin. Apua saa valmentajilta, järjestökoordinaattoreilta ja mentorilta.

Valmentajat

Valmentaja valmentaa lippukuntaasi kehittymään. Valmennus voi olla lippukuntasi oma kehitysprojekti tai yhteinen naapurilippukuntien kanssa. Valmentaja valmentaa lippukuntaa kehitysprojektin ajan ja on tärkeä vierellä kulkija koko projektin ajan. Valmennusta saa myös osallistumalla valmennusohjelmiin. Valmennuksella on tarkoitus tukea lippukunnanjohtajaa, pestijohtajaa ja ohjelmajohtajaa pestissään ja johtajuudessaan.

Johtokolmikoiden tapaamiset

Lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle sekä ohjelmajohtajalle järjestetään vertaistukea johtokolmikkotapaamisilla. Johtokolmikkotapaamisissa saa tukea pestin pulmatilanteisiin ja kuulee oman pestin ajankohtaiset jutut. Tapaamiset järjestetään Teamsissa kaksi kertaa vuodessa viikoilla 12. ja 45. Jokaiselle johtokolmikossa toimivalle on omaa sisältöä illan aikana.

Partiotoimisto auttaa

Partiotoimistolla on töissä järjestökoordinaattori, jonka työhön kuuluu lippukuntanne toiminnan tukeminen ja pulmatilanteissa auttaminen. Järjestökoordinaattorilta saatte myös kutsun aluetapaamisiin. Partiotoimistojen yhteystiedot:

Keskustelua ja kuulumisia partioasioista

Omaan pestiisi liittyviin keskusteluihin pääset mukaan Facebookin Parempi lippukunta yhteisössä ja Lippukuntien vapaaehtoiset Teams-kanavalla.

Mentori

Tarvitset ehkä mentorin. Kun tekisi mieli tuumailla ääneen tai kehittää jotain ihan tiettyä osa-aluetta pestissään, partiossa, lippukunnassa tai elämässä, voi olla tarpeen hankkia itselleen mentori. Tiedät itse, minkälaisen mentorin juuri sinä tarvitset. Jos tarvitset apua jossain tietysä osa-alueessa, kysy sellaista tyyppiä, joka osaa juuri sen. Jos haluat pohdiskella omaa johtajuuttasi yleisesti, mieti, kenellä voisi olla sinulle annettavaa, ja pyydä rohkeasti. Jos ei tärppää, voit kysyä, onko piirilläsi mentoripankkia. Lisätietoa mentoroinnista täällä.

Kuvaaja: Aapo Rainio/Suomen Partiolaiset