Tukea lippukunnan johtajan arkeen

Joskus tulee sellainenkin hetki, että pitäisi saada kysyä joltain tai tukea omaan pestiin. Apua saa valmentajilta, piiritoimistolta ja mentorilta.

Valmentajat

Tiedä, ketkä ovat alueesi valmentajat. He ovat piiripestissä toimivia lippukunta-, pestaus- ja ohjelmavalmentajia, joita pitäisi olla nimettynä jokaiselle alueelle. Heidän tehtävänsä on tukea lippukunnanjohtajaa, pestijohtajaa ja ohjelmajohtajaa pestissään ja johtajuudessaan

Piiritoimisto auttaa

Piiritoimistolla on töissä ihminen, joka on olemassa sitä varten, että saat apua tiukassa paikassa. Piiritoimistojen yhteystiedot:

Mentori

Tarvitset ehkä mentorin. Kun tekisi mieli tuumailla ääneen tai kehittää jotain ihan tiettyä osa-aluetta pestissään, partiossa, lippukunnassa tai elämässä, voi olla tarpeen hankkia itselleen mentori. Tiedät itse, minkälaisen mentorin juuri sinä tarvitset. Jos tarvitset apua jossain tietysä osa-alueessa, kysy sellaista tyyppiä, joka osaa juuri sen. Jos haluat pohdiskella omaa johtajuuttasi yleisesti, mieti, kenellä voisi olla sinulle annettavaa, ja pyydä rohkeasti. Jos ei tärppää, voit kysyä, onko piirilläsi mentoripankkia. Lisätietoa mentoroinnista täällä.

 

Kuvaaja: Aapo Rainio/Suomen Partiolaiset