Yleinen

Partio Discordissa

Korona siirsi nuorisotyön keväällä 2020 rytinällä verkkoon. Pelaajayhteisölle tutusta Discordista tuli pian kohtausalusta monelle toimijalle. Myös Suomen Partiolaiset etsivät keväällä eri mahdollisuuksia kohdata jäseniään verkossa. Huomio kiinnittyi nuorten partiolaisen ylläpitämään Discord -palvelimeen.

Partiolla on tosiaan  oma nuorten ylläpitämä Discord-palvelin ”Partiolaiset -Scouts”. Palvelimella muun muassa keskustelemaan, pelataan, jaetaan kokousvinkkejä ja luodaan uusia kaverisuhteita. Paikalla on partiolaisia eri puolilta Suomea ja mukaan voi tulla, vaikka ei olisikaan partiossa. Partiolaiset tunnistaa nimimerkin edestä löytyvästä lippukunnan lyhenteestä, muilla on EVP-tunnus. Jokaisen käyttäjän on itse huolehdittava lyhenteen liittämisestä nimimerkkiinsä.

Discord pähkinänkuoressa:

  • Discord on sovellus, jossa voi keskustella puhumalla ja kirjoittamalla. Discord on suosittu erityisesti peliyhteisöjen keskuudessa, mutta sovellusta voi käyttää myös muuhunkin yhteydenpitoon ja se on varsin suosittu työkalu nuorisotyössä. Discord on kommunikaatioapplikaatio, joka toimii kaikilla alustoilla.
  • Discordissa voi viestiä kahden käyttäjän kesken, mutta alkuperäisenä ajatuksena on toimia erilaisilla palvelimilla. Joitakin palvelimia voi etsiä sovelluksen avulla, joihinkin tarvitsee puolestaan erillisen kutsulinkin
  • käyttäjillä ei ole profiileja, joita voisi käydä katsomassa mihin ollaan muissa sovelluksissa totuttu.
  • Palvelimen sisällä on teksti- ja äänikanavia. Kanavilla on oma käyttötarkoituksensa.
  • Kuka tahansa voi luoda oman palvelimen ja palvelimelle voidaan kutsua helposti kutsulinkillä.
  • Lippukunta tai ryhmä voi luoda oman palvelimen ja käyttää sitä yhteydenpitoon tai vaikka etäkokousten alustana.
  • Anonymiteetti on korkea. Toisesta käyttäjästä näkee tämän halutessa vain nimimerkin. Tämän vuoksi Discordissa voi keskustella herkistäkin aiheista turvallisesti.

Lähde: Verke

Verkeltä löytyy paljon tietoa sekä opetusvideoita Discordista ja sen käytöstä. Jos Discord ei ole vielä tuttu mutta olet kiinnostunut sen käytöstä ja mahdollisesti oman palvelimen luomisesta kannattaa ehdottomasti hyödyntää Verken materiaaleja!

Lisää tietoa Discordista löydät myös täältä.

Muista liittyä Partion palvelimelle täältä: https://discord.gg/EHyrFT8

Jos et tiedä miten lähteä tutustumaan Discordiin mutta tiedät, että oman ryhmäsi jäsenet ovat jo siellä pyytä ihmeessä heiltä apua! Myös johtaja voi pyytää apua nuorilta!