Partiolaiset mukana Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnassa

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on yli 50 järjestön ja yhteistyötahon muodostama vapaaehtoisten auttajien verkosto. Suomen Partiolaiset on Vapepan jäsenjärjestö.

Vapepan hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa. 

Suomen Punainen Risti toimii Vapepan yhteysjärjestönä ja koordinoi Vapepan toimintaa yleisen pelastuspalvelutoiminnan osalta. Suomen Meripelastusseura koordinoi vapaaehtoista meripelastustoimintaa ja Suomen Lentopelastusseura vapaaehtoista lentopelastustoimintaa.   

Suomen Partiolaiset on Vapepan jäsenjärjestö

Vapepa-ryhmiä on lippukunnissa eri puolella Suomea. Suurin osa hälytysryhmistä keskittyy etsintään. Partiolaisten omia hälytysryhmiä on tällä hetkellä noin 20 kappaletta ja hälytysryhmistä osallistutaan yli sataan hälytysoperaatioon vuosittain. Aloita Vapepa-polkusi ilmoittautumalla Vapepan peruskoulutukseen. Peruskoulutuksen jälkeen voit liittyä hälytysryhmään. Voit myös liittyä muuhun kuin partiolaisten hälytysryhmään tai perustaa paikallisesti uuden hälytysryhmän.

Haluatko mukaan toimintaan?


Yläkuva: Eeva Helle