Tietoa partiosta muilla kielillä

Partiota harrastetaan Suomessa useimmiten kotimaisilla kielillä, eli suomeksi tai ruotsiksi. Partio on kuitenkin kaikille avoin harrastus kaikille kielitaustasta riippumatta, joten joskus voi olla tarve tarjota vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin myös muilla kielillä.

Suomen Partiolaisten englanninkieliset sivut löytyvät osoitteesta scouts.fi. Kyseiselle sivulle on koottu usein kysyttyjen kysymysten (UKK) ja vastausten osio käännettynä myös yleisimmille Suomessa puhutuille vieraille kielille. Frequently Asked Questions, eli FAQ-sivulta löytyy tietoa, joka on suunnattu etenkin ulkomaankielisille lasten vanhemmille. Monissa maahanmuuttajataustaisissa perheissä lapset saattavat puhua sujuvaa suomen kieltä, mutta vanhemmille voi olla luontevampaa tutustua perustietoihin partiosta omalla äidinkielellään.

Usein kysytyt kysymykset partiosta Suomessa on käännetty seuraaville kielille:

Muilla kielillä olevat UKK-listat vastaavat sisällöltään englanninkielistä sivua.

Mikäli huomaatte korjattavaa vieraskielisissä materiaaleissa tai saatte palautetta kielten natiivipuhujilta, voitte aina matalalla kynnyksellä välittää korjausedotukset osoitteeseen viestinta(a)partio.fi.

Kuva: Eeva Helle