Partiolaisen identiteetti, kokemukset ja taidot ovat olleet tärkeässä roolissa jokaisessa Anna Evilän työpaikassa, työpaikan saamisessa sekä rohkeudessa suunnitella yritystoimintaa ja startata kehitysprojekteja. Tällä hetkellä Annan tavoitteena on auttaa ihmisiä elämään kestävää ja onnellista elämää.

Anna Evilä, 39, Eräkamuista on vuosien varrella perustanut lippukunnan, toiminut eri ryhmien ohjaajana, lippukunnanjohtajana, piirileirin leiritoimikunnassa, jamboreella ISTinä (vapaaehtoisena) ja erilaisten projektien johtajana. Anna on aiemmin ollut myös partiossa töissä 7 vuotta.

– Tällä hetkellä olen partiopesteistä taukotuvalla ja keskitän kaiken tarmoni siihen, miten voisin edesauttaa ihmisiä elämään kestävää ja onnellista elämää.

Anna toimii Kestävän elämän yhteisö Jalotus ry:ssä, suunnittelee yritystoimintaa ja aloittaa kehityspäällikkönä vaatelainaamo Vaatepuussa.

Monipuolinen vapaaehtoistyö eri pesteissä on tuonut Annalle laajasti erilaisia oppeja ja vienyt elämässä eteenpäin:

– Ihan tärkein oppi on se, että jokainen meistä pystyy vaikuttamaan epäkohtiin, jos vaan visioi paremman maailman ja ryhtyy hommiin. Partiosta olen saanut valtavasti rohkeutta ja erilaiset, vaativatkin vapaaehtoispestit, ovat kasvattaneet vastuunkantamiseen. Olen myös oppinut, että jokaisella meistä on oma tärkeä arvonsa osana tiimejä. Kaikenlaista osaamista tarvitaan ja tiimiin johtamaan sellainen johtaja, joka antaa jokaisen potentiaalin kukkia. Olen myös oppinut viestintää ja projektinhallintaa sekä budjetointia.

Anna kertoo, että partiossa hankitut kokemukset ja taidot ovat olleet keskeisessä roolissa töissä ja työnhaussa, sekä myös osa monipuolista opintotaustaa.

– Ilman partiossa opittuja taitoja en olisi minä. Partiolaisen identiteetti, kokemukset ja taidot ovat olleet tärkeässä roolissa jokaisessa työpaikassani ja jokaisen työpaikkani saamisessa sekä rohkeudessa suunnitella yritystoimintaa ja startata kehitysprojekteja. Kolme tutkintoani ovat yhtä moninaiset kuin partiokokemukseni.

Partiossa kannattaa olla mukana vapaaehtoisena, koska:

– Jos et vielä tiennyt, partiolaisia on tekemässä ja työskentelemässä lähestulkoon kaikkialla siellä, missä tapahtuu asioita, joista koko Suomi saa olla ylpeä. Monet brändimenestykset sekä työelämän ja päätöksenteon laajat kehitystoimet ovat partiossakin toimineiden henkilöiden aikaansaannoksia. Uskallan väittää, että siipensä ja rohkeutensa he ovat kasvattaneet juuri partiossa vapaaehtoistöitä tehden., kuvailee Anna partion merkitystä.

Anna partiokavereidensa kanssa.
Anna johtajatulilla partiokavereidensa kanssa. ”Johtajatulet on Suomen kovin johtajuusfestari ja osallistuminen on aina ehdoton must.” Anna on kuvassa vasemmalla.

 

Kansalaisareena järjestää Vapaaehtoisten viikon 29.11.-5.12. Vapaaehtoisten viikon aikana haastattelemme partiossa toimivia vapaaehtoisia. Partiossa tehdään vapaaehtoistyötä monenlaisissa tehtävissä paikallisissa lippukunnissa, partiopiireissä sekä valtakunnallisesti. Näiden tehtävien kautta pääsee myös hankkimaan osaamista, jota voi hyödyntää myös partion ulkopuolella. Partion nuorisoalan osaamiskeskus on kehittänyt työkaluja ja malleja harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa hankitun osaamisen näkyväksi tekemiseen, voit tutustua osaamiskeskukseen tästä.