Iiro Reijonen toimii lippukunnassaan ryhmänohjaajana kahdelle ryhmälle. Iiron mielestä partiossa kannattaa tehdä vapaaehtoistyötä, koska siinä kehittää omia taitoja, tapaa uusia ihmisiä ja on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti moneen nuoreen ja ehkä vähän vanhempiinkin.

Iiro partiohuivi kaulassaIiro Reijonen, 16, Elimäen Metsäsusista on ollut partiossa mukana jo sudenpentuikäisestä asti. Pienen lippukunnan toiminnassa vastuutehtäviin on päässyt mukaan jo nuorena.

Iiro toimii tällä hetkellä omassa lippukunnassaan ryhmänohjaajana kahdelle ryhmälle, seikkailijoille ja tarpojille.

– Seikkailijoiden ja tarpojien kanssa teemme viikoittain erilaisia partiojuttuja, käydään ikäluokan ohjelmaa ja koitetaan opettaa uusia partio aitoja.

Oman ryhmän vetäminen tuo samalla myös paljon osaamista ja siinä pääsee kehittämään uusia taitoja.

– Olen saanut partion kautta muun muassa johtamistaitoja. Olen myös kehittänyt taitojani suunnitelmallisuudessa. Tietysti vuosien varrella on tullut opittua esimerkiksi monenlaisia erätaitoja ja ensiaputaitoja.

Iiro kertoo hyödyntäneensä partiossa hankittua osaamista koulussa sekä  myös töissä hankalan paikan tullen. Partiossa opitut taidot esimerkiksi ryhmien johtamisesta ovat helpottaneet ryhmätöiden johtamista.

–  Töissä hankalan paikan tullessa on ollut apua partiossa opituista kädentaidoista ja ongelmanratkaisutaidoista.

– Vapaaehtoistyötä partiossa kannattaa mielestäni tehdä sen takia, että siinä usein kehittää omia taitoja, tapaa uusia ihmisiä ja on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti moneen nuoreen ja ehkä vähän vanhempiinkin., kertoo Iiro.

Partiolaisia laittamassa retkikeittimellä ruokaa
Iiro muiden Metsäsusien kanssa Kymenlaakson partiopiirin TaSaVahva-tapahtumassa.

 

Kansalaisareena järjestää Vapaaehtoisten viikon 29.11.-5.12. Vapaaehtoisten viikon aikana haastattelemme partiossa toimivia vapaaehtoisia. Partiossa tehdään vapaaehtoistyötä monenlaisissa tehtävissä paikallisissa lippukunnissa, partiopiireissä sekä valtakunnallisesti. Näiden tehtävien kautta pääsee myös hankkimaan osaamista, jota voi hyödyntää myös partion ulkopuolella. Partion nuorisoalan osaamiskeskus on kehittänyt työkaluja ja malleja harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa hankitun osaamisen näkyväksi tekemiseen, voit tutustua osaamiskeskukseen tästä.