Partiokodit ja -keskukset

Partiokodit

Partioliikkeellä on monta partiokotia ympäri maailmaa. Niissä on sekä edullisia hotellihuoneita että useimmissa myös leirialue, jossa voi telttailla. Partiokodit ovat varsin suosittuja, joten huone on varattava jopa vuosi etukäteen, samoin telttapaikka, mikäli kyseessä on sesonkiaika. Ota selvää myös kotien aukioloajoista, sillä jotkut niistä ovat auki vain kausiluontoisesti. Voit myös hakeutua partiokotiin töihin!

Tunnetuimmat partiokodit ovat maailmanjärjestöjen omistamia. Partiotyttöjen maailmanliitto, WAGGGS omistaa neljä partiokotia ja Partioliikkeen maailmanjärjestö, WOSM kaksi.

WAGGGS:n omistavat partiokodit ovat

WOSM:n partiokodit ovat

Partiokodeissa järjestetään kansainvälistä toimintaa ympäri vuoden: kursseja, kokouksia, tutustumisia paikalliseen kulttuuriin ja palveluprojekteja. Lippukunnat voivat pitää myös oman leirinsä partiokotien alueella. WAGGGS:n partiokoteihin voivat hakea vapaaehtoisiksi vain tytöt, kun taas WOSM:in koteihin voivat hakea vapaaehtoisiksi sekä tytöt että pojat. Vapaaehtoismahdollisuuksista löytyy lisätietoja partiokotien nettisivuilta tai voit lähettää kysymyksesi vapaaehtoispaikkoihin liittyen SP:n kansainvälisten yhteyksien valiokunnannalle international@partio.fi

Partiokeskukset

Partiokeskukset tarjoavat hyvät puitteet esimerkiksi oman leirin järjestämiseen. Monissa paikoissa voit myös osallistua järjestettyihin aktiviteetteihin osana partiomatkaasi.

Scout Activity Centres, Iso-Britannia

Tarjolla eripituisia vapaaehtoistyöjaksoja partiokeskuksissa, jotka järjestävät aktiviteetteja esimerkiksi koululaisille, partiolaisille, sekä yrityksille. Työtehtävät voivat olla ulkoiluaktiviteettien vetämistä, asiakaspalvelua tai alueen ja tilojen kunnossapitoa. Vapaaehtoisille tarjotaan työpanosta vastaan ruoka ja majoitus. Tämä on hieno mahdollisuus oppia uutta tiimityöskentelystä ja johtamisesta, sekä tutustua partiolaisiin ympäri maailmaa. Lisätiedot ja hakuohjeen löydät täältä.

Vässarö, Ruotsi

Vässarön saari sijaitsee jonkin verran Tukholmasta pohjoiseen. Merellinen sijainti luonnon helmassa mahdollistaa monenlaiset aktiviteetit. Voit varata leiripaikan ja suunnitella ohjelman itse tai hyödyntää tarjottuja aktiviteettipaketteja osana leiriohjelmaanne. Tarjolla on useita mielenkiintoisia aktiviteetteja, esimerkiksi purjehdusta, melontaa ja kiipeilyä. Lue internetsivuilta.

Kandersteg, Sveitsi

Kandersteg pystytettiin ajatuksena perustaa pysyvä minijamboree. Tämä kansainvälinen partiokeskus tarjoaa loistavat mahdollisuudet rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Tarjolla on lukuisia erilaisia majoitus-, muonitus- ja aktiviteettivaihtoehtoja, joista voitte muokata tarpeisiinne sopivan paketin. Voit valita yli 100 aktiviteettista, joita on koskenlaskusta käsitöihin ja jääkiipeilystä ryhmäytymiskurssiin. Avoinna ympäri vuoden. Lisätietoja Kanderstegin partiokeskuksen sivuilta.

Our Chalet, Sveitsi

Sijaitsee Kanderstegin lähellä. Kotoisa Our Chalet sopii sekä ryhmille että yksilömatkailuun. Alppien läheisyydessä sijaitseva partiokeskus tarjoaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi hiihtoon tai seikkailuun Sveitsin alpeilla. Keskus tarjoaa useita erilaisia vuodenaikaan sopivia aktiviteetteja. Kannattaa kurkistaa Our Chaletin tapahtumakalenterista, jos sieltä löytyy sopivaa tekemistä matkallenne. Kuten Kanderstegissa myös Our Chaletissa on tarjolla useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Lisäinfoa löydät Our Chaletin sivuilta.

Sangam, Intia

Sangam  on WAGGGsin partiokeskus, joka sijaitsee Mula-joen varrella Intiassa, muutaman tunnin matka päästä Mumbaista. Sangam partiokeskus Intiassa tarjoaa neljää erityylistä kansainvälistä tapahtumaa:

  1. Community leadership
  2. Cultural events
  3. Celebratory events
  4. World Bureau led events

Jokainen tapahtuma on erilainen ja tapahtumat kestävän noin 7-12 päivää. Tarkemmat tiedot kulloisistakin tapahtumista ja niiden ajankohdista löytyvät Sangamin tapahtumakalenterista. Tapahtumien lisäksi voit myös vain vierailla Sangamin keskuksessa tai yöpyä heidän leirintäalueellaan. Näiden lisäksi tarjoaa Sangam myös vapaaehtoistyö- sekä työharjoittelumahdollisuuksia. Käy lukemassa lisää Sangamin sivuilta.