Ajankohtaista

Johtajatulet syttyivät merkittävien kumppaneiden tuella

26.10.2023

Tämän vuoden Johtajatulet onnistuivat paitsi satojen vapaaehtoisten, myös kymmenien yhteistyökumppanien ansiosta. Kumppaneiden tuki näkyi muun muassa tapahtuman rakentamisessa, infrassa, logistiikassa, ohjelmassa ja ruokahuollossa.

Suomen Partiolaiset järjestää Johtajatulet-metsäseminaarin joka toinen vuosi. Vuoden 2023 tapahtuman teemoina olivat luovuus, uudistuminen ja turvallinen tulevaisuus.

Hämeenlinnan kupeeseen Evon nuorisoleirialueelle kokoontui yli 3 000 johtajuudesta kiinnostunutta aikuista uusien oivalluksien, elämyksien ja kohtaamisten äärelle.

Partiolaisia metsässä.
Kuva: Juho Nuottimäki

Mielenkiintoisia työpajoja ja innostavaa elämysohjelmaa

Tapahtuman kumppanit tarjosivat monipuolista sisältöä Johtajatulille ja olivat tärkeässä roolissa mahdollistamassa tapahtumaa. Kumppanien kanssa rakensimme esimerkiksi erilaisia työpajoja, kuten Ilmattaren ötökkähotellin rakennuspajan ja Scandinavian Outdoorin varusteiden korjaustyöpajan. Osallistujilla oli mahdollisuus valita itselleen mieleisiä vaihtoehtoja yli 200 työpajasta.

Kuva: Tuomas Jokinen

Hämeenlinnan kaupungin työpajassa oli erätaukokeskustelu, jossa pureuduttiin johtamisdialogin ytimeen ja uudenlaisen johtamiskulttuurin rakentamiseen. Metsähallituksen tiedekeskus Pilke taas ohjasi rikkomaan ajattelun kaavoja toiminnallisessa pelissä. Pelissä kaivauduttiin metsäpoliittisiin väitteisiin ja etsittiin ratkaisuja metsien kestävän käytön haasteisiin. Osallistujat pääsivät nauttimaan myös Hämeen ammattikorkeakoulun järjestämästä elämysohjelmasta Tutkijoiden yössä, jossa syvennyttiin johtajien hyvinvointiin.

Kuva: Tuomas Jokinen
Kuva: Laura Föhr

Johtajatulien ohjelmaan kuuluivat myös puheenvuorot. Johtajatulien pääyhtyeistyökumppani Puolustusvoimat tarjosi kiinnostavaa sisältöä lauantaina eversti Mikael Salon puheenvuoron tiimoilta.

”Johtajan pitää olla esitaistelija. Hänen täytyy olla joukkojensa äärellä ja olla valmiina tekemään asia myös itse”, Salo korosti puheenvuorossaan.

Ensimmäistä kertaa Johtajatulille nousi Kipinätori eli kumppaneiden oma alue. Siellä osallistujat pääsivät tutustumaan erilaisiin toimijoihin, kuten Metsähallitukseen, Ilmattareen, Hämeen ammattikorkeakouluun ja Puolustusvoimiin.

”Kipinätori oli keskeisellä sijainnilla ja läpikulkualueella, joten sutinaa ja hyviä keskusteluja riitti koko lauantain ajan”, toinen tapahtumanjohtaja Saija Kivelä kertoo.

Eversti Mikael Salo.
Eversti Mikael Salo. Kuva: Hanna Kimmonen

Toimiva infra takaa onnistuneen tapahtuman

Evon nuorisoleirialuetta ylläpidetään ja kehitetään yhdessä partiolaisten, Metsähallituksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyössä pystymme kehittämään alueen toimintoja ja hyviä käytäntöjä. Suurtapahtumissa tapahtuman infralla on tärkeä vaikutus kokonaiskokemukseen.

”Merkittävä apu Johtajatulille saatiin Ilmattarelta. Heidän tukensa avulla Johtajatulien käyttövesi lämmitettiin ensimmäistä kertaa sähköllä. Lämmin suihkuvesi sai paljon kiitosta myös osallistujilta. Tämä oli samalla merkittävä investointi tulevia tapahtumia varten”, Suomen Partiolaisten kumppanuuspäällikkö Sanna Rajala iloitsee.

Johtajatulien rakennusleirin rakennustöitä, jotka tehtiin Festoolsin työkaluilla.
Kuva: Ville Nummela

Festoolilla oli merkittävä panos tapahtumaa edeltävän rakennusleirin onnistumisessa, sillä se tarjosi suuren määrän työkaluja tarmokkaiden vapaaehtoisten käyttöön. Karavan avulla saimme rakennettua elämyksellisen saunakokemuksen osallistujille. Saunan lauteille mahtuikin jopa 100 saunojaa kerralla! K-Auton lahjoittamien sähköautojen avulla tapahtuman järjestäjät liikkuivat sukkelasti ja vastuullisesti. Ruokailu oli järjestetty tehokkaasti myös tässä partiotapahtumassa. Erityisruokavaliot saivat merkityksellistä täydennystä valikoimaan Valio Aimon tuotelahjoituksilla.

Johtajatulien opastuskylttejä.
Kuva: Mari Lehtisalo
K-auton autoja Johtajatulilla.
Kuva: Tuomas Jokinen

”Johtajatulet olivat kaiken kaikkiaan onnistunut tapahtuma! Kävijämäärä oli historian suurin, tapahtuman sisältö puhutteli osallistujia ja pääsimme toteuttamaan tapahtumaa yhdessä kiinnostavien kumppaneiden kanssa!” Johtajatulien toinen tapahtumanjohtaja Petri “Pete” Patronen summaa.

Kaksi partiolaista Johtajatulilla Valion kaurajuoman kanssa.
Kuva: Juho Nuottimäki

Kiinnostaako kumppanuus partion kanssa?

Tapahtumat ovat yksi tapa tehdä yhteistyötä partion kanssa. Järjestämme vuosittain yli 12 000 retkeä, leiriä, vaellusta, purjehdusta tai muuta tapahtumaa. Nämä ovat mainio paikka partiolle tehdä yhteistyötä erilaisten yritysten, järjestöjen tai muiden sidosryhmien kanssa. Jokaisella tapahtumalla on omat ominaispiirteensä ja niitä järjestävät pääasiassa vapaaehtoiset partiolaiset.

Suurimpia tapahtumia ovat piirien järjestämät leirit sekä Suomen Partiolaisten järjestämät säännölliset tapahtumat, kuten suurleiri finnjamboree, 15–17-vuotiaiden samoajatapahtuma Explo, meripartioleiri Satahanka ja vain aikuisille suunnattu Johtajatulet.

Kiinnostaako kumppanuus partion kanssa? Ota yhteyttä kumppanuuspäällikkö Sanna Rajalaan: 040 570 0742 tai sanna.rajala@partio.fi.

Kumppanuuspäällikkö Sanna Rajala.
Kumppanuuspäällikkö Sanna Rajala.