Osallistujalle

Tältä sivulta löydät ennakko-ohjeen, kilpailukutsun ja tehtäväluettelon. Ohje on lähetetty joukkueiden vartionjohtajille sähköpostitse 21.9.2019.

Tästä löydät sähköpostitse 21.9.2019 vartionjohtajille lähetetyn ennakko-ohjeen. Erotat tältä sivulta 21.9.2019 jälkeen lisätyt tiedot Uutta!-merkinnällä.

Tästä löydät kilpailukeskuksen ilmoittautumiseen valmiiksi täytettävänä palautettavan ilmoittautumislomakkeen.

Kaikissa kysymyksissä sinua auttaa itapiste2019@partio.fi. Tilaa myös Tähdenlento-uutiskirje Whatsappiisi!

 

 

Kilpailun järjestäjänä toimii Etelä-Karjalan Partiolaiset ry.

Järjestelytoimikunta

KilpailunjohtajaIida Ilvonen, Enson Partiosiskot
TapahtumanjohtajaLotta Pellinen, Korven Vaeltajat
JärjestelysihteeriEmma Laihanen, Lappeenrannan Wallisirkut
TehtäväsihteeriHeini Jokinen, Korven Vaeltajat

Tehtäväryhmäpäällikkö (Arjen taidot ja turvallisuus, retkeilytaidot, ympäristö)

Sini Hulkkonen, Tarmontytöt

Tehtäväryhmäpäällikkö (Kädentaidot, yhteiskunta ja erilaiset ihmiset, luova ajattelu ja ongelmanratkaisu)

Elina Seppälä, Lappeenrannan Wallisirkut
Ratamestarit

Annika Ampuja, Lauritsalan Sinisiskot

Oskari Pylkkönen, Saimaan Sissit

TulostoimistopäällikköTero Hirvonen, Lauritsalan Siniveljet
Viestintä- ja yhteistyöpäällikköJanne Heiskanen, Korven Vaeltajat

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston puheenjohtajaVille-Valtteri Veikkolainen, Merituuli
KilpailunjohtajaIida Ilvonen, Enson Partiosiskot
ValvojaAnnakaisa Onatsu, Leijona Tytöt
Kilpailijoiden edustajaSanni Pohjannoro, Helsingin Metsänkävijät

Muita järjestäjiä

KilpailukeskusvastaavaMari Kallio, Tarmontytöt
EnsiapuvastaavaRoosa Tiainen, Tarmontytöt
YörastipäällikköTommi Turunen, Korven Vaeltajat

Perjantai

Kilpailukeskus avautuu19.00
Ilmoittautuminen auki19.00-22.00
Iltapalaa tarjolla20.00-23.00

Lauantai

Aamupalaa tarjolla7.00-9.00
Ilmoittautuminen auki8.00-9.30
Avajaiset9.45
Lähtö10.00
Ensimmäinen vartio yörastilla17.00
Viimeinen vartio yörastilla23.30

Sunnuntai

Ensimmäinen vartio maalissa10.00
Lounasta tarjolla maalissa10.30 - 
Viimeinen vartio maalissa12.00
Tulokset ja palkintojen jako15.00
Kilpailukeskus sulkeutuu17.00

Kilpailukeskuksena toimii Ukonniemi-Stadion (Ottelukatu 11, 55420 Imatra). 

Imatraan ja Ukonniemen alueeseen voi tutustua ennakkoon osoitteissa ukonniemi.fi ja imatrainfo.fi

Ajo-ohje

6-tieltä seuraa opasteita "Ukonniemi" ja "Ukonniemi-Sport". 

Pysäköinti

Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksen vieressä olevan kuplahallin parkkipaikalle.

Saapuminen julkisilla kulkuvälineillä

Imatralle on helppo saapua junalla tai bussilla mistä päin Suomea vain. Juna-aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi ja bussiaikataulut esimerkiksi osoitteesta matkahuolto.fi.

Lounais-Suomen Partiopiiristä saapuville on järjestetty yhteiskuljetus, josta lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä. Matkan hinta Turku - Imatra - Turku 35 €/matkustaja. Lounais-Suomen Partiopiiri maksaa piirin Jenkkilä 2019 -kisoissa 1.-3. sijoille sijoittuneiden vartioiden osallistumismaksut sekä 1. sijoittuneiden vartioiden yhteiskuljetusmatkat tässä yhteiskuljetuksessa.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueelta tulevat kilpailijat voivat ilmoittautua Lounais-Suomen Partiopiirin yhteiskuljetukseen, jonka bussi ajaa Helsingin kautta. 

Hämeen Partiopiiristä saapuville järjestetään yhteiskuljetus reitille Tampere - Lahti - Imatra. Lisätiedot täällä

Imatran rautatie- ja linja-autoasemalta kuljetus busseilla tai henkilöautoilla perjantai-iltana. Bussi kulkee myös takaisinpäin sunnuntaina. Paikkoja kuljetuksiin on varattu niille vartioille, jotka ilmoittautumisessaan ovat kertoneet saapuvansa julkisilla liikennevälineillä.

Uutta! Bussit kulkevat rautatieasemalta kilpailukeskukseen perjantaina klo 19.10, 20.10 ja 21.10, kun Helsingin suunnasta tulevat junat ovat saapuneet. Tunnistat Itäpisteen bussiavustajat asemalta Itäpiste-kyltein. Paluukyydit kilpailukeskukselta rautatieasemalle lähtevät sunnuntaina klo 16.15 ja 16.40. Klo 21 jälkeen saapuvat vartiot noudetaan asemalta pienemmillä autoilla.

Mikäli saapumistiedoissasi on tapahtunut muutoksia ilmoittautumisen jälkeen, niin otathan yhteyttä itapiste2019@partio.fi. Näin takaamme mahdollisimman mukavan saapumisen kaikille osallustujille.

Matkaa asemalta kilpailukeskukseen kävellen on noin 3 km. Koodilla ITAPISTE saa 4.-7.10.2019 tunnin ilmaista ajoaikaa Imatran kaupunkipyörillä, asemat sijaitsevat Matkakeskuksessa ja kilpailukeskuksessa. Tarkemmat ohjeet kaupunkipyörien käyttöön löytyy osoitteesta kaakau.fi

Ilmoittautuminen

Vartionjohtaja ilmoittaa vartion ilmoittautumispisteeseen ilmoittautumisen aukioloaikojen puitteissa heti saavuttuaan. Vartionjohtajalla tulee olla mukanaan vartion kaikkien jäsenten henkilöllisyystodistukset ja vuoden 2019 jäsenkortit (sähköinen/paperinen) tai muu todiste maksetusta jäsenmaksusta sekä valmiiksi täytetty ilmoittautumislomake

Ilmoittautumisen yhteydessä vartiolle jaetaan avaimenperän kaltainen NFC-tagi, jota käytetään kilpailussa rastileimauksiin. Tagi palautetaan kilpailun maaliin. 

Mikäli vartion kokoonpano on kilpailun sääntöjen vastainen, se kilpailee kilpailun ulkopuolella. Tuomarineuvosto voi myös poikkeustilanteessa päättää toisin. Ulkopuolella kilpailevat vartiot ilmoitetaan kilpailun avajaisissa.

Vartio voi halutessaan jättää arvotavaroitaan kilpailun ajaksi kilpailukeskukseen säilytettäväksi. Arvotavarat tuodaan ilmoittautumispisteelle yhdellä kertaa, ja ne suljetaan järjestäjän toimesta A4-kokoiseen kirjekuoreen. Kännykät tulee sulkea ennen säilytykseen tuomista!

Majoittuminen kilpailukeskuksessa pe-la-välisenä yönä

Kilpailijat, jotka saapuvat kilpailupaikalle jo perjantaina, voivat majoittautua kilpailukeskuksessa. Samoajasarjat yöpyvät lämpimässä tennishallissa lattiamajoituksessa ja kevyt sarja sekä vaeltajasarjat lämmitetyissä puolijoukkueteltoissa. Järjestäjät huolehtivat telttojen lämmityksestä koko yön ajan.

Tämän sivun lopusta Yhteistyössä-osiosta voit lukea majoitusliikkeiden tarjouksista lähialueella.

Peseytyminen ja vaihtovarusteet

Kilpailukeskuksessa on peseytymismahdollisuus kilpailun jälkeen. Vaihtovarusteita tms. voi jättää kilpailun ajaksi kilpailukeskukseen säilytettäväksi järjestäjien ilmoittamaan erilliseen tilaan.

Imatran kylpylään pääsee kilpailuviikonloppuna partiolaisalennuksella. Lue lisää sivun lopusta Yhteistyö-osiosta.

Ruokailu

Kilpailun jälkeen kilpailijoille on tarjolla lämmin ateria kilpailukeskuksessa. Perjantaina kilpailukeskuksessa on tarjolla iltapala ja lauantaina aamupala ne etukäteen varanneille ja maksaneille. Kilpailukeskuksessa ei ole tiskausmahdollisuutta. Ruokailusta kilpailun aikana kilpailijat huolehtivat itse.

Uutta! Kahvila

Kilpailukeskuksessa palvelee sunnuntaina Kahvilakioski Visalle, josta saat palkintojen jakoa odotellessasi paikalliset eteläkarjalaiset herkut vedyt ja atomit, pullat, virvoitusjuomat ja makeiset. Käteinen ja korttimaksu toimivat. 

Osanottomaksu

Osanottomaksuun sisältyy kaikki kilpailussa jaettava materiaali, mahdolliset kuljetukset kilpailun aikana sekä lämmin ateria kilpailun jälkeen. Lisäksi parhaiten menestyneille vartioille jaetaan mestaruusmitalit ja palkinnot.

Kilpailuaika

Kilpailuaikana toimii Suomen virallinen aika. Kilpailuaikaa ei ilmoiteta erikseen avajaisissa, vaan vartio huolehtii etukäteen kellojensa täsmäävyydestä.

GPS-laitteet

Vartiot käyttävät kilpailun aikana järjestäjän tarjoamia GPS-paikantimia. Vartion tulee kohdella paikantimia huolellisesti. Hävinneistä tai hajonneista paikantimista syntyneet kustannukset veloitetaan vartiolta.

Leimausjärjestelmä rasteilla

Kilpailussa käytetään rasteilla leimausjärjestelmää. Vartiot leimaavat itsensä sisään rasteille painamalla NFC-tagin (Near Field Communication) kiinni rastihenkilön puhelimeen, jolloin NFC-tagi yksilöi vartion ja puhelin lähettää vartion aikaleiman kilpailun tilanneseurantajärjestelmään. Jos tagin hävittää tai hajottaa, veloitetaan tagista syntyneet kustannukset vartiolta.

Lääkintähuolto

Kilpailun ensiapuvastaavana toimii Roosa Tiainen (p. 040 572 9393). Ensiapuvastaavan tavoittaa rastihenkilökunnan välityksellä tai hätätilanteessa vartion turvapuhelimella. Vartiolla on oltava omat varusteluettelon mukaiset ensiapuvälineet pieniä tapaturmia varten.

Käyttäytyminen, puhelimet ja kamerat

Kaikilta kilpailijoilta edellytetään partiomaista käytöstä kilpailukeskuksessa ja maastossa koko kilpailuviikonlopun ajan.  Myös jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia sekä liikennesääntöjä on noudatettava ja muut tiellä liikkujat huomioitava. 

Kännyköiden hallussapito ja käyttö kilpailun aikana on kielletty. Vartio voi halutessaan ottaa maastoon mukaan yhden turvapuhelimen hätätilanteita varten. Turvapuhelin suljetaan järjestäjien toimesta erilliseen kirjekuoreen ennen kilpailun alkua. Turvapuhelimen turha käyttö tai minkä tahansa muun kännykän hallussapito tai käyttö kilpailun aikana johtaa automaattisesti vartion hylkäämiseen kilpailusta. 

Vartioilla saa olla kamera mukanaan kisamuistojen tallentamiseksi, mutta sen käyttö tehtävien suorittamisen aikana on kielletty.

Kilpailunumerot

Vartio valmistaa itselleen säänkestäviä kilpailunumeroita seuraavasti:

 • SIPU 2 kpl
 • RUHA 3 kpl 
 • KE 1 kpl

Numeroiden korkeuden on oltava vähintään 10 cm. Vartio huolehtii kilpailunumeroiden kiinnittämisestä itse, esim. hakaneuloilla.

Kilpailunumeroiden on oltava selkeästi esillä koko kilpailun ajan, ja vartion mahdollisesti jakaantuessa on vartion jokaisella osalla oltava kilpailunumero.

Some ja viestintä

Ota seurantaan Itäpiste 2019 Facebookissa ja Instagramissa, niin pysyt ajan tasalla kuulumisista ja kisavinkeistä. Muista myös jakaa kisakuulumisesi somessa tunnisteilla #itäpiste2019 #partioscout #kansallisihme.

Lisäksi on mahdollista tilata Tähdenlento-WhatsApp-uutiskirje, jonka kautta saat kuumimmat kisavinkit ja ajankohtaiset uutiset suoraan kännykkääsi. Huomaa, että ryhmässä voi vain vastaanottaa tiedotteita, ei lähettää viestejä itse.

Kiertopalkinnot ja niiden puolustajat

SININEN: Naalit, Helsingin Metsänkävijät, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

PUNAINEN: Sakari, Pohjan Veikot, Pohjanmaan Partiolaiset

RUSKEA: Peto, Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät, Pohjanmaan Partiolaiset

HARMAA: Wanhad Kotkad, Turun Sinikotkat, Lounais-Suomen Partiopiiri

VAELTAJASARJAN MESTARUUS (RUSKEA): Mähmäymä, Viherlaakson Peurat, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

VAELTAJASARJAN MESTARUUS (HARMAA): Pa-Ha, Tampereen Kotkat, Hämeen Partiopiiri

PIIRIEN VÄLINEN MESTARUUS: Hämeen Partiopiiri

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina kilpailukeskukseen ennen kilpailun alkua.

Kilpailuradat ja -kartat

Kilpailukarttana käytetään peruskarttaa mittakaavalla 1:25 000. Suunnistustehtävissä voidaan käyttää myös muita karttoja. Kilpailureitin pituus on samoajasarjoilla noin 21 km, vaeltajasarjoilla noin 27 km ja kevyellä sarjalla noin 20 km. Matkat on laskettu selkeitä polkuja ja teitä pitkin. Reitti kuljetaan jalan.

Kilpailumaasto

Kilpailumaasto on itäsuomalaista kangasmetsää, taajamaa sekä keskusta-aluetta. Maastopohja koostuu kangasmetsän poluista sekä hiekka- ja asfalttiteistä. Tämä kannattaa huomioida jalkinevalintoja tehdessä. Koska reitti kulkee myös taajamassa ja keskusta-alueella, suositellaan kilpailijoille heijastinliiviä sekä otsalamppuja.

Rastit

Rastipaikat on merkitty maastoon oranssi-valkoisin rastilipuin ja A4-kokoisin lapuin. Mallirastina on lähtörastin rastitunnus.  

Tehtävärasteilla on käytävä numerojärjestyksessä. Rastilla käymättä jättäminen katsotaan kilpailun keskeyttämiseksi. Rastille saavuttaessa vartion on ilmoittauduttava rastihenkilölle rastitunnuksen luona ilmoittautumispisteessä ja leimattava NFC-tagi rastihenkilön puhelimeen.

Yörasti

Kevyen sarjan ja samoajasarjojen vartioiden tulee olla yörastilla viimeistään klo 22.30 ja vaeltajasarjojen viimeistään klo 23.30 ehtiäkseen suorittaa kaikki rastin tehtävät normaalisti. Samoajasarjoilla on 4 tunnin, vaeltajasarjoilla 3 tunnin ja kevyellä sarjalla 5 tunnin tehtävätön aika, jolloin saa levätä.

Uutta! Yörastilla on kahvila avoinna klo 17-01. Maksutapana käteinen (alle 20 euron setelit ja kolikot kannattaa siis ottaa mukaan kilpailuun).

Uutta! Majoitusalueella ei saa tehdä avotulta tai nuotiota. Kilpailijoille on järjestetty erillinen kaikkien yhteinen nuotiopaikka.

Yörastilla on tarjolla aamiaista vartioille, jotka ovat ilmoittautuneet viimeistään 25.8.2019. Aamiainen tarjolla yörastikartan osoittamassa paikassa puoli tuntia ennen kuin ensimmäinen vartio lähtee yörastilta ja siitä noin tunnin eteenpäin. Aamiainen kuitataan vartion nimellä koko vartiolle yhdellä kertaa.

Eksyminen ja keskeyttäminen

Vaellusrastien välinen reitti on suunnistamisen kannalta vaativuustasoltaan helppo. Mahdollisissa eksymis-tapauksissa järjestäjät kehottavat vartioita paikantamaan itsensä maastossa olevien merkkien avulla. Turvapuhelin on vain hätätilanteita varten, ja sen turha käyttö johtaa vartion hylkäämiseen kilpailusta.  

Mikäli vartio päättää keskeyttää kilpailun, on sen ilmoittauduttava lähimmälle auki olevalle rastille. Keskeyttänyt vartio siirtyy itse kilpailukeskukseen. Vain erityistapauksissa (etäisyys, vartion huono kunto, vamma tms.) vartiolle järjestetään kuljetus. Keskeyttäneiden vartioiden on ilmoittauduttava järjestäjille välittömästi kilpailukeskukseen saavuttuaan.

Aikatehtävissä ja aika- ja taitotehtävissä vartion suoritusaika alkaa tehtäväkäskyn antohetkestä, ellei tehtäväkäskyssä toisin mainita. Vartion on merkittävä jokaiseen vastauslomakkeeseen ja luovuttamaansa tehtävään selkeästi vartion nimi, numero ja sarja.  

Tehtävissä, joissa ajan ylitys alentaa pisteitä tai joissa paras aika antaa täydet pisteet ja tietty aika nolla pistettä, väli interpoloidaan suoraviivaisesti, ellei tehtäväkäskyssä toisin mainita. Tällöin esimerkiksi ajaltaan ääripäiden puoliväliin sijoittuva vartio saa puolet pisteistä.

Tulokset

Tulokset julkaistaan kilpailukeskuksessa kilpailun jälkeen. Myös tehtävien oikeat vastaukset ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa kilpailun jälkeen. Tulosluettelo lähetetään sähköpostitse kilpailuvartioille kahden viikon kuluessa kilpailusta. Tulokset ovat saatavilla myös Itäpisteen nettisivuilla.

Tarkistuspyynnöt ja vastalauseet

Tarkistuspyyntö esitetään maalissa kirjallisesti sähköisen lomakkeen välityksellä, mikäli vartio epäilee, että tulosten laskennassa on tapahtunut virhe.

Vastalause kilpailun järjestelyjä, kilpailijoita tai tehtävien arvostelua kohtaan esitetään kirjallisesti ja se on jätettävä tuomarineuvoston puheenjohtajalle viimeistään 15 minuutin kuluttua siitä, kun tulokset on julkaistu kilpailukeskuksessa. 

Vastalause tarkistettua tulosluetteloa ja arvostelua kohtaan on postitettava tuomarineuvoston puheenjohtajalle viimeistään viikon kuluessa tulosluettelon toimituspäivästä. Vastalause on tehtävä kirjallisesti, ja sen voi esittää ainoastaan kilpailuvartio. Vastalausemaksu on 50 % kilpailun osanottomaksusta, ja se tulee maksaa vastalauseen yhteydessä.

Vinkkejä tehtäviin

Itäpisteen nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa on julkaistu kolme (3) tehtävävinkkiä, joihin järjestäjät suosittelevat kilpailijoiden tutustuvan ennen kilpailua.

 

Kilpailussa noudatetaan 1.4.2019 voimaan tulleita Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailujen sääntöjä. Säännöt löytyvät täältä

Lisäksi kilpailijoiden on tutustuttava Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeisiin, jotka löytyvät täältä

Vakuutus

Vartiot kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailijat on vakuutettu Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun sisältyvällä tapaturma- ja vastuuvakuutuksella. Kaikilla kilpailijoilla tulee olla vuoden 2019 Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna. Poikkeuksena partioon tutustujat, jotka eivät ole osallistuneet aiemmin partiotaitokilpailuun kilpailijana, voivat osallistua kilpailuun ilman voimassaolevaa Suomen Partiolaisten jäsenyyttä.

§10 Kilpailusta hylkääminen

Vartion jäsenen loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi vajaalukuiseksi tuleva vartio saa jatkaa kilpailun sisäpuolella tuomarineuvoston luvalla. Vajaalukuisuus ei merkitse kilpailun keskeyttämistä. Määräykset, joiden rikkominen kilpailun kuluessa voi aiheuttaa vartion hylkäämisen kilpailusta:

 • Kilpailuvartio ei saa jakaantua ilman tehtäväkäskyn tai jakaantumisohjeen (matkaohje) lupaa. 
 • Lunttien tai muun vastaavan kirjallisuuden käyttö, vartioiden välinen yhteistyö tehtävissä ja ulkopuolisen avun käyttö on kielletty (ellei järjestäjä toisin määrää).
 • Vartioiden huoltaminen kilpailun aikana on kielletty, huoltajan liikkuminen kilpailumaastossa omavaltaisesti voi aiheuttaa häneen yhdistettävissä olevien vartioiden sulkemisen kilpailusta.
 • Omien karttojen, radiopuhelimien, matkapuhelimien, sähköisten paikannus- ja/tai kommunikointilaitteiden sekä sähköisten tiedontallennuslaitteiden hallussapito kilpailujen aikana on kielletty (ellei järjestäjä toisin määrää). Kielto ei koske kameroita, joita käytetään kisamuistojen tallentamiseen muulloin kuin tehtäväsuorituksen aikana eikä matkapuhelimia, jotka ovat mukana hätätilanteita varten sammutettuina ja sinetöityinä.
 • Tulen sytyttäminen, polttopuiden ottaminen, viljelysten ylittäminen, pihamailla kulku, rakennustarvikkeiden ottaminen ja puiden kaataminen ilman lupaa on kielletty.
 • Vartion on käytävä kaikilla vaellusrasteilla ennalta määrätyssä järjestyksessä.
 • Kilpailuvarusteet on kuljetettava lähdöstä kaikkien vaellusrastien kautta maaliin. Tehtävän aikana, kuten vaellusrastien välisen suunnistustehtävän aikana, varusteiden ei tarvitse olla mukana, ellei järjestäjä tätä erikseen vaadi. Jos suunnistustehtävä on vaellusrastilta toiselle, tulee varusteiden olla mukana tämän suunnistuksen lähdössä ja maalissa, ellei järjestäjä toisin määrää. 

 Tuomarineuvosto voi hylätä vartion kilpailusta lisäksi silloin, jos kilpailuvartion tai sen jäsenen todetaan menetelleen kilpailussa tai kilpailualueella (myös muulloin kuin kilpailun kuluessa) partiohengen vastaisesti tai rikkoneen sääntöjä tai sillä on tavallista enemmän ennakkotietoa kilpailusta.

§12 Tehtäväsuorituksen hylkääminen

Tehtäväkäskyssä kiellettyjen varusteiden käyttö tehtäväsuorituksen aikana aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Muu tehtäväkäskyn vastainen suoritus voi aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Tehtävän hylkäys tehtäväkäskyn vastaisesta suoritteesta aina tuomarineuvoston päätöksellä.

 

Henkilökohtaiset pakolliset varusteet

 • jäsenkortti (tulostettu/sähköinen, ei maastoon)
 • henkilöllisyystodistus (ei maastoon)
 • ruokailuvälineet (maaliruokaa varten)
 • partiohuivi
 • puukko
 • ensiside tai vastaava
 • eväät 
 • juomapullo tai vastaava
 • tulitikut
 • kynä
 • kompassi
 • kello
 • heijastin/heijastinliivi
 • valaisin
 • yöpymisvarusteet (vartion harkinnan mukaan)
 • henkilökohtaiset lääkkeet

 Vartiokohtaiset pakolliset varusteet

 • ensiapupakkaus (ensiside, ideal-side, laastaria, haavateippi, sidetaitos, suojakäsineet)
 • kilpailunumerot SIPU 2 kpl, RUHA 3 kpl, KE 1 kpl (ks. tarkemmat ohjeet s. 8)
 • vartion nimi- ja numerolaput 4 kpl (säänkestäviä) tehtävien nimeämistä varten
 • 1 kpl A4-kokoinen laminoitu/kontaktimuovilla päällystetty 7 x 7 mm ruutupaperi vartion nimellä ja numerolla varustettuna
 • retkikeitin ja pinnoittamaton paistinpannu ja kattila (vähintään 1 l)
 • polttoainetta retkikeittimeen vähintään 1 tunniksi (neste turvapullossa)
 • ruokailuvälineet
 • majoite
 • kirves
 • mittanauha
 • pihdit ohuen alumiinin taivuttamiseen
 • ohutkärkinen spriiliukoinen tussi
 • paksukärkinen spriiliukoinen tussi
 • mattoveitsi (vain RUHA)
 • hakaneula
 • kanavaneula (koko 18–22)
 • virkkuukoukku nro 3.5
 • viivoitin
 • kuulapäävasara (esim. 300 g)
 • kiilapäävasara (esim. 300 g)
 • peltisakset 0.5 mm paksuisen pellin leikkaamiseen
 • sakset ohuen metallin leikkaamiseen
 • metalliviila
 • viiltosuojahanskat

 Vartiokohtaiset suositeltavat varusteet:

 • kolmioviivain
 • kumihanskat

 

Ilmoittautuneet vartiot sarjoittain näet tästä.

 

1.7.2019 julkaistuun tehtäväluetteloon ei ole tullut muutoksia.

 

SI/PU

RU/HA

KE

yhteensä

100

120

100

    

ARJEN TAIDOT JA TURVALLISUUS

17

22

17

"Daavidin tähti"

-

x

-

Pyrstötähti

x

x

x

Syttyykö?

x

x

x

Viiden tähden illallinen

x

x

x

    

KÄDENTAIDOT

18

18

18

Joulutähti

x

x

x

Tähtipoltin

x

x

x

    

LUOVA AJATTELU JA ONGELMANRATKAISU

18

19

18

Avaruusgeometria

-

x

-

Blacktron

-

x

-

F104

x

-

x

Piston tähden

x

x

x

Salamavaloissa

x

x

x

Тяхти

x

-

x

    

RETKEILYTAIDOT

15

21

15

Kuun vetovoima

-

x

x

Nopeita tähtiä kuin Otavassa

x

x

-

Tähtitorttu

x

x

x

    

YHTEISKUNTA JA ERILAISET IHMISET

18

22

18

Give me a starry sky

x

x

x

Leo-Pekka Tähti

x

-

x

Luukku 24

x

x

x

Tanssii tähtien kanssa

-

x

-

Tähtiheraldiikka

x

x

x

    

YMPÄRISTÖ

14

18

14

Karjalasta kajahtaa

x

x

x

Pelastetaan planeetta

x

x

x

Saimaan stara

x

x

x

Supernova

-

x

-

Kaikissa kysymyksissä ja muissa asioissa sinua auttaa itapiste2019@partio.fi!

Kilpailutoimikunta

Kilpailunjohtaja Iida Ilvonen, puh. 040 064 8655, iida.ilvonen@partio.fi

Tapahtumanjohtaja Lotta Pellinen, puh. 040 550 4048, lotta.pellinen@partio.fi

Järjestelysihteeri Emma Laihanen, puh. 040 731 3210, emma.laihanen@partio.fi

Viestintä- ja yhteistyöpäällikkö Janne Heiskanen, puh. 050 369 0501, janne.heiskanen@partio.fi

 

Kaikki yhteistyökumppanit näet täältä.

Ennen tai jälkeen kisojen uimaan ja saunaan? Jos esimerkiksi perjantai-iltana tai maaliin saapumisen ja palkintojenjaon väliin jää luppoaikaa, polkaise vaikka kaupunkipyörällä kilometrin päähän Imatran kylpylään!

Kylpylä Taikametsä

Avoinna klo 8-22 (sisäänpääsy klo 21 asti). Liput partiohintaan:

Aikuinen16 €
Lapsi 4-14-v.9 € 
Perhelippu39 € (sis.  2 aik. + 2 lasta tai 1 aik. + 3 lasta)

Hinnat ovat voimassa ilmoittamalla saunakassalla koodin "PartioSM".

Majoitus

Tekisikö mieli upgradata pe-la yön majoitus?

Imatran kylpylän Sport-hotellihuoneet ovat perusvarusteltuja hotellihuoneita 1-4 hengelle (1-2 seinäsänkyä). Tarjoushinta partiolaisille koodilla "PartioSM": 2 hengen huone 90 eur/vrk, lisähenkilöt 30 eur/vrk.

Lisäksi -10 % alennus normaalihinnoista koskien hotellihuoneita, Chalets-huoneistoja, loma-asuntoja, loma- ja luhtisviittejä.

Majoitus varataan myyntipalvelumme kautta koodilla "PartioSM" ja majoitus maksetaan saavuttua hotellissa.

Kaikkiin majoitushintoihin sisältyy kylpylä Taikametsän vapaa käyttö, kuntosalin vapaa käyttö sekä monipuolinen buffet-aamiainen.

 

Kuvat: Aapo Rainio.