Osallistujalle

Itäpiste 2019 on Etelä-Karjalan Partiolaisten järjestämät partiotaitojen SM-kilpailut Imatralla 5.-6.10.2019. Kilpailuun odotetaan lähes 600 kilpailijaa, huoltajaa ja tekijää ympäri Suomen. Tapahtuma tulee näkymään laajasti Etelä-Karjalan katukuvassa ja myös valtakunnan medioissa viikonlopun aikana.

Kattavampi ennakko-ohje julkaistaan tällä sivulla viikolla 38. Mikäli kilpailuun liittyen tulee ennakko-ohjeen julkaisemisen jälkeen lisäyksiä tai uusia vinkkejä, ne julkaistaan tällä sivulla.

Tähdet syttyvät Imatralla 5.-6.10.2019

Etelä-Karjalan Partiolaiset ry kutsuvat kaikki yli 14-vuotiaat partiolaiset kilpailemaan partiotaitojen syys-SM-kilpailuun 5.-6.10.2019 Imatralle.

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä.

OSANOTTO-OIKEUS

Osanotto-oikeus on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2019 jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Kilpailuvartion jäsenten katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon heidät on Kuksassa merkitty, ellei asianomainen piiri heille muuta lippukuntaa vahvista. Lisäksi kilpailuun voivat osallistua ilman jäsenmaksun maksamista partioon tutustujat, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana, sekä ulkomaisten partiojärjestöjen jäsenet, jotka ovat järjestäjän toimesta vakuutettuja tai joiden riittävästä vakuutusturvasta on muuten voitu varmistua.

SARJAJAKO

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin, eli 2019 miinus osanottajan syntymävuosi. 

Suomenmestaruuksista kilpaillaan samoajien ja vaeltajien sarjoissa. Kevyessä sarjassa ei kilpailla suomenmestaruuksista. Sarjojen tehtävät ja reitit ovat ikäkausittain yhteneväiset. 

Kilpailun yhteydessä ratkaistaan partiopiirien välinen mestaruus.

SAMOAJA AVOIN (PUNAINEN)

Kilpailuvartiossa on neljä 14-18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on punaisessa sarjassa enintään 25 kilometriä.

SAMOAJA NAISET (SININEN)

Kilpailuvartiossa on neljä 14-18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on sinisessä sarjassa enintään 25 kilometriä.

VAELTAJA AVOIN (HARMAA)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Kilpailureitin pituus on harmaassa sarjassa enintään 30 kilometriä.

VAELTAJA NAISET (RUSKEA)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Kilpailureitin pituus on ruskeassa sarjassa enintään 30 kilometriä.

KEVYT SARJA (KELTAINEN)

Kilpailuvartiossa on 2-5 vähintään 15-vuotiasta jäsentä. Kilpailureitin pituus on keltaisessa sarjassa enintään 20 kilometriä.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuvartion johtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksassa. Kilpailun virallinen ilmoittautuminen on alkanut perjantaina 1.3.2019 ja se päättyy sunnuntaina 15.9.2019 klo 23.59. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä Kuksa-lomakkeella. Ilmoittautumista voi muokata 15.9. asti Kuksan kautta. Jälki-ilmoittautumista ei ole.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa mm.

  • erityisruokavaliot
  • saapumisajankohta ja -tapa
  • vartion majoitustarve pe-la-väliseksi yöksi
  • perjantain iltapala- ja lauantain aamupalatarve (majoittuville)
  • majoiteriukujen tarve yörastilla

OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksu on 90 euroa/vartio. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry laskuttaa lippukuntaa tai edustusvartion piiriä ilmoittautumisen yhteydessä annettujen tietojen mukaisesti. Aterioiden vuokraushinnat kerrotaan ilmoittautumislomakkeessa ja ne laskutetaan osallistumismaksun kanssa.

Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, mahdolliset kuljetukset kilpailun aikana, lämpimän aterian sekä peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, mestaruusmitalit, kunniakirjat ja palkinnot parhaiten menestyneille vartioille ja majoituksen omin yöpymisvarustein kilpailukeskuksessa (pe–la) sitä tarvitseville. Kilpailusta poisjäävän vartion maksuja ei palauteta, mutta piiri voi asettaa tilalle toisen vartion samaan sarjaan.

HUOLTAJAT

Alaikäisillä kilpailijoilla tulee olla mukana piirin nimeämä huoltaja. Sama henkilö voi toimia useamman vartion huoltajana tai olla kilpailijana.

Huoltajilla on mahdollisuus ostaa huoltajapaketti viikonlopuksi hintaan 30 e ja se sisältää majoituksen omin yöpymisvarustein kilpailukeskuksessa ja ruokailut. Huoltajat ilmoittautuvat Kuksaan erillisen linkin kautta 1.8.-15.9. välisenä aikana.

VUODEN 2018 MESTARIT

SININEN: Naalit, Helsingin Metsänkävijät, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
PUNAINEN: Sakari, Pohjan Veikot, Pohjanmaan Partiolaiset
RUSKEA: Peto, Eräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät, Pohjanmaan Partiolaiset
HARMAA: Wanhad Kotkad, Turun Sinikotkat, Lounais-Suomen Partiopiiri
VAELTAJASARJAN MESTARUUS (RUSKEA): Mähmäymä, Viherlaakson Peurat, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
VAELTAJASARJAN MESTARUUS (HARMAA): Pa-Ha, Tampereen Kotkat, Hämeen Partiopiiri
PIIRIEN VÄLINEN MESTARUUS: Hämeen Partiopiiri

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina kilpailukeskukseen ennen kilpailun alkua.

JÄRJESTÄJÄT JA LISÄTIETOJA

Kilpailun järjestää Etelä-Karjalan Partiolaiset ry. Mahdollisissa kysymyksissä otathan yhteyttä järjestelysihteeriin.

KILPAILUNJOHTAJA Iida Ilvonen (Enson Partiosiskot)

TAPAHTUMAJOHTAJA Lotta Pellinen (Korven Vaeltajat)

JÄRJESTELYSIHTEERI Emma Laihanen (Lappeenrannan Wallisirkut)

itapiste2019@partio.fi

 

SI/PU

RU/HA

KE

yhteensä

100

120

100

    

ARJEN TAIDOT JA TURVALLISUUS

17

22

17

"Daavidin tähti"

-

x

-

Pyrstötähti

x

x

x

Syttyykö?

x

x

x

Viiden tähden illallinen

x

x

x

    

KÄDENTAIDOT

18

18

18

Joulutähti

x

x

x

Tähtipoltin

x

x

x

    

LUOVA AJATTELU JA ONGELMANRATKAISU

18

19

18

Avaruusgeometria

-

x

-

Blacktron

-

x

-

F104

x

-

x

Piston tähden

x

x

x

Salamavaloissa

x

x

x

Тяхти

x

-

x

    

RETKEILYTAIDOT

15

21

15

Kuun vetovoima

-

x

x

Nopeita tähtiä kuin Otavassa

x

x

-

Tähtitorttu

x

x

x

    

YHTEISKUNTA JA ERILAISET IHMISET

18

22

18

Give me a starry sky

x

x

x

Leo-Pekka Tähti

x

-

x

Luukku 24

x

x

x

Tanssii tähtien kanssa

-

x

-

Tähtiheraldiikka

x

x

x

    

YMPÄRISTÖ

14

18

14

Karjalasta kajahtaa

x

x

x

Pelastetaan planeetta

x

x

x

Saimaan stara

x

x

x

Supernova

-

x

-

Kisakeskuksena toimii Imatran moderni ampumahiiihto- ja pesäpallostadion Ukonniemessä. Julkaisemme tällä sivulla viikolla 38 lisätietoja majoitusvaihtoehdoista. 

Imatralle on helppo tulla, saavuit sitten mistä päin Suomea vain! Yhdellä junan- tai bussin vaihdolla selviytyy Imatralle isosta osasta maata. Valtateitä pitkin surauttaa nopeasti esimerkiksi omalla autolla tai piirin bussikuljetuksella. 

Imatran rautatie- ja linja-autoasemalta on viikonlopun ajan bussikuljetus kisakeskukseen. 

Kerromme viikolla 38 tällä sivulla lisää saapumisvaihtoehdoista ja eri kuljetusliikkeiden tarjouksista sekä bussikuljetuksesta kisakeskuksen ja matkakeskuksen välillä. 

Kaikissa kysymyksissä ja muissa asioissa sinua auttaa itapiste2019@partio.fi!

Kilpailutoimikunta

Kilpailunjohtaja Iida Ilvonen, puh. 040 064 8655, iida.ilvonen@partio.fi

Tapahtumanjohtaja Lotta Pellinen, puh. 040 550 4048, lotta.pellinen@partio.fi

Järjestelysihteeri Emma Laihanen, puh. 040 731 3210, emma.laihanen@partio.fi

Viestintä- ja yhteistyöpäällikkö Janne Heiskanen, puh. 050 369 0501, janne.heiskanen@partio.fi

 

Kuvat: Aapo Rainio ja Imatran kaupunki.