Kilpailukutsu

Pitkästä aikaa, suurella innolla ja talvihankia odotellen, kutsumme teidät Riekon Kiepaus II, partiotaitojen talvi-SM-kilpailuun. Kilpailu järjestetään Kajaanissa 12.-13.3.2022. Kainuun korkeuksilla lumitilanne on taattu, joten kilpailussa kulkeminen suoritetaan hiihtäen! Kilpailun ilmoittautuminen joukkueille aukeaa Kuksaan 1.1.-21.2.2022. Kerää siis kisakaverit, huoltojoukot ja talvivarusteet valmiiksi ennen talven tuloa!

Kilpailujen järjestäjinä toimivat kainuulaiset lippukunnat.

Piiriohje Riekon Kiepaus II 2022

Kisoja voi seurata nettisivuilla ja somessa:

www.riekonkiepaus.fi
Instagram: @riekonkiepaus
Facebook: Riekon Kiepaus II


Riekon kiepaus II –kisassa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä.

Osallistumisoikeus on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2022 jäsenmaksun maksaneilla, kilpailuvuoden aikana vähintään 12 vuotta täyttävillä partiolaisilla.

Vartion jäsenen katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet on Kuksa-jäsenrekisterissä merkitty. Ainoastaan kyseinen piiri voi vahvistaa kilpailijalle toisen lippukunnan.

Partioon tutustujat voivat osallistua ilman jäsenmaksua, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana, sekä ulkomaisten partiojärjestöjen jäsenet, jotka ovat järjestäjän toimesta vakuutettuja tai joiden riittävästä vakuutusturvasta on muuten voitu varmistua.

Tyttövartiot kilpailevat oranssissa, sinisessä ja ruskeassa sarjassa, poika- ja sekavartiot vihreässä, punaisessa ja harmaassa sarjassa. Osanottajien iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin – toisin sanoen osanottajan ikä on kilpailuvuosi miinus syntymävuosi.

Oranssin ja vihreän sarjan kilpailu on päiväkilpailu, muut sarjat kilpailevat yön yli.

Kisareitin pituus on vihreässä ja oranssissa sarjassa noin 9 km, sinisessä ja punaisessa sarjassa noin 22 km sekä ruskeassa ja harmaassa sarjassa noin 27 km.

Tarpoja avoin (vihreä)

Kilpailuvartiossa on 4-6, 12–17-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan:
4 hlö 58 v
5 hlö 73 v
6 hlö 87 v

Tarpoja naiset (oranssi)

Kilpailuvartiossa on 4-6, 12–17-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät korkeintaan:
4 hlö 58 v
5 hlö 73 v
6 hlö 87 v

Samoaja avoin (punainen)

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Samoaja naiset (sininen)

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Vaeltaja avoin (harmaa)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Vaeltaja naiset (ruskea)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Kilpailuun ilmoittaudutaan kilpailuvartioittain Kuksa-jäsenrekisterin kautta. Ilmoittautuminen avataan 1.1.2022 ja se päättyy 21.2.2022. Joukkueen ilmoittaa kilpailuun vartionjohtaja. Ilmoittautumislinkki löytyy ilmoittautumisen alkaessa Riekon kiepaus II -verkkosivustolta.

Ilmoittautuneiden vartioiden tiedot ovat muokattavissa Kuksassa ilmoittautumisajan loppuun (21.2.2022) saakka. Ilmoittautumisajan päätyttyä osallistumismaksua ei palauteta, mutta piireillä on oikeus asettaa toinen joukkue samaan ikäsarjaan peruneen vartion tilalle.

Osallistumismaksu on päiväsarjoilla 75 euroa/vartio ja yösarjoilla 90 euroa/vartio. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, yhden lämpimän aterian, peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, lattiamajoituksen (pe–su) sitä tarvitseville sekä palkinnot parhaiten menestyneille vartioille. Lisämaksusta on ilmoitautumislomakkeella mahdollista valita myös lisää aterioita. Osallistumismaksu laskutetaan.

Jälki-ilmoittautuminen avataan varsinaisen ilmoittautumisajan jälkeen, mikäli järjestävän tahon mielestä vartiokapasiteettia yhä riittää. Jälki-ilmoittautuneiden vartioiden osallistumismaksu on 120 euroa/vartio.

Yhteystiedot

Kisa-asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse (kainuu.partio(a)gmail.com) tai lähettää viestin Facebook-sivun kautta. Suoran yhteyden järjestelytoimikuntaan saat kilpailunjohtajan, pääsihteerin tai piirin yhteyshenkilön kautta.

Tehtäväluettelo