Ajankohtaista

Plan partion uusi yhteistyökumppani

1.12.2022

Yhteistyön tavoitteena on tukea partion globaalikasvatussisältöjä ja tarjota lapsille ja nuorille taitoja muuttaa maailmaa.

Plan International Suomi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry ovat aloittaneet nelivuotisen yhteistyön, jonka aikana Planin teemat näkyvät laajasti partion toiminnassa ja tapahtumissa. Yhteistyö jatkuu kesään 2025 asti.

”Partiolla on vaikuttavaa ja laaja-alaista toimintaa nuorten kanssa. Olemme iloisia, että pääsemme yhteistyössä kehittämään partion globaalikasvatusta ja opettamaan nuorille taitoja toimia kestävän kehityksen, sukupuolten tasa-arvon ja globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta. Maailmaa mullistavien globaalien kysymysten ratkaisemiseen tarvitaan meitä kaikkia”, Planin vapaehtoistoiminnan ja kansalaisyhteiskunnan asiantuntija Maiju Tuomainen sanoo.

Neljä nauravaa partiolaista metsässä suorittamassa partiotehtävää.

Globaalikasvatus tärkeässä roolissa

Planin kattavaa kasvatusmateriaalia on tarkoitus hyödyntää muun muassa partion tapahtumissa, kuten vuonna 2023 15–18-vuotiaiden nuorten valtakunnallisessa tapahtumassa Explossa, jonne odotetaan noin 2 000 osallistujaa. 

”Partion ja Planin yhteistyö on meille erityisen tärkeä kumppanuus. Sen tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille taitoja muuttaa maailmaa. Partiossa lapsia ja nuoria ohjaavat vapaaehtoiset toimijat, ja Plan pystyy tarjoamaan etenkin ryhmänjohtajille arvokasta koulutusta ja osaamista”, sanoo Sonja Uschanov, joka on partiokasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen Suomen Partiolaisissa.

Yhteistyön tavoitteena on tukea partion globaalikasvatustavoitteiden toteutumista ja tavoittaa uusia nuoria Planin teemoilla osana partion kasvatusjärjestelmää. Partiolaiset saavat tietoa sukupuolten tasa-arvosta, lapsen oikeuksista, globaalista oikeudenmukaisuudesta sekä ilmastoratkaisuista ja kestävästä kehityksestä.

”Yhteistyö antaa partiolle asiantuntijuutta globaalikasvatusteemojen käsittelyyn. Globaalikasvatuksen rooli on tärkeä maailmassa, erityisesti nyt kriisien keskellä. On kaikkien meidän yhteinen asiamme pitää huolta nuorten hyvinvoinnista”, Uschanov muistuttaa.