Testamenttilahjoitus

Laatimalla testamentin Partiosäätiön hyväksi varmistat, että sinulle tärkeät asiat jäävät elämään myös oman aikasi päätyttyä.

Kiitos, että harkitsette testamenttinne tekemistä suomalaisen partiotoiminnan hyväksi.  Partiosäätiö on tukenut suomalaista partioliikettä taloudellisesti jo yli puoli vuosisataa ja huolehtii lahjoituksenne käytöstä vähentämättömänä suomalaiseen partiotoimintaan. Yleishyödyllisenä yhteisönä säätiö ei maksa saamastaan lahjoituksesta tai testamentista veroa.

Partiosäätiö on mukana Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n Hyvä  Testamentti -kampanjassa.

Testamentin voi laatia periaatteessa milloin vain, ja elämäntilanteen muuttuessa testamentin milloin tahansa muuttaa tai peruuttaa. Testamentissa voit halutessasi jakaa omaisuutesi useampaankin kohteeseen.

Testamentti astuu voimaan vasta laatijan kuolinhetkellä. Säätiölle ei tarvitse etukäteen ilmoittaa testamentin laatimisesta säätiön hyväksi. Säätiö saa tiedon testamentin olemassa olosta laatijan kuoleman jälkeen.

Testamentin on täytettävä tiukat muotovaatimukset, jotta se olisi juridisesti pätevä. Samat muotovaatimukset koskevat kaikkia testamentteja varallisuuden laadusta ja laajuudesta riippumatta. Testamentin on muun muassa oltava kirjallinen ja laatijan on allekirjoitettava testamentti kahden esteettömän todistajan läsnä ollessa samanaikaisesti. Testamentti on säilytettävä alkuperäisenä turvallisessa paikassa. Suosittelemme, että testamentin laatii lakimies. Annamme mielellämme apua testamentin laatimiseen.

Testamenttilahjoituksia koskeviin kysymyksiin voitte olla suoraan yhteydessä:

Tommi Nyman, vt. asiamies
+358 50 311 0919
etunimi.sukunimi@partio.fi

Partiosäätiö, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki.
Y-tunnus 01167857. Puhelin (09) 8865 1100

Testamentin saajaksi merkitään Partiosäätiö – Scoutstiftelsen sr