Partiosäätiö – Scoutstiftelsen sr on tukenut taloudellisesti jo yli puoli vuosisataa suomalaista partioliikettä. Säätiö on toiminnallaan ylläpitänyt edellytyksiä aktiiviselle ja arvostetulle lapsi- ja nuorisotoimijalle.Partiosäätiön logo

Säätiön tarkoituksena on tukea suomalaista partioliikettä. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa myöntämällä avustuksia Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:lle, joka on suomalaisten partiolaisten keskusjärjestö. Partiosäätiön vuodesta 1960 lähtien tehty merkittävä työ on ollut mahdollista suomalaisen elinkeinoelämän, yrittäjien sekä useiden tärkeiden yksityislahjoittajien tuen avulla.

Partiosäätiölle tehdyt lahjoitukset ohjataan pitkäjänteisesti ja luotettavasti suoraan lasten ja nuorten toimintaan sekä sen kehittämiseen. Tukemalla toimintaa Partiosäätiön kautta tuet partiotoimintaa valtakunnallisesti. Partiotoiminnan tukeminen on mahdollista myös alueellisesti ja paikallisesti piirijärjestöjen tai partiolippukuntien kautta.

Partiosäätiön kautta tehtävät lahjoitukset

Yksityishenkilöt ja yritykset voivat antaa säätiölle lahjoja. Lahjaa koskevat muotomääräykset vaihtelevat lahjan kohteen mukaan. Lahjat voidaan jakaa kolmeen pääryhmään: pienet rahalahjat, suurehkot rahalahjat ja muun omaisuuden lahjoittaminen. Lahjoitus Partiosäätiö – Scoutstiftelsen sr:lle varmistaa lahjoituksen käytön vähentämättömänä suomalaiseen partiotoimintaan.

Lahjoitus voi käsittää haluamasi rahamäärän, arvopapereita, rahasto-osuuksia, arvoesineen, huoneiston tai kiinteistön. Mikäli lahja käsittää jotain muuta kuin rahaa, säätiö voi tarvittaessa asiantuntevasti muuttaa lahjoitetun omaisuuden rahaksi. Pienelläkin lahjoituksella on suuri merkitys. Yleishyödyllisenä yhteisönä säätiö ei maksa saamastaan lahjoituksesta tai testamentista veroa.

Pienehköt rahalahjat, millä tarkoitetaan noin 10 – 500 euron määräisiä lahjoja, maksetaan tilisiirrolla säätiön pankkitilille. Lahjoittaja voi pysyä tuntemattomana tai merkitä nimensä ja osoitteensa maksun viestikenttään. Lahjoituksen saajaksi merkitään Partiosäätiö – Scoutstiftelsen, tilinumero: FI79 5721 4610 0123 45. Viitteeksi: Lahjoitus Partiosäätiölle.

Mikäli lahja käsittää suurehkon rahasumman suosittelemme lahjakirjan laatimista lahjanantajan ja säätiön välillä. Säätiön asiamies Panu Räsänen auttaa mielellään lahjakirjan laatimisessa.

Lahjan käsittäessä arvopapereita, huoneiston hallintaan oikeuttavia osakkeita tai kiinteistön, laaditaan aina lahjakirja lahjanantajan ja säätiön välillä omistusoikeuden siirron rekisteröimiseksi. Kiinteistön lahjoituksen on lisäksi täytettävä lain edellyttämät muotomääräykset kuten kaupanvahvistajan läsnäolon.

Yhteystiedot

Tommi Nyman, vt. asiamies
+358 50 311 0919
etunimi.sukunimi@partio.fi

Partiosäätiö – Scoutsiftelsen sr
Töölönkatu 55, 00250 Helsinki
Y-tunnus 01167857. Puhelin (09) 8865 1100