World Scout Moot

HUOM! World Scout Moot on peruttu vuodelta 2022. Seuraava Moot on määrä järjestää kesällä 2025. Lue lisää joukkueenjohdon kirjeestä.

World Scout Moot on WOSM:n erityisesti vaeltajaikäkaudelle suuntaama maailmanlaajuinen leiri. Se järjestetään neljän vuoden välein – vuoroparivuosina World Scout Jamboreen kanssa – eri puolilla maailmaa. Kesällä 2022 Moot järjestetään jo 16. kerran. Tapahtumapaikkana on tällä kertaa vihreänä saarena tunnettu Irlanti. Tästä Mootista odotetaan kaikkien aikojen suurinta World Scout Mootia jopa 6 000 osallistujalla eli kokoluokaltaan se ei lähentele aivan Jamboreen mittaa vaan on suuren piirileirin kokoinen.

Mootin erityispiirteenä on, että osallistujat jaetaan kansainvälisiin 10 hengen leirivartioihin (patrol), joissa maksimissaan kaksi on samasta maasta. Kokemus on siis lähtökohtaisesti erittäin kansainvälinen, kun koko tapahtuman ajan saa elää vähintään viiden kansallisuuden joukossa. Neljä vartiota puolestaan muodostaa heimon (tribe), jonka kanssa vartiot jakavat leiriarkea sekä alkuosan poluilla että loppuosan leirillä.

Mootin ohjelma on kaksiosainen: polkuosa ja leiriosa. Leiri alkaa yhteisillä avajaisilla Dublinissa, josta heimot jakautuvat poluille (trails) ympäri saarta. Kuusi päivää kestävillä poluilla päästään tutustumaan Irlannin maaseutuun, sen yhteisöihin, kulttuuriin, seikkailumahdollisuuksiin ja luontoon. Polkujen jälkeen heimot kokoontuvat perusleiriin (basecamp) lopuksi neljäksi päiväksi.  Leirillä päästään isosti kansainväliseen tunnelmaan erilaisten leiriohjelmien ja aktiviteettien myötä. Yhteiset isot ohjelmat takaavat ikimuistoisen tunnelman.