World Scout Moot 2021 -> World Scout Moot 2022

Kevät on ollut täynnä muutoksia ja valitettavasti vallitsevien COVID19 aiheuttamien poikkeusolojen takia Irlannin partiolaiset ja WOSM ovat päättäneet siirtää World Scout Mootin vuodelle 2022. Suomen joukkueen johtoryhmä on päätöksestä toki harmissaan, mutta pidämme sitä oikeana.

Suomen Partiolaisten Kansainvälisten yhteyksien valiokunta päättää osallistuuko Suomen joukkue kesän 2022 leirille. Tiedotamme lisää lähiaikoina ja päivitämme sivujen tietoja sen mukaisesti.

Kiitämme etukäteen kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä,

Suomen joukkueenjohto

Mikä ihmeen Moot?

World Scout Moot on WOSM:n maailmanlaajuinen tapahtuma. Se järjestetään joka neljäs vuosi, ja osallistujat ovat iältään 18-25 -vuotiaita. Vuonna 2017 Moot järjestettiin Islannissa ja tuleva Irlannin Moot on järjestyksessään  jo 16. ja se järjestetään kesällä 2022.

Mootin erityispiirteenä on, että osallistujat jaetaan 10 hengen leirivartioihin, joissa maksimissaan kaksi on samasta maasta. Kokemus on siis lähtökohtaisesti erittäin kansainvälinen, kun koko tapahtuman ajan saa elää vähintään viiden kansallisuuden joukossa. Neljä vartiota puolestaan muodostaa heimon, joka jakaa leiriarkea yhdessä.

Mootin ohjelma on kaksiosainen: polkuosa ja leiriosa. Irlannissa polkuja on ympäri maata, ja ohjelma on jokaisella polulla erilainen. Leiriosalla koko osallistujajoukko kerääntyy yhteen isolle kansainväliselle leirille. Leirivartiot osallistuvat leirin ohjelmaan ja yhteiset isot ohjelmat takaavat mahtavan tunnelman.

Kenelle?

Moot on tarkoitettu kaikille leirin alkuun mennessä 18 vuotta täyttäneille. Leiriläiset ovat syntyneet 20.7.1995-19.7.2003, ja 19.7.1995 tai aiemmin syntyneet pääsevät osallistumaan leirille osana kansainvälistä palvelutiimiä (IST).