World Scout Moot on peruttu vuodelta 2022

Lue lisää joukkueen johdon kirjeestä. Kirje on lähetetty matkalle ilmoittautuneille sähköpostilla Kuksan kautta 28.7.2021 ja julkaistu joukkueen Facebook- ja Instagram-tileillä.

Mikäli matkan peruuntumiseen liittyen herää kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä matkanjohtajiin tai joukkueen somekanavien kautta (yhteystiedot).

Mikä ihmeen Moot?

World Scout Moot on WOSM:n maailmanlaajuinen tapahtuma. Se järjestetään (normaalisti) joka neljäs vuosi, ja osallistujat ovat iältään 18-26 -vuotiaita. Vuonna 2017 Moot järjestettiin Islannissa ja tuleva Irlannin Moot on järjestyksessään  jo 16. ja se järjestetään 18.-29.7.2022 (IST:eille 16.-30.7.2022).

Mootin erityispiirteenä on, että osallistujat jaetaan 10 hengen leirivartioihin, joissa maksimissaan kaksi on samasta maasta. Kokemus on siis lähtökohtaisesti erittäin kansainvälinen, kun koko tapahtuman ajan saa elää vähintään viiden kansallisuuden joukossa. Neljä vartiota puolestaan muodostaa heimon, joka jakaa leiriarkea yhdessä.

Mootin ohjelma on kaksiosainen: polkuosa ja leiriosa. Irlannissa polkuja on ympäri maata, ja ohjelma on jokaisella polulla erilainen. Leiriosalla koko osallistujajoukko kerääntyy yhteen isolle kansainväliselle leirille. Leirivartiot osallistuvat leirin ohjelmaan ja yhteiset isot ohjelmat takaavat mahtavan tunnelman.

Kenelle?

Moot on tarkoitettu kaikille leirin alkuun mennessä 18 vuotta täyttäneille. Leiriläiset ovat syntyneet 19.7.1995-18.7.2004, ja 18.7.1995 tai aiemmin syntyneet pääsevät osallistumaan leirille osana kansainvälistä palvelutiimiä (IST).

Ilmoittautuminen

Leirimatkalle ilmoittaudutaan 3.5.-3.6.2021 välisenä aikana Kuksassa. Leirimaksun ensimmäinen erä laskutetaan kaikilta ilmoittautuneilta syyskuussa 2021, ja sillä ilmoittautuja vahvistaa paikkansa joukkueessa. Leirimatkan ilmoittautumis- ja peruutusehdot löytyvät täältä. Ilmoittautumisaikana alle 18-vuotiaan osallistujan lomakkeen täyttää huoltaja.