Mikä ihmeen Moot?

World Scout Moot on WOSM:n maailmanlaajuinen tapahtuma. Se järjestetään joka neljäs vuosi, ja osallistujat ovat iältään 18-25 -vuotiaita. Vuonna 2013 Moot järjestettiin Kanadassa ja  Islannin Moot 2017 on järjestyksessään 15.

Mootin erityispiirteenä on, että osallistujat jaetaan 10 hengen leirivartioihin, joissa maksimissaan kaksi on samasta maasta. Kokemus on siis lähtökohtaisesti erittäin kansainvälinen, kun koko tapahtuman ajan saa elää vähintään viiden kansallisuuden joukossa.Neljä vartiota puolestaan muodostaa heimon.

Mootin ohjelma on kaksiosainen: polkuosa ja leiriosa. Islannissa polkuja nimitettiin Expedition Centereiksi. Niitä oli ympäri maata, ja ohjelma oli jokaisella polulla erilainen. Leiriosalla koko osallistujajoukko kerääntyy yhteen isolle kansainväliselle leirille. Leirivartiot osallistuvat leirin ohjelmaan ja yhteiset isot ohjelmat takaavat mahtavan tunnelman.

Joukkueen ennakkotapaaminen

Joukkueen ennakkotapaaminen järjestetään Tampereella 25.3 klo 12-17

Ennakkotapaamisen tarkoituksena on valmistaa joukkuetta matkaan. Tapaamisen ohjelmassa mm. seuraavaa:

  • leirimatkan aikataulu
  • Moot-tapahtuman eri vaiheet ja ohjelmat
  • varustelista
  • leirimatkan säännöt
  • Suomi-ohjelmamme
  • Islanti matkakohteena
  • osallistujien kysymykset – mitä juuri sinä haluat tietää?!

Ja tietysti tutustumme samalla toisiimme. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!

Teemme tapahtumasta myös muistion, jotta poissaolijat saavat tietoonsa kaiken oleellisen.

Ilmoittautuminen Kuksassa  https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=14116 viimeistään 19.3.2017.

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa Anne anne.salmela@partio.fi

Vain 100 ensimmäistä mahtuu mukaan!

Islannin Moot on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa, ja Mootille onkin tulossa ennätysmäärä osallistujia. Osallistujamäärä on ylittänyt myös järjestäjien odotukset. Suuri kiinnostus on sinänsä hienoa, mutta leirialueen kantokyvyn takia Moot-organisaatio on joutunut rajoittamaan osallistujamäärää. Suomen joukkueen maksimi osallistujamääräksi on asetettu 100.

Mikä olisikaan sopivampaa kuin 100 vuotiaan Suomen juhlavuonna joukkueen vahvuus olisi tasan sata. Vielä mahtuu mukaan joukkueeseen!

Olemme joutuneet rajoittamaan myös oheismatkan osallistujamäärää. Harva islantilainen palveluntarjoaja pystyy ottamaan vastaan suurta ryhmää, joten taataksemme matkajärjestelyiden kuten kuljetusten ja majoitusten, sekä ohjelman sujuvuuden on oheismatkan osallistujamäärä rajattu 45 henkilöön.

Joukkueessa ja oheismatkalla on vielä tilaa.

Kuva Moot 2017 suomen joukkueen tunnus

Joukkueen oma tunnus!