Mikä ihmeen Moot?

World Scout Moot on WOSM:n maailmanlaajuinen tapahtuma. Se järjestetään (normaalisti) joka neljäs vuosi, ja osallistujat ovat iältään 18-26 -vuotiaita . Vuonna 2017 Moot järjestettiin Islannissa, vuoden 2021 Moot Irlannissa peruttiin pandemian takia, mutta 2025 tapaamme Porugalissa! Portugalin Moot on järjestyksessään jo 16. ja se järjestetään 25.7.-3.8.2025.

Mootin erityispiirteenä on, että osallistujat jaetaan 10 hengen leirivartioihin, joissa maksimissaan kaksi on samasta maasta. Kokemus on siis lähtökohtaisesti erittäin kansainvälinen, kun koko tapahtuman ajan saa elää vähintään viiden kansallisuuden joukossa. Neljä vartiota puolestaan muodostaa heimon, joka jakaa leiriarkea yhdessä.

Mootin ohjelma on kaksiosainen: polkuosa ja leiriosa. Irlannissa polkuja on ympäri maata, ja ohjelma on jokaisella polulla erilainen. Leiriosalla koko osallistujajoukko kerääntyy yhteen isolle kansainväliselle leirille. Leirivartiot osallistuvat leirin ohjelmaan ja yhteiset isot ohjelmat takaavat mahtavan tunnelman.

Kenelle?

Moot on tarkoitettu kaikille leirin alkuun mennessä 18 vuotta täyttäneille. Leiriläiset ovat syntyneet 26.7.1999-25.7.2007, ja 25.7.1998  tai aiemmin syntyneet pääsevät osallistumaan leirille osana kansainvälistä palvelutiimiä (IST).

Ilmoittautuminen

Leirimatkalle ilmoittaudutaan heinäkuun 2024 aikana Kuksassa. Leirimaksun ensimmäinen erä laskutetaan kaikilta ilmoittautumisen yhteydessä ja sillä ilmoittautuja vahvistaa paikkansa joukkueessa. Leirimatkan ilmoittautumis- ja peruutusehdot julkaistaan pian tänne. Ilmoittautumisaikana alle 18-vuotiaan osallistujan lomakkeen täyttää huoltaja.

Lisätietoja

Nämä verkkosivut päivittyvät alkukesän aikana. Tällä hetkellä lisätietoa löydät joukkueemme Instagramista (@mootportugali2025) sekä portugalin organisaation verkkosivuilta.

Halutessasi voit myös olla yhteydessä joukkueenjohtajiin Kiia Huttunen ja Viivi Sydänlammi sähköpostilla, etunimi.sukunimi at partio.fi.