Mikä ihmeen Moot?

World Scout Moot on WOSM:n maailmanlaajuinen tapahtuma. Se järjestetään (normaalisti) joka neljäs vuosi, ja osallistujat ovat iältään 18-26 -vuotiaita. Vuonna 2017 Moot järjestettiin Islannissa ja tuleva Irlannin Moot on järjestyksessään  jo 16. ja se järjestetään 18.-29.7.2022 (IST:eille 16.-30.7.2022).

Mootin erityispiirteenä on, että osallistujat jaetaan 10 hengen leirivartioihin, joissa maksimissaan kaksi on samasta maasta. Kokemus on siis lähtökohtaisesti erittäin kansainvälinen, kun koko tapahtuman ajan saa elää vähintään viiden kansallisuuden joukossa. Neljä vartiota puolestaan muodostaa heimon, joka jakaa leiriarkea yhdessä.

Mootin ohjelma on kaksiosainen: polkuosa ja leiriosa. Irlannissa polkuja on ympäri maata, ja ohjelma on jokaisella polulla erilainen. Leiriosalla koko osallistujajoukko kerääntyy yhteen isolle kansainväliselle leirille. Leirivartiot osallistuvat leirin ohjelmaan ja yhteiset isot ohjelmat takaavat mahtavan tunnelman.

Kenelle?

Moot on tarkoitettu kaikille leirin alkuun mennessä 18 vuotta täyttäneille. Leiriläiset ovat syntyneet 19.7.1995-18.7.2004, ja 18.7.1995 tai aiemmin syntyneet pääsevät osallistumaan leirille osana kansainvälistä palvelutiimiä (IST).

Ilmoittautuminen

Leirimatkalle ilmoittaudutaan 3.5.-3.6.2021 välisenä aikana Kuksassa. Leirimaksun ensimmäinen erä laskutetaan kaikilta ilmoittautuneilta syyskuussa 2021, ja sillä ilmoittautuja vahvistaa paikkansa joukkueessa. Leirimatkan ilmoittautumis- ja peruutusehdot löytyvät täältä.

Tästä ilmoittautumaan. Täytäthän lomakkeen huolellisesti. Muistathan valita lomakkeella osallistumisvaihtoehtosi kaikki maksuerät. Ilmoittautumisaikana alle 18-vuotiaan osallistujan lomakkeen täyttää huoltaja.