Ajankohtaista

Hämeenlinna ja partio jatkavat tiivistä yhteistyötään

21.6.2021

Suomen Partiolaisten jo useamman vuoden kestänyt yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin kanssa jatkuu ja tavoitteena on edistää yhteistyössä kestävän kehityksen mukaista tapahtumatoimintaa. Vuoteen 2024 jatketun yhteistyösopimuksen keskiössä ovat Evon retkeilyalueen pitkäjänteinen kehittäminen sekä partiotapahtumien näkyminen Hämeenlinnan alueella.

– Partiolaiset ovat alueellamme merkittävä toimija, jonka tapahtumat Evon retkeilyalueella tuovat kaupunkiin vuosittain tuhansia kävijöitä ja työllistävät välillisesti useita paikallisia toimijoita, kertoo elinkeinoyhtiö Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen.

– Partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on kasvattaa lapsia ja nuoria vastuullisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti eläminen ja niiden puolesta puhuminen ja vaikuttaminen ovat kiinteä osa partiolaisen arvopohjaa. Hämeenlinnan kaupungilla on pitkä historia tavoitteellisessa ilmasto- ja ympäristötyössä. Onkin luontevaa tehdä yhteistyötä näiden teemojen edistämiseksi, Suomen Partiolaisten toiminnanjohtaja Kaisa Leikola toteaa.

Seuraavia suurtapahtumia Evolla ovat Johtajatulet ja Kajo

Suomen Partiolaisten johtajuusaiheinen metsäseminaari Johtajatulet järjestetään jälleen Evolla 27. – 29.8.2021. Tapahtuman odotetaan kokoavan yhteen yli 3000 henkilöä johtamisen teemojen ja metsäelämysten äärelle. Tapahtuma pyritään järjestämään kestävästi ja hiilineutraalisti, ja osana tätä Hämeenlinna on mukana tukemassa yhteiskuljetuksia tapahtumaan. Kaupunki allekirjoitti maaliskuussa Euroopan komission Vihreä kaupunki -aloitteen, jossa se sitoutuu edistämään laajoja, kestävää kaupunkikehitystä tukevia tavoitteita.

Ensi vuonna Evon alueella on vuorossa puolestaan joka kuudes vuosi järjestettävä valtakunnallinen partiolaisten finnjamboree-leiri Kajo, jonne odotettaan yli 15 000 osallistujaa. Suurten leiritapahtumien lisäksi tehdään yhteistyötä myös Evon retkeilyalueen kehittämiseksi.

– Useampivuotinen yhteistyömme Hämeenlinnan kaupungin kanssa takaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää Evon retkeilyaluetta pitkäjänteisesti. Ainutlaatuinen ja leiritoimintaan hienosti soveltuva alue on mahdollistanut kymmenien tuhansien lasten ja nuorten elämykset ja kokemukset metsässä ja luonnossa. Yhteistyö antaa mahdollisuuden alueella tapahtuvan toiminnan kehittämiselle entistä kestävämmäksi niin partiolaisille kuin alueen muille käyttäjille, Leikola iloitsee.