Usein kysytyt kysymykset

Tämä sivu täydentyy sen mukaan, kun tapahtuman suunnittelu etenee ja mitä lähempänä tapahtumaa ollaan. Muistathan, että meihin voit olla yhteydessä esimerkiski somen kautta, jos mielessäsi on jotain kysyttävää tapahtumaan liittyen!

Mikä on Explo?

Suomen Partiolaisten järjestämä valtakunnallinen samoajatapahtuma, joka kokoaa syksyllä 2023 yhteen 15-18-vuotiaat partiolaiset viettämään ikimuistoista viikonloppua.

Milloin?

20.-22.10.2023. Tapahtuman osallistujat voivat katsoa tarkemman aikataulun Osallistujalle -välilehdeltä. Aikataulusta tiedotetaan myös osallistujakirjeissä syys-lokakuun aikana.

Missä?

Tapahtumakaupunkina toimii tänä vuonna Hämeenlinna, joka on muuten ihan lähellä! Hämeenlinnaan pääset kätevästi julkisilla kauempaakin. Helsinkiin ja Tampereelle on matkaa noin tunti, eikä Turkuunkaan mene paria tuntia pidempään.

Minkä ikäiset saavat osallistua tapahtumaan?

Osallistujaksi tapahtumaan voivat ilmoittautua samoajaikäiset partiolaiset (15-17-vuotiaat). Vuonna 2005 syntyneiltä jäi Explo välistä vallinneen pandemiatilanteen vuoksi, joten hekin ovat tervetulleita mukaan! Toisin sanoen voit osallistua, jos olet syntynyt 2005-2008 välisenä aikana.

Jos haluaisit osallistua Exploon, mutta ikäsi ylittää osallistujien ikähaarukan, olet tervetullut mukaan tekijänä. Tekijöille on aina tarvetta ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva pesti yksittäisistä nakkihommista tai ihan mestaritason pesteistä!

Milloin voin ilmoittautua mukaan ja mitä tapahtuma maksaa?

Tapahtuman ilmoittautuminen on 1.–17.8.

Tapahtuman hinta on 69€ osallistujalle. Osallistumismaksu maksetaan ilmottautumisen yhteydessä. Luotsiosallistujalle sekä tapahtuman tekijöille hinta on 29€.

Onko tapahtumalla maksimikapasiteettia?

Kyllä, tapahtuman maksimikapasiteetti on 2300 osallistujaa.

Onko tapahtumalla inttitakuu?

On! Mikäli intti kutsuu ennen Exploa ja täten tapahtumaan osallistuminen peruuntuu, on inttitakuu voimassa 8.10. asti erillistä todistusta vastaan.

Onko tapahtumalla työtakuu?

Valitettavasti työtakuuta ei ole.

Minkälaista ohjelmaa tapahtumassa on?

Explon ohjelman teema on ”Sanoista tekoihin” ja se on rakennettu Agenda 2030 ympärille.

Tapahtumassa on luvassa monipuolista ohjelma, joka on jaettu viiten eri kategoriaan: yhteisö, yhteiskunta, tulevaisuus, pilipali ja puhujat. Voit käydä tutustumassa ohjelman kuvauksiin tarkemmin ohjelma-sivulla. Tämän lisäksi tietysti legendaarisia Explo-bileitä, sunnuntain messut yhteistyökumppaneiden kanssa ja hengailua uusien sekä vanhojen kavereiden kanssa.

Onko luotseille omaa ohjelmaa?

Kyllä vain! Toivotamme siis kaikki samoajaluotsitkin tervetulleiksi Exploon. Luotseille suunnitellaan oma erillinen ohjelma tapahtuman yhteyteen. Ohjelma pitää sisällään etenkin luotsien keskeistä verkostautumista ja esimerkiksi kouluttautumista. Tule siis tapaamaan muita luotseja ja viettämään omaa partiolaatuaikaa!

Miten tapahtumassa majoitutaan?

Tapahtumassa majoitutaan kouluilla lattiamajoituksessa. Koulut ja niiden tilat on jaettu partiopiiretittäin. Tiedon omasta majoituskoulustasi löydät toisesta osallistujakirjeestä tai majoittuminen-sivulta.

EVP:t majoittuvat niiden lippukuntien kanssa, jotka he ovat ennakkoon ilmoittaneet. EVP-majoituksista ilmoitetaan erikseen sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Saako EVP-kaveri tulla mukaan?

Tottakai! Explo on oiva tilaisuus tutustuttaa kaveri partioon.

Voiko tapahtumaan tulla ilman luotsia?

Voi tulla, sillä luotsin mukaan tuleminen ei ole välttämättömyys. Tapahtumaan ovat toki tervetulleita myös luotsit ja heille on tarjolla omaa ohjelmaa.

Miten tapahtumaan saavutaan?

Tapahtumaan pääsee hyvin julkisilla kulkuvälineillä esimerkiksi junalla tai bussilla eripuolilta Suomea. Lisäksi piirit tai aluejärjestöt voivat järjestää tapahtumaan kuljetuksia, joten varmista oman alueesi mahdolliset yhteiskuljetukset.

Monelta tapahtuma alkaa perjantaina?

Tapahtumaan toivotaan saapumista perjantaina klo 17–19 välillä, mutta mikäli aikataulu on sinulle liian tiukka, saapuminen onnistuu tarvittaessa myös myöhemminkin. Saapumiseen liittyvät tarkemmat aikataulut ja ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Monelta tapahtuma päättyy sunnuntaina?

Sunnuntain ohjelma eli Explo-messut päättyy klo 14. Tämän jälkeen olet vapaa suuntaamaan kotimatkalle.

Miten tapahtumassa liikutaan paikasta toiseen?

Ohjelmapisteet, majoituskoulut sekä muut olennaiset tapahtuman paikat sijaitsevat parin kilometrin säteellä toisistaan. Liikkuminen paikasta toiseen tapahtuu siis pääasiassa kävellen, joten varaathan viikonloppuun hyvät kengät kävelyä varten! Halutessasi voit myös hyödyntää paikallisliikennettä omakustantaisesti.

Majoituskouluista Nummen koulu sijaitsee hiukan kauempana kaikesta muusta toiminnasta, joten kyseisellä koululla majoittuville järjestetään yhteiskuljetuksia seuraavasti:

  • Pe: Rautatieasema-Nummen koulu, Nummen koulu – Loimua Areena – Nummen koulu
  • La: Nummen koulu – Keskusta – Nummen koulu (bileiden jälkeen)
  • Su: Nummen koulu – Loimua Areena

Mistä tiedän mihin ohjelmaan menen?

Ohjelmaa kierretään vapaavalintaisissa vartioissa. Jokaisen vartion tulee vierailla jokaisesta osa-alueesta vähintään yhdellä rastilla. Jokaiselle majoitukoululle ohjeistetaan oma lähtöpiste, mutta muuten rasteilla kiertäminen tapahtuu vapaasti. Lisäksi jokainen osallistuja valitsee tapahtumaan ilmoittautuessaan mieluisen puheenvuoron, jota haluaa mennä kuuntelemaan.

Mihin voin pysäköidä autoni tapahtuman aikana?

Explolla ei ole virallista tekijä/osallistujaparkkia vaan suosittelemme käyttämään julkista liikennettä mahdollisuuksien mukaan. Mikäli kuitenkin saavut tapahtumaan autolla, vastaat itse autosi parkkeeraamisesta liikennesääntöjen mukaisesti. Majoituskoulujen yhteydessä on parkkitilaa jonkin verran ja enemmän ilmaista parkkitilaa löytyy Loimua Areenalta (Härkätie 17 B)

Jäikö vielä jotain kysyttävää?

Kinkkisissä kysymystilanteissa voit aina olla yhteydessä tapahtuman tiimoilta Explon sähköpostiin explo@partio.fi.