UKK Ugandan matka

UKK – Usein kysytyt kysymykset Ugandan leirimatkasta

Keräämme tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia leirimatkaan liittyvistä asioista.
Päivitetty 22.12.2020.

Koska osallistujahaku alkaa?

Osallistujahaku on parhaillaan käynnissä, ja päättyy 20.1.2021

Minkä ikäisille matka on tarkoitettu?

Leirimatka on suunnattu vaeltajaikäisille, mutta mukaan voivat hakea kaikki Suomen Partiolaisten jäsenet, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta matkan alkuun mennessä (10.1.2022).

Kuinka kauan matka kestää?

Matka kestää noin kaksi viikkoa (+ matkustuspäivät) aikavälillä 10.1. –15.2.2022. Tarkka ajankohta määrittyy muun muassa lentojen perusteella.

Voiko vaeltajaiän ylittänyt aikuinen hakea mukaan?

Kyllä voi!

Voinko ilmoittautua yhdessä kaverin kanssa?

Voit toki hakea matkalle kaverin kanssa. Jokainen täyttää kuitenkin oman hakemuksen ja hakemukset käsitellään erikseen. Mainitse kaveristasi hakemuksen vapaassa tekstikentässä. Emme valitettavasti voi luvata, että pääsette yhdessä matkalle.

Näkeekö matkalla norsuja?

Ugandan luonto ja eläimet on yksi leirimatkan pääteemoista, ja pyrimme järjestämään sellaista ohjelmaa, että näkisimme matkalla mahdollisimman paljon erilaisia villieläimiä, kuten norsuja, kirahveja, leijonia, seeproja, sarvikuonoja ja vuorigorilloja. Eläimet elävät villeinä, joten varmuudella emme kuitenkaan voi luvata niiden näkemistä.

Millainen sää Ugandassa on reissun aikana?

Tammi-helmikuussa Ugandassa on lämmintä ja ns. kuiva kausi. Kevään sadekausi alkaa vasta maaliskuussa.

Onko Ugandaan turvallista matkustaa?

Ugandassakin on turvallisuuteen liittyviä riskejä, mutta tilanteen seuraamisella ja etukäteen hyvin valmistautumisella pystymme minimoimaan niitä. Käymme turvallisuusasiat yhdessä huolellisesti läpi ennakkotapaamisessa turvallisuusjohtajamme johdolla.

Kuinka kauan passin pitää olla voimassa matkan jälkeen?

Ugandaan matkustettaessa passin pitää olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarvitsenko erikoisvarusteita kiertoajelulla?

Nämä selviää tarkemmin kiertoajelun ohjelman varmistuessa, mutta ainakin kiikarit ja kamera voisi olla hyviä varusteita. 🙂

Nukutaanko leirillä teltoissa?

Suunnittelu ja selvittelyt ovat käynnissä. Leirielämään kuuluisi olennaisena osana teltoissa nukkuminen, mutta selvitämme, onko se turvallista.

Paljonko leirimatka maksaa?

Leirimatkan osallistumismaksu on kaikille 2440 €, sekä lisäksi valinnaisen kiertoajelun ohjelman hinta a) safari 185 € tai b) gorillaretki 600 €. Yhteensä siis 2625 tai 3040 €. Osallistumismaksu sisältää matkat Helsinki – Kampala – Helsinki, liikkumisen, majoitukset ja ruokailut Ugandassa, kiertoajelun ja oheisohjelman sekä yhteiset varusteet. Myös ennakkotapaamisten kulut (pois lukien matkat) sisältyvät osallistumismaksuun.

Liittyykö matka #NMSD-hankkeeseen?

#NMSD-hanke ja Ugandan leirimatka ovat kaksi eri projektia, mutta teemme mm. #NMSD-toimintamerkin mukaista ohjelmaa leirimatkan ennakkotapaamisissa ja varsinaisella leirimatkalla.

Haluaisin lähteä mutta matka on liian kallis.

Hakijoilla on mahdollisuus hakea henkilökohtaista kv-leirimatkastipendiä, löydät tästä lisätietoja hakuohjesivulta. Ohjeistamme myös leiriläisiä hakemaan henkilökohtaisia avustuksia esim. omasta lippukunnasta, seurakunnalta ja muilta paikallisilta toimijoilta. Lisäksi kartoitamme muita avustusmahdollisuuksia. Teemme myös varainhankintaa koko joukkueella, jotta maksua saataisiin pienennettyä.

Mitä asioita hakemuksessa kannattaa painottaa?

Hakemuksessa ratkaisevia tekijöitä ovat motivaatio, ikä, asuinpaikka ja terveydentila. Haluamme saada mahdollisimman moninaisen ja innostuneen joukkueen, joten kannattaa ehdottomasti satsata kertomaan itsestä ja omasta motivaatiosta. Miksi just sä olisit hyvä tyyppi matkalla ja erityisesti miksi olisit kiinnostunut lähtemään just tälle reissulle.

Missä muodossa hakemuksen voi tehdä?

Jokaisen hakijan on täytettävä hakulomakkeen pakolliset tiedot. Lomakkeen lisäksi voi tehdä esimerkiksi hakemusvideon. Videon maksimipituus on 5 minuuttia. Kaikki hakemukset on toimitettava sähköisessä muodossa.

Kuinka iso joukkue Suomesta lähtee?

Suomesta matkaan lähtee noin 40 partiolaista.

Onko leirillä ugandalaisia partiolaisia?

Leirimatkan leiriosuudella olemme ugandalaisten partiolaisten kanssa. Kiertoajeluosuudelle osallistuu vain suomalaiset partiolaiset.

Tehdäänkö leirimatkalla vaeltajaohjelmaa?

Vaeltajaohjelmaan kuuluu ulkomaanprojekti sekä aktiviteettikokonaisuus kansainvälisestä partiosta. Matkalle osallistuva vaeltaja saa siis matkalla tehtyä myös vaeltaja-aktiviteetteja. Ennakkotapaamisten yhteydessä voimme tarkistella vaelluskarttoja ja leirimatkan ohessa niihin kertyviä rasteja (=aktiviteetteja). 

Kan man söka på svenska?

Ja, du kan göra din ansökning på svenska om du känner att du kan uttrycka dig bättre så. De finns svenskspråkga och -kunniga bland staben. All info om resan går att få på svenska, så fråga bara!