Ajankohtaista

Nuorisobarometrin 2020 tuloksia harrastamisesta

6.5.2021

Tuoreen Nuorisobarometrin mukaan 35 % nuorista on jättänyt harrastuksen aloittamatta rahan puutteen takia. Rahanpuute on joskus johtanut joka neljännen nuoren (25 %) harrastuksen lopettamiseen ja 21 % on ollut tapaamatta ystäviään.

Nuorisobarometrin mukaan harrastuksissa ei ole kyse vain vapaa-ajan tekemisestä, vaan niiden vaikutukset nuorten elämään ovat kokonaisvaltaisia – kuten rahankin. Nuoret, jotka ovat rahanpuutteen takia joutuneet lopettamaan harrastuksen tai jättämään sen kokonaan aloittamatta, tapaavatkin ystäviään selvästi muita harvemmin ja kokevat yksinäisyyttä useammin. Tuore nuorisobarometri kertoo myös, että syrjintää kokivat eniten ne nuoret, jotka kokevat kuuluvansa useampaan kuin yhteen vähemmistöön.

2020 nuorisobarometrin löydät täältä: tietoanuorista.fi/nuorisobarometri/nuorisobarometri-2020/
Aineisto on kerätty ennen koronaa, joten se kannattaa ottaa tuloksissa huomioon.

Sinä voit antaa vähävaraiselle lapselle harrastuksen

Partion ystävät -rahaston tavoitteena on poistaa taloudellisia esteitä partioharrastuksen aloittamisen osalta. Tavoitteena on edistää tilannetta, jossa jokainen lapsi ja nuori voisi halutessaan aloittaa itselleen mieluisan harrastuksen. Kotien taloudellisen tilanteen muutokset näkyvät myös partiossa, ja jäsenmaksuvapautusten kysyntä onkin kasvanut voimakkaasti viime vuosina.

Haluamme partiossa varmistaa, että raha ei ole este kenenkään harrastukselle. Partion ystäviltä saamiemme lahjoitusten avulla tuemme vuosittain tuhansien vähävaraisten lasten ja nuorten partioharrastusta.

Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mahdollisuuden harrastaa, kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi.

Apuasi tarvitaan. liity kuukausilahjoittajaksi jo tänään!

Yläkuva: Harri Halmejärvi