Ajankohtaista

Tekojen tiistaina muistamme tekojen tärkeyden

10.11.2023

Maailmanlaajuista Tekojen tiistaita vietetään 28.11. Partiolaiset ovat erityisen tunnettuja siitä, että he tarttuvat toimeen ja tekevät tekoja paremman maailman puolesta. Teot voivat olla pieniä tai suuria. Tärkeintä on huomata, että omilla teoilla on väliä.

Tekojen tiistai on tarkoitettu ihan jokaiselle. Sinä voit päättää, miten osallistut. Partiolaiset tarjoavat useita tapoja, joiden avulla kuka vain voi tehdä hyvää lasten ja nuorten tai oman yhteisönsä hyväksi: tarjoudu avuksi yksittäiselle sudenpenturetkelle, aloita ryhmänjohtajana lähilippukunnassa tai lahjoita Partion ystävät -rahastoon. Partiossa on lukematon määrä mahdollisuuksia olla avuksi. 

Lahjoittamalla autat vähävaraisia lapsia ja nuoria 

Kaikilla perheillä ei ole varaa lasten harrastusmaksuihin. Vaikka partio on moniin muihin harrastuksiin verrattuna edullinen, on se valitettavasti yhä useammille perheille liian kallis. Myönnämme vuodelle 2024 yli 1 200 lapselle tai nuorelle jäsenmaksuvapautuksen, jotta heillä on mahdollisuus harrastaa. Jokainen lapsi ansaitsee harrastuksen, mahdollisuuden oppia uutta ja saada ystäviä. Ilman Partion ystävät -rahaston kerta- ja kuukausilahjoittajia, monen lapsen harrastus loppuisi. 

Me kutsumme kuukausilahjoittajiamme partion ystäviksi. Partion ystävänä mahdollistat jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita. Vuoden 2023 nuorisobarometrin mukaan yläkouluikäisistä yhdeksällä prosentilla ei ole yhtään läheistä ystävää. Viikoittaisen harrastuksen avulla lapsi tai nuori löytää helpommin ystäviä. Partiossa lapsi ja nuori kuuluu kiinteästi omaan ryhmään ja saa ystävien lisäksi ympärilleen turvallisia aikuisia. 

Aloita kuukausilahjoittajana

Nosta kuukausilahjoitussummaasi

Kuva: Netta Hautamäki