Aloita partio aikuisena

Partio on mainio harrastus myös aikuiselle. Ei haittaa, vaikka et olisi ollut partiotoiminnassa mukana aiemmin: saat apua ja koulutusta. Partio toimii vastapainona työlle ja muulle arjelle. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus. Kiinnostaisiko sinua vetää ryhmiä, järjestellä retkiä, auttaa yhdistyksen hallinnossa tai tulla vain satunnaisesti kiireavuksi? Jokaista tarvitaan!

Lue lisää partiosta aikuisena

Olisiko partio sinulle paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä?

Etsitkö merkityksellistä vapaaehtoistyötä, uusia elämyksiä ja yhteisöllisyyttä? Partiosta voit löytää kaikki nämä ja seikkailuja myös aikuisille! Partiossa välitämme ja huolehdimme vapaaehtoisista. Aikuisena mukaan lähtiessäsi et tarvitse aiempaa partiokokemusta, sillä saat aloittaessasi apua, tukea ja monipuolista koulutusta. Haluamme olla paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä.

Monilla paikkakunnilla mukaan toimintaa pyörittämään kaivataan uusia aikuisia vapaaehtoisia. Oletko sinä valmis lähtemään mukaan mahdollistamaan monipuolisen harrastuksen lähialueesi lapsille ja nuorille? Samalla saat itsellesi uuden, inspiroivan ja merkityksellisen ajanvietteen arkielämää tasapainottamaan.

Lue lisää vapaaehtoistyöstä partiossa

Harrasta perheen kanssa

Perhepartio on koko perheen harrastus! Perhepartiossa aikuinen ja alle kouluikäinen lapsi seikkailevat yhdessä partiotoimintaan samalla tutustuen. Perhepartio on helppo, elämyksellinen ja yhteisöllinen tapa tutustua partioon.

Lue lisää perhepartiosta

Lapsi partioon?

Tältä sivulta löydät sisältöä erityisesti siitä, millaista on tulla aikuisena partioon. Palaako lapsesi halusta päästä mukaan partioon? Hienoa! Tiesitkö, että tuodessasi lapsesi partioharrastuksen pariin voit myös tiedustella lippukunnalta, eli paikallisyhdistykseltä, kaipaisivatko he uusia aikuisia mukaan toiminnan mahdollistajiksi? Ei ole suinkaan tavatonta aloittaa uutena yhtäaikaa lapsensa kanssa tai palata partioon. Tulkaa rohkeasti mukaan!

Lue, miksi LAPSEN KANNATTAA TULLA PARTIOON

Luontoelämyksiä ja seikkailuja kaikenikäisille!

Partio on kaikille ja kaikenikäisille avoin harrastus täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio yhdistetään vahvasti luontoon, eikä ihme, onhan yksi partioihanteista “rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä”. Partiossa pääset aikuisenakin oppimaan vastuullista luonnossa toimimista sekä nauttimaan kaikilla aisteilla!

hyppää mukaan luontoseikkailuun 

Onko sinulla aika kortilla, mutta halua auttaa?

On täysin ymmärrettävää, ettei kaikilla auttamishaluisilla aikuisillakaan aina ole rahkeita ja aikaa tehdä vapaaehtoistyötä. Onneksi auttamisen keinoja on monia! Voit esimerkiksi ryhtyä Partion ystävät -kuukausilahjoittajaksi.

Kaikilla perheillä ei ole varaa lasten harrastusmaksuihin. Vaikka partio on suhteellisen edullinen harrastus, ovat jäsenmaksu, leirimaksut ja varustehankinnat osalle liikaa. Sinä voit lahjoittaa vähävaraiselle lapselle harrastuksen!

ryhdy partion ystäväksi 

Kuvat: Jesse Braun, Heikki Heinonen, Kristian Jokinen, Harri Halmejärvi