Palaa partioon

Olitko lapsena tai nuorena partiossa, mutta muu elämä vei mennessään aikuistuessa? Partioon voi aina tulla takaisin.

Partioon monen tuo takaisin muistot yhteisiltä retkiltä ja hauskoilta leireiltä. Aikanaan hiipuneelle harrastukselle saattaa löytyä paremmin tilaa kalenterista uudelleen vaikkapa silloin, kun lapset ovat jo kasvaneet isommiksi.

Vaikka partiota harrastetaan aikuisena eri tavoin kuin lapsena, yhdessä tekeminen ja kannustava ilmapiiri säilyy silti. Haluatko mahdollistaa monelle lapselle sellaisen partiokokemuksen, kuin sinullakin oli? Tule mukaan!

Vasemmalta Pia Heiskanen ja Riitta Rytkönen.
Vasemmalta Pia Heiskanen ja Riitta Rytkönen. Kuva: Alex Inkiläinen.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Vuoden toimiva partiojohtaja 2018 -kunniamaininta myönnettiin Pia Heiskaselle Hespartosta. Pia on omalla toiminnallaan näyttänyt mallia siitä, miten hyvää ilmapiiriä luomalla voidaan varmistaa vapaaehtoisten jaksaminen ja motivaatio sekä innostaa myös uusia mukaan.

Pia levittää välittävää ja kannustavaa ilmapiiriä, jossa toisten on helppo olla ja joka mahdollistaa toisten onnistumisen, sekä itsensä haastamisen. Välittävän ilmapiirin olemassaolo on elinehto partion kasvulle. Erityisesti vapaaehtoistyössä tekijäporukan fiilis, yhdessä tekemisen henki ja tunne merkityksellisyydestä ovat todella tärkeitä, jotta vapaaehtoinen on motivoitunut ja haluaa antaa omaa panostaan partiolle ja sitä kautta. Pia näyttää omalla toiminnallaan esimerkkiä muille ja on siksi ehdottomasti tämän kunniamaininnan arvoinen.

Haluatko mukaan? Toimi näin!

  • Voit ottaa yhteyttä lähialueesi lippukunnanjohtajaan ja kertoa, minkälaisia toiveita sinulla on harrastuksen/vapaaehtoistyön suhteen. Lippukuntahaku auttaa sinua löytämään oman paikkakuntasi partiolaiset. Voit myös jättää sähköisen jäsenhakemuksen lippukuntahaun kautta löydettyäsi sopivan lippukunnan.
  • Tarkista myös keskusjärjestön ja piirien avoimet pestit. Osaan pesteistä ei tarvita aikaisempaa partiokokemusta ja valinnan varaa on vaikka kuinka paljon!
  • Aikuisetkin liittyvät partioon ja maksavat vuotuisen jäsenmaksunsa. Jäsenmaksu on alueesta riippuen 60-80 euroa. Partioon saa käydä tutustumassa kolme kertaa ennen jäsenmaksun maksamista.

Yläkuva: Susanna Mikander